Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Greiss atvaira 52 metienus, "Islanders" met divreiz mazāk, bet iemet vairāk

Greiss atvaira 52 metienus, "Islanders" met divreiz mazāk, bet iemet vairāk
Tomass Greiss mačā pret "Canadiens" atvairīja 52 metienus
Foto: AP/Scanpix

Par galveno aizvadītās nakts varoni Nacionālajā hokeja līgā (NHL) kļuva vācu vārtsargs Tomass Greiss, kurš mača pret „Canadiens” atvairīja 52 metienus, palīdzot „Islanders” izcīnīt uzvaru viesos ar 5:4

Septīto uzvaru pēc kārtas izcīnīja Kolorado „Avalanche”, kas ar 3:1 pārspēja Anahaimas „Ducks”. Pirmā perioda vidū Mets Nieto tika pie vārtsarga atvairītas ripas un iemeta to vārtos – 1:0. Pēc 20 minūtēm Neitans MAkinens pretuzbrukumā paslēpa metienu un panāca 2:0. Pēc Krisa Vagnera vārtiem „Ducks” bija atpakaļ spēlē – 2:1, taču perioda noslēgumā Kolins Vilsons guva komandas trešos vārtus – 3:1, un rezultāts vairs nemainījās. Kolorado ir tuvu rekorda atkārtošanai – 2016. gadā tika izcīnītas astoņas uzvaras pēc kārtas. Šobrīd no „play-off” zonas komandu šķir vien divi punkti.

Sanhosē „Sharks” ar 4:1 uzvarēja Losandželosas „Kings”, sagādājot karaļiem ceturto zaudējumu pēc kārtas. Rezultātam esot astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām, Trevors Ljuiss atspēlēja vienus vārtus un panāca 3:1, savukārt ceturtā ripa ielidoja jau tukšos „Kings” vārtos – 4:1. Sanhosē vārtsargs Martins Džonss atvairīja 35 no 36 metieniem.

Ņujorkas „Islanders” papildlaikā pieveica Monreālas „Canadiens” - 5:4. Spēles laikā mājinieki izdarīja 56 metienus pa pretinieku vārtiem, no kuriem Tomass Greiss atvairīja 52, kamēr „Islanders” uzvarai pietika ar 24. Divas reizes viesu komandai bija divu vārtu pārsvars, taču abas reizes „Canadiens” spēja atspēlēties, un pamatlaiks noslēdzas neizšķirti 4:4. Papildlaika otrās minūtes izskaņā Džons Tavaress ar otro mēģinājumu ieraidīja ripu vārtos un „Islanders” tika pie trešā panākuma pēc kārtas. Ar trīs (1+2) punktiem uzvarētāju rindās atzīmējās Metjū Barzals.

NHL regulārā čempionāta turpinājumā naktī uz 17. janvāri notiks sešas spēles. Vienu no tām, starp „Blues” un „Maple Leafs” būs iespējams noskatīties bezmaksas NHL mājas lapā plkst. 2:00 pēc Latvijas laika.

NHL spēles, 16. janvāris

SpēleRezultāts
Stars – Bruins3:2 PL
Ducks – Avalanche1:3
Sharks – Kings4:1
Islanders – Canadiens5:4 PL

Izmantotie avoti:
Official Site of the National Hockey League |...