Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL komisārs Betmens izsaka minējumu, ka spēles atsāksies vasarā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

NHL komisārs Betmens izsaka minējumu, ka spēles atsāksies vasarā
NHL komisārs Gerijs Betmens. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komisārs Gerijs Betmens izteicies, ka, pēc viņa domām, reālākais scenārijs ir sezonas atsākšanās vasarā. Viņš šobrīd nevarēja atbildēt, kāds izskatītos sezonas turpinājums, piemēram, vai tiktu pabeigta regulārā sezona.

"Mans minējums – visticamāk, spēles aizvadīsim vasarā. Būsim tam gatavi," teica Gerijs Betmens. NHL sezona tika apturēta 12. martā, un otrdien tika pieņemts lēmums spēlētājiem rekomendēto pašizolācijas termiņu pagarināt līdz 30. aprīlim. Komisārs atzina, ka pagaidām nav pieņemts lēmums par to, kāds varētu izskatīties sezonas turpinājums – vai līdz galam tiks izspēlēts regulārais čempionāts un cik komandas piedalīsies Stenlija kausa izcīņā.

"Domājam par visām detaļām, un jāsaka, ka klubi nodarbojas ar savu ieceru lobēšanu, jo katra vienība grib izcelt savu stipro pusi," teica Betmens. "Mūsu līgā līdzvērtīgie spēku samēri ir apbrīnojami. Pašlaik ir vismaz septiņas komandas, kas atrodas uz izslēgšanas spēļu robežas, un jāņem vērā, ka ne visas komandas ir aizvadījušas vienādu spēļu skaitu."

"Lai pie kāda lēmuma mēs nonāktu, un lēmums parādīs mūsu spēju pielāgoties apstākļiem, tam jābūt godīgam pret visām komandām. Varbūt varēsim izspēlēt regulāro sezonu pavisam vai vismaz daļēji, varbūt tiks paplašināta Stenlija kausa izcīņa. Tas būs ļoti svarīgs lēmums," pauda Betmens, kurš komisāra amatā atrodas jau kopš 1993. gada. Viņš teica, ka tiek izskatīti visi iespējamie varianti un ka neviens piedāvājums nav pieņemts vai noraidīts.

Skaidrs, ka vasarā spēlēm būtu jānotiek bez skatītāju līdzdalības, bet Amerikas Savienoto Valstu amatpersonas ir pieļāvušas iespēju, ka vasara patiešām varētu būt gana reāls termiņš, kad līgām atsākt savu darbību. Jāpiebilst, ka Losandželosas pilsētas vadība izteikusies, ka neredz scenāriju, pie kura šajā gadā sporta mači varētu tikt aizvadīti skatītāju klātbūtnē.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/commissioner-gar...