Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Divi somu jaunie talanti pēc "Jokerit" izstāšanās dodas uz Ziemeļameriku

Divi somu jaunie talanti pēc "Jokerit" izstāšanās dodas uz Ziemeļameriku
Kristians Vesalainens mačā pret Sanktpēterburgas SKA. Foto: TASS/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas klubam Helsinku "Jokerit" cīņa par Gagarina kausu beidzās jau pirmajā kārtā, un pēc izstāšanās uz Ziemeļameriku devušies divi 1999. gadā dzimuši spēlētāji – aizsargs Ēmeli Resenens un uzbrucējs Kristians Vesalainens.

Vesalainens sezonu sāka tieši Ziemeļamerikā, aizvadot piecus mačus un izceļoties ar vienu piespēli Nacionālās hokeja līgas kluba Vinipegas "Jets" rindās, bet vēl astoņas spēles aizvadot fārmklubā.

Novembra vidū tika pieņemts lēmums par viņa izīrēšanu "Jokerit", lai 19 gadus vecais uzbrucējs tiktu pie lielāka spēles laika, bet tagad Vesalainens atgriezīsies "Jets" organizācijā. KHL viņš aizvadīja 31 spēli un tika pie 17 (6+11) punktiem.

Savukārt Resenens aizvadīja 12 mačus un sakrāja divus (1+1) punktus "Jokerit" sastāvā. Viņu 2017. gadā draftēja Toronto "Maple Leafs", un aizsargs pievienosies tieši šai organizācijai, tiesa, tikai fārmklubam Toronto "Marlies", kuru pārstāv arī latvietis Kristiāns Rubīns.

"Jokerit" Gagarina kausa pirmajā kārtā ar 2-4 zaudēja Mika Indraša pārstāvētajai Maskavas "Dynamo".

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/jets/news/jets-...
https://twitter.com/TorontoMarlies/...


Breidijs Tkačaks. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix

"Senators" kapteinis pārstāvēs Latvijas pretinieci ASV pasaules čempionātā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Otavas "Senators" kapteinis Breidijs Tkačaks apstiprinājis, ka pārstāvēs Amerikas Savienotās Valstis pasaules čempionātā, kas sāksies 10. maijā Čehijā.
Džefs Kārters. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
1

Divas reizes Stenlija kausu izcīnījušais Kārters liek punktu karjerai

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Pitsburgas "Penguins" centra uzbrucējs Džefs Kārters 39 gadu vecumā paziņojis par karjeras beigām. Kopā ar Losandželosas "Kings" viņš divas reizes virs galvas cēla Stenlija kausu.
Ņikita Kučerovs (Nr. 86) ar komandas biedriem. Foto: Mike Carlson/AFP/Scanpix
4

Zvaigznes pirmās Rietumos, koijoti atvadās no tuksneša, "Canucks" uzzina pretinieci

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Rietumu konferences kopvērtējumā pirmo vietu nodrošinājusi Dalasas "Stars" vienība, savukārt latviešiem aktuālā Vankūveras "Canucks" uzzinājusi, ka Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā spēkosies pret Nešvilas "Predators".