Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Dalasas "Stars" uzvar papildlaikā un pēc 20 gadu pauzes spēlēs Stenlija kausa finālā

Dalasas "Stars" uzvar papildlaikā un pēc 20 gadu pauzes spēlēs Stenlija kausa finālā
Džeimijs Bens tiek sveikts ar uzvaru Rietumu konferencē. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas izslēgšanas spēļu finālