Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Bļugeram 16 minūtes, "Penguins" ielaiž piecus vārtus pret "Blues"

Bļugeram 16 minūtes, "Penguins" ielaiž piecus vārtus pret "Blues"
Teodors Bļugers. Foto: AP/Scanpix

Zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē sestdien piedzīvoja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" komanda, kas ar rezultātu 1:5 (0:2, 1:2, 0:1) savā laukumā piekāpās Sentluisas "Blues".

Otrajā maiņā iekļautais Bļugers spēli uzsāka sākumsastāvā, tomēr "Penguins" komandai duelis izvērtās neveiksmīgs. Otrās trešdaļas sākumā vienība nokļuva iedzinējos ar 0:4, turpinājumā vairs nespējot iesaistīties cīņā par uzvaru. Uzvarētājiem divus vārtus guva Vincs Danns, bet Patriks Marūns izcēlās ar precīzu metienu un rezultatīvu piespēli.

Deviņās no iepriekšējām 11 spēlēm "Blues" komanda nebija guvusi vairāk par diviem vārtiem, bet šoreiz tai vajadzēja tikai 23 minūtes un 13 metienus, lai izceltos četras reizes. Pirmajā trešdaļā izcēlās savulaik "Penguins" draftētais Oskars Sundkvists un Danns, bet otrās trešdaļas pašā sākumā rezultatīvi bija arī Marūns un Džejs Baumīsters. Kaut vienus vārtus mājiniekiem atguva Dominiks Simons, vairāk pietuvoties neizdevās, tomēr iespējas "Penguins" bija. Spēles beigās duelim punktu pielika Danns.

"Blues" vārtos 40 metienus atvairīja Džordans Biningtons, kurš pirmajās 22 karjeras NHL spēlēs izcīnījis 17 uzvaras un piecus no mačiem noslēdzis "sausā".

Teodors Bļugers uz ledus pavadīja 16 minūtes un divas sekundes, kuru laikā izcēlās ar diviem metieniem, diviem spēka paņēmieniem un negatīvu lietderības koeficientu -1. Šis ir jauns Bļugera karjeras spēles laika rekords. Pēdējās četrās spēlēs viņš pirmās četras reizes karjerā pārsniedzis 14 spēlētās minūtes.

"Blues" pārtrauca trīs zaudējumu sēriju, kuras laikā vienība bija iemetusi vien trīs vārtus, kamēr "Penguins" pārtrūka trīs uzvaru sērija. Tāpat Pitsburga bija uzvarējusi sešas no iepriekšējām septiņām cīņām, bet pie punktiem tikusi deviņās no pēdējām desmit.

Ar 87 punktiem 72 spēlēs "Penguins" ieņem sesto vietu Austrumu konferencē, turpinot cīņu par dalību izslēgšanas turnīrā, bet "Blues" ar 81 punktu 71 cīņā ir sestā rietumos.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Teodors Bļugers. Foto: AFP/Scanpix

Bļugeram otrā spēle pret Nešvilu, "Panthers" lūkos dubultot pārsvaru Floridas sērijā

Nacionālas hokeja līgas (NHL) izslēgšanas spēļu turnīrā šonakt otrās spēles aizvadīs Latvijas hokejistu pārstāvētās komandas. Piecos no rīta savu pārsvaru pār Nešvilas "Predators" lūkos palielināt Teodors Bļugers un Vankūveras "Canucks". Savukārt divas ar pusi stundas agrāk sāksies Floridas komandu derbija otrā cīņa.
Lindijs Rafs. Foto: AP/Scanpix
9

"Sabres" galvenā trenera amatā atgriežas kluba rekordists Rafs

Zemgus Girgensona pārstāvētā NHL komanda Bufalo "Sabres" par galveno treneri nolīgusi Lindiju Rafu, kurš klubu vadīja no 1997. līdz 2013. gadam.
Džordans Martinūks. Foto: AFP/Scanpix
4

"Hurricanes" atspēlējas no 0:3, Makdeividam piecas piespēles uzvarā pār "Kings"

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) aizvadītās vairākas Stenlija kausa izcīņas spēles. Karolīnas "Hurricanes" veica lielisku atspēlēšanos pret Ņujorkas "Islanders", tiekot pie otrās uzvaras sērijā, savukārt čempione Lasvegasas "Golden Knights" sēriju pret Dalasas "Stars" iesāka ar minimālu uzvaru septiņu vārtu spēlē (4:3).Citā spēlē Edmontonas "Oilers" ar 7:4 uzveica Losandželosas "Kings". Zakam Haimenam hat-trick, bet Konors Makdeivids tika pie piecām rezultatīvām piespēlēm.