Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Blue Jackets" treneris: "Vārtsargi ir mūsu komandas mugurkauls"

Rolands Eliņš

"Blue Jackets" treneris: "Vārtsargi ir mūsu komandas mugurkauls"
Elvis Merzļikins. Foto: Zumapress/Scanpix

NHL kluba Kolumbusas „Blue Jackets” galvenais treneris Džons Tortorella sarunā ar medijiem norādīja, ka abi komandas vārtsargi pelnījuši vietu sākumsastāvā sezonas turpinājumā. Latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins pauda apņēmību tikt galā ar uz sevi uzlikto spiedienu, ja pirmā vārtsarga pozīcijai tiks izvēlēts viņš.

„Mēs Austrumu konferencē nebūtu tikuši starp 12 komandām, kas turpinās sezonu, ja mūsu vārtsargi nebūtu vilkuši mūs uz priekšu,” sacīja Džons Tortorella, kurš ticis nominēts sezonas labākā trenera balvai. „Viņi ir mūsu komandas mugurkauls. Katrs no viņiem abiem uzņēmās iniciatīvu daļā no sezonas un patiešām vilka komandu. Bija ļoti patīkami to redzēt, un tāpēc arī neesmu drošs, kurš būs pamatvārtsargs gaidāmajā sērijā, jo viņi abi to ir pelnījuši. Kurš būs vārtos? Šobrīd man liekas, ka abi ir vienādās pozīcijās.”

Kolumbusai sezonas atsākšanās paredzēta otrajā augustā, kad sāksies sērija pret Toronto „Maple Leafs”, kas norisināsies līdz trim uzvarām. Sērijas uzvarētāja iekļūs Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā, bet zaudētāja izstāsies un piedalīsies NHL drafta loterijas otrajā kārtā, kur tai pastāvēs iespēja iegūt drafta pirmo numuru.

Neviens no Kolumbusas vārtsargiem līdz šim savā karjerā nav aizvadījis NHL izslēgšanas spēli, taču Merzļikins sarunā ar medijiem izteica pārliecību, ka tiktu galā ar uzdevumu, ja saņemtu iespēju: „Pat ja spiediens būtu pamatīgs, zinu, kas man jādara, lai tiktu ar to galā. Necenšos radīt sev papildu spiedienu, jo situācija tik un tā būs kaut kas jauns. Man pašam būs jāatklāj, kā tikt ar to galā.”

Arī Tortotella nešaubījās par savu vārtsargu spēju tikt galā ar jauno situāciju, taču atsacījās vērtēt, kurš vārtsargs būtu piemērotāks sērijai pret Toronto: „Tas ir jautājums, kas vēl nav atbildēts. Taču būs patīkami to vērot, jo pirms sezonas es nebiju drošs, kā mēs šajā pozīcijā izskatīsimies. Ja kāds cits mūsu organizācijā saka pretējo, viņš melo. Es neapšaubu, kā mūsu vārtsargi tiks galā ar situāciju, es gaidu, kurš uzņemsies situāciju un izmantos to. Jūtos daudz labāk par pašreizējo situāciju, jo pēc regulārās sezonas spēlēm domāju, ka mūsu vārtsargi ir auguši tieši mentālajā ziņā.”

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/blue-jacke...

     [+] [-]

, 2020-07-16 10:31, pirms 4 gadiem
Rīgas Dinamo mugurkauls ir Paste