Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Gundars Zaburdajevs

Vankūverā pēc zaudējuma pamatīgas nekārtības; Rekī beidz karjeru

Vankūverā pēc zaudējuma pamatīgas nekārtības; Rekī beidz karjeru
Šāda situācija Vankūveras centrā...
Foto: AP/Scanpix

NHL klubs Vankūveras "Canucks" šonakt zaudēja izšķirošajā cīņā par Stenlija kausu, ar 0:4 piekāpjoties Bostonas "Bruins". Pēc neveiksmes pilsētā sākušās pamatīgas nekārtības – neapmierinātie fani gan izsituši logus, gan dedzinājuši atkritumu urnas un pat automašīnas. Tikmēr "Bruins" veterāns Marks Rekī paziņojis par karjeras beigšanu.

"Canucks" fani trako

Kā vēsta ESPN, "Canucks" atbalstītāji aizdedzinājuši vairākas automašīnas (arī policijas auto), tāpat arī atkritumu urnas, izsituši logus, apmētājuši lielos TV ekrānus ar alus pudelēm un pat dejojuši uz otrādi apgāztiem auto. Vankūveras mērs Gregors Robertsons: "Vankūvera ir pasaules līmeņa pilsēta un ir apkaunojoši redzēt šīs nekārtības, ko šovakar esam redzējuši. Lielākā daļa cilvēku bija ieradušies pilsētas centrā lai noskatītos spēli mierīgi. Diemžēl arī bija neliela grupiņa cilvēku, kas bija gatavi uz kriminālām aktivitātēm."

Savu sarūgtinājumu par notikušo paudis arī "Canucks" kapteinis Henriks Sedins, bet NBA zvaigzne Stīvs Nešs centies mudināt fanus pārtraukt nekārtības caur Twitter. "Mēs esam lieliska pilsēta, mūsu komanda ir lieliska un mēs izcīnīsim titulu. Drīz." Jāpiebilst, ka arī 1994. gadā, kad "Canucks" zaudēja Stenlija kausa finālā, pilsētā aizsākās fanu plosīšanās.

Rekī beidz karjeru

Par karjeras beigām paziņojis 43 gadus vecais "Bruins" uzbrucējs Marks Rekī. "Es nevarētu vēlēties labāku veidu kā aiziet, turklāt beigt karjeru šajā komandā", saka hokejists. "Es mīlu šos puišus. Tas [Stenlija kauss, aut.] bija mūsu mērķis un mēs to sasniedzām." Jāmin, ka Rekī šis bija trešais Stenlija kauss, turklāt viņš ir viens no astoņiem spēlētājiem NHL vēsturē, kas uzvarējis trīs dažādās desmitgadēs – 1991. gadā ar "Penguins", 2006. gadā ar "Hurricanes" un tagad 2011. ar "Bruins". Kopumā līgā viņš nospēlēja 22 gadus.

Sedins: "Nākamgad centīsimies atkal!"

"Canucks" uzbrucējs Daniels Sedins apliecinājis, ka nākamgad Vankūvera centīsies tikt līdz Stenlija kausa finālam vēlreiz: "Tagad ir smagi, taču mums ir laba komanda. Nākamgad atkal būsim motivēti panākumiem un centīsimies uzvarēt – ja vienreiz esi ticis līdz finālam, to gribas izdarīt" vēlreiz. Toties "Bruins" treneris Pīters Čarelli izteicies, ka uzvaru sērijā sajutis jau pēc trešās spēles. "Mēs zaudējam ar 0-2 un tad bija pagrieziena punkts – trešā spēle bija ļoti laba ["Bruins" sagrāva Vankūveru ar 8:1, aut.], un tieši tajā es sajutu, ka esam gatavi uzvarēt."

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League
ESPN: The Worldwide Leader In Sports


