Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Nīkvistu diskvalificē uz sešām spēlēm, Vermetu par sitienu tiesnesim - uz 10

Rolands Eliņš

Nīkvistu diskvalificē uz sešām spēlēm, Vermetu par sitienu tiesnesim - uz 10
Gustavs Nīkvists
Foto: USA TODAY Sports/Sipa USA/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā diviem hokejistiem piespriestas ilgstošas diskvalifikācijas - Gustavs Nīkvists no "Red Wings" izlaidīs sešas spēles, bet Antuāns Vermets no "Ducks" malā paliks veselas desmit. Viņam gan vēl ir iespēja pieteikt apelāciju un cerēt uz soda samazināšanu.

Detroitas "Red Wings" zviedru uzbrucējs Gustavs Nīkvists spēlē pret "Wild" saņēma 2+2 minūšu sodu par sitienu ar nūju pretinieka sejas virzienā. Nīkvists to izdarīja, atbildot uz Džareda Sperdžena centieniem iegrūst viņu apmalē.

Nīkvists pēc spēles izteicās, ka sitienu ar nūju veicis netīšām. Viņš arī atteicās no iespējas aizstāvēt savu rīcību NHL attiecīgās komisijas priekšā klātienē, tā vietā darot to telefonsarunā. Pieņemts lēmums sodīt Nīkvistu ar sešu spēļu diskvalifikāciju.

27 gadus vecais Nīkvists šosezon 56 spēlēs guvis 29 punktus (7+22), un līdz šim viņam nebija disciplinārpārkāpumu šajā līgā. Par spēlēm, kurās Nīkvists nevarēs piedalīties diskvalifikācijas dēļ, viņš līgumā paredzēto algu nesaņems, līdz ar to zaudējot apmēram 160 tūkstošus ASV dolāru.

Taču vēl lielāks sods sagaida Anaheimas "Ducks" uzbrucēju Antuānu Vermetu, 34 gadus vecu NHL veterānu. Viņš iepriekšējā spēlē, kas tāpat kā Nīkvistam bija pret "Wild", nesavaldījās trešajā periodā un pēc zaudēta iemetiena brīdi izteiksmīgi nolūkojās līnijtiesneša virzienā, bet pēc tam ar nūju iesita viņam pa kāju.

Vermets par šo pārkāpumu tika noraidīts līdz spēles beigām, un ASV mediji vēsta, ka viņš arī saņēmis desmit spēļu diskvalifikāciju. Šis sods gan vēl nav oficiāli apstiprināts, un Vermetam būs iespēja iesniegt apelāciju.

Vermeta sitiens tiesnesim


Izmantotie resursi:
Gustav Nyquist of Detroit Red Wings suspended...
Ducks' Antoine Vermette: Suspended 10 games -...

  -4 [+] [-]

, 2017-02-16 21:02, pirms 7 gadiem
Tas Nīkvistšūns spēlē NBA?

     [+] [-]

, 2017-02-16 21:08, pirms 7 gadiem
Jā, kādas 30 spēles esot nospēlējis