Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

NHL nedēļas trīs zvaigznes – Beržerons, Railijs un Aho

NHL nedēļas trīs zvaigznes – Beržerons, Railijs un Aho
Patrīss Beržerons. Foto: AP/Scanpix

Nacionālā hokeja līga nosaukusi pagājušās nedēļas trīs labākos spēlētājus. Par pirmo zvaigzni atzīts Bostonas "Bruins" centrs Patrīss Beržerons, kuram seko Morgans Railijs no Toronto "Maple Leafs" un Sebastians Aho no Karolīnas "Hurricanes".

Bostonas "Bruins" aizvadītajā nedēļā uzvarēja trīs mačos pēc kārtas, un Patrīss Beržerons bija līgas rezultatīvākais hokejists, savācot deviņus punktus – centra uzbrucējs guva četrus vārtus un pievienoja piecas piespēles. Uzvarā pret Otavas "Senators" Beržerons ceturto reizi karjerā izcēlās ar hat-trick, komandai iemetot sešus vārtus. Pret Detroitas "Red Wings" tika iemestas astoņas ripas, un Beržerons devīto reizi karjerā vienā mačā izdarīja trīs rezultatīvas piespēles.

Morgans Railijs trīs mačos izcēlās ar sešām piespēlēm, kas bija labākais rādītājs līgā, un savāca septiņus punktus, kas deva ceturto vietu, bet Toronto "Maple Leafs" uzvaru sērija sasniegusi jau četrus panākumus. Pret Dalasas "Stars" (7:4) viņš izcēlās ar četrām rezultatīvām piespēlēm, bet pie punktiem Railijs ticis visās sešās spēlēs, kopā sakrājot 13 punktus. Līdz šim tikai diviem aizsargiem līgas vēsturē bija izdevies savākt vismaz 13 punktus sezonas pirmajos sešos mačos – Harijam Kameronam 1917./18. gada sezonā bija 15 punkti, bet Polam Reinhārtam 1989./90. gada sezonā bija 14.

Arī Sebastians Aho pagājušajā nedēļā trīs mačos tika pie septiņiem punktiem, gūstot trīs vārtus un izdarot četras piespēles. Uzvarā ar 5:4 pret Minesotas "Wild" soms izcēlās ar 2+2, tostarp karjeras otrajiem vārtiem pagarinājumā. Uzvarā pret Vankūveras "Canucks" viņa kontā 1+1, bet zaudējumā Vinipegas "Jets" Aho rezultatīvi piespēlēja komandas vienīgo vārtu guvumā.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/patrice-be...


Artūrs Šilovs. Foto: AFP/Scanpix
4

2023. gada PČ vērtīgākais spēlētājs Šilovs svētdien varētu sargāt ''Canucks'' vārtus

2023. gada pasaules hokeja čempionāta vērtīgākais spēlētājs Artūrs Šilovs svētdien potenciāli varētu stāties Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vankūveras ''Canucks'' vārtos mačā pret Anaheimas ''Ducks''.
Kristaps Porziņģis. Foto: USA Sports Today/Scanpix
20

Porziņģa ''Celtics'' vēlreiz viesosies Atlantā, ''Canucks'' Austrumu līderu cīņa

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) naktī uz piektdienu mačs paredzēts Kristapam Porziņģim un viņa pārstāvētajai Bostonas ''Celtics''. Savukārt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēle Teodora Bļugera un Artūra Šilova ''Canucks'', kā arī Elvja Merzļikina ''Blue Jackets''.
Otavas "Senators" uzbrucējs Dreiks Batersons pēc vārtu guvuma. Foto: Timothy T. Ludwig/USA Today Sports/Scanpix
8

Bufalo pamatīgi izgāžas pirmajās minūtēs un šūdina balto karogu sacīkstē par astoņnieku

Visticamāk, 13. sezonu pēc kārtas Bufalo "Sabres" vienībai neizdosies sasniegt Stenlija kausa turnīru, komandai šonakt savā laukumā ar 2:6 kapitulējot kopvērtējumā vēl zemāk esošās Otavas "Senators" priekšā.