, 2011-06-16 09:51, pirms 13 gadiem
reku ku bija mierīgie kanādieši ...
bija jau nesmuki arī ka tad kad BRuins, svinēja un slidoja pa laukumu ar kausu, no skatitājiem uz laukuma lidoja pudeles.....
, 2011-06-16 09:53, pirms 13 gadiem
Idiotu bars! Domāju, ar ko atšķiras hokeja fani no futbola faniem - ar to, ka vieni ir absolūti pozitīvi, bez tendencēm uz huligānismu, bet otriem ultras, kautiņi un grautiņi ir jau samērā pierasta lieta. Nu, redz, laikam esmu kļūdījies, kaut kur starp pirmajiem mīt arī mūllāpji. Un vēl pie tam Kanādā!
, 2011-06-16 09:55, pirms 13 gadiem
Laikam bija "neliela" škrobe..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-06-16 10:04, pirms 13 gadiem
šis raksts un komentāri dikti smieklīgi pēc komentāriem pie cita raksta: dikti žēl Vankūveras fanu...
, 2011-06-16 10:34, pirms 13 gadiem
nekas Canucks nesanāks nākošgad - šogad bija iespēja un izdevība paņemt. Loungo un nespēja realizēt daudzas 100% iespējas to izsēja vējā. Kad būs nakamā reize - tad jau redzēsim...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-06-16 11:25, pirms 13 gadiem
archy0 rakstīja: Idiotu bars! Domāju, ar ko atšķiras hokeja fani no futbola faniem - ar to, ka vieni ir absolūti pozitīvi, bez tendencēm uz huligānismu, bet otriem ultras, kautiņi un grautiņi ir jau samērā pierasta lieta. Nu, redz, laikam esmu kļūdījies, kaut kur starp pirmajiem mīt arī mūllāpji. Un vēl pie tam Kanādā!
Vnk Z - Amerikā tā fanošanas kultūra ir nedaudz atšķirīga,nu bet futbola fani tie jau vispār ir atsaldētie
, 2011-06-16 11:27, pirms 13 gadiem
Cereal Guy rakstīja: Bet latvieši teiks, ka Kanādai pietiek ar uzvaru savās mājās Olimpiskajās spēlēs reizi 50 gados, lai latvišu skatījumā viņi būtu spēcīgākie pasaulē !
Eliteprospects.com - Boston Bruins - 20 kanādieši

Eliteprospects.com - Vancouver Canucks - 15 kanādieši
, 2011-06-16 11:35, pirms 13 gadiem
Nezinātu padomātu, ka finālā spēlēja Monreāla.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-06-16 13:07, pirms 13 gadiem
Bet vispār Irbe kādreiz stāstīja par Vankūveru kā neomulīgu pilsētu - noziedzība augsta. Arī , vismaz kādreiz, tur prostitūcija zēla griezdamies, u.tml.
, 2011-06-16 13:19, pirms 13 gadiem
archy0 rakstīja: Bet vispār Irbe kādreiz stāstīja par Vankūveru kā neomulīgu pilsētu - noziedzība augsta. Arī , vismaz kādreiz, tur prostitūcija zēla griezdamies, u.tml.
Nemuldi,vankūver skaitās ceturtā vietā pasaulē pēc drošības un dzīves kvalitātes..

Kritēriji:
Important criteria are safety, education, hygiene, health care, culture, environment, recreation, political-economic stability and public transportation.
, 2011-06-16 13:25, pirms 13 gadiem
archy0 rakstīja: Bet vispār Irbe kādreiz stāstīja par Vankūveru kā neomulīgu pilsētu - noziedzība augsta. Arī , vismaz kādreiz, tur prostitūcija zēla griezdamies, u.tml.
"Multikulturāla pilsēta"! Tur ir daudz krāsaino un šķibacaino un ar to arī viss ir izteikts..... fani acīmredzot ņēma "piemēru" no senčiem, kas pēc 1994. padirsiena (arī 7 spēlē!) ampelējās vēl jautrāk! Bet uzvarēja tie kas arī vairāk bija pelnijuši!
Par spēli runājot, būtu bijis neloģiski, ja Tomass un Bostona pēc kombeka no 0:2 (sērijā) pārliecinošām uzvarām savās mājās to kausu tagad nepaņemtu, jo misters Ļuongo galīgi nebija nekāds glābējs un arī šajā spēlē vismaz 2 ripas bija uz viņa sirdsapziņas kamēr otros vārtos TT bija vienkārši izcils!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-06-16 13:25, pirms 13 gadiem
World's Most Liveable Cities 2011 (Top 10

Vankuvera ieņem pirmo vietu,toronto 4,kalgarī 5.
, 2011-06-16 13:27, pirms 13 gadiem
Nav nozīmes, drošākā vai nedrošākā fakts tāds, ka grautiņi notika-nervi neizturēja. Daudz jau nevajag, apreibušu jauniešu barā ielaist vienu provacētāju un viss notiek. Nav tālu jāmeklē-13. janvāris.
, 2011-06-16 13:28, pirms 13 gadiem
Fakts,tāds,ka tā notiek visur,visamz viņiem nav jāiziet ielās ,lai protestētu par valsts lietām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-06-16 13:34, pirms 13 gadiem
Da labi,vienreiz pa ntiem gadiem šiem ir izredzes dabūt kausu,kurš Kanādiešiem ir pielīdzināms kā brazīļiem futbola kaus,un tad fināla zaudē 4:0,nu nervi netur,sazin,kad viņiem vēl būs tāda iespēja.

Es jau neko nesaku,vnk ir viņa mierīgāka pilsēta,tur vismaz nav rasistu bandas,kā piemēram ņujorkā un losandželosā,cilvēkas jebkurā gadījuma ir tikai cilvēks,un zveriskās emocijas neapvaldīsi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-06-16 13:47, pirms 13 gadiem
Labāk parādāt, kas notiek Bostonas ielās, gribu redzētu priecīgas sejas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-06-16 14:02, pirms 13 gadiem
forge rakstīja: Es jau neko nesaku,vnk ir viņa mierīgāka pilsēta,tur vismaz nav rasistu bandas,kā piemēram ņujorkā un losandželosā,cilvēkas jebkurā gadījuma ir tikai cilvēks,un zveriskās emocijas neapvaldīsi.
Ja ar rasistu bandām Tu domā melnos un latinosus, tad jā! Detroita ir vēl "jautrāka" pilsēta.... tur jau viens fakts vien, ka tu esi baltais ir iemesls, lai tevi piekautu, izvarotu vai pat nosistu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-06-16 14:06, pirms 13 gadiem
als rakstīja: Ja ar rasistu bandām Tu domā melnos un latinosus, tad jā! Detroita ir vēl "jautrāka" pilsēta.... tur jau viens fakts vien, ka tu esi baltais ir iemesls, lai tevi piekautu, izvarotu vai pat nosistu!
Muļķības. Rada gabals nodzīvoja tur kādu laiciņu, neviena slikta vārda par pilsētu. Es pieļauju,ka ir atsevišķi rajoni, kuros labāk nelīst, bet kur tādu nav, tai pašā Parīzē pa ļerpatām var izgrabināt tā, ka melns gar acīm...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-06-16 14:11, pirms 13 gadiem
forge rakstīja: Nemuldi,vankūver skaitās ceturtā vietā pasaulē pēc drošības un dzīves kvalitātes..

Kritēriji:
Important criteria are safety, education, hygiene, health care, culture, environment, recreation, political-economic stability and public transportation.
Paskaidro, kur es muldu!! A. Irbe ir izteicis, ka Vankūvera ir slikta pilsēta, filmās par to stāsta, internetā par to raksta!
Varbūt pēc dzīves kvalitātes Vankūvera ir ļoti laba pilsēta. Bet , ja ņem atsevišķi dažus rādītājus, tad ir pilnīgā pakāļā... .
"As of 2008, Vancouver had the seventh highest crime rate , dropping 3 spots since 2005, among Canada's 27 census metropolitan areas" (www.wikipedia.com) Joprojām Vankūverā noziedzība ir augstāka, nekā lielākajā daļā citu Z-Amerikas pilsētu.
Breds Maršāns. Foto: Boston Bruins

Maršāns pamatīgi sarūgtina Toronto, Rietumu pirmais numurs sprukās

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas sērijā priekšgalā (2-1) atgriezusies Bostonas "Bruins", izbraukumā ar 4:2 pārspējot Toronto "Maple Leafs", savukārt Rietumu konferences pirmais numurs Dalasas "Stars" zaudējusi abās savā laukumā notikušajās kaujās.
Deivids Kvins. Foto: Reuters/Scanpix

NHL vājākā komanda "Sharks" atbrīvo galveno treneri

Nacionālās hokeja līgas (NHL) pēdējās vietas īpašniece Sanhosē "Sharks" trešdien paziņojusi par galvenā trenera Deivida Kvina atbrīvošanu no amata.
Teodors Bļugers cīņā ar pretinieku. Foto: AFP/Scanpix
20

Bļugeram un Šilovam zaudējums, "Panthers" bez Balinska izcīna uzvaru

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēles Stenlija kausa izcīņā aizvadījušas Teodora Bļugera, Artūra Šilova un Uvja Balinska pārstāvētās komandas. Vankūveras "Canucks" ar 1:4 piekāpās Nešvilas "Predators", ļaujot tai panākt izlīdzinājumu sērijā (1-1), bet Floridas "Panthers" pagarinājumā pārspēja Tampabejas "Lightning", tiekot pie otrās uzvaras sērijā (2-0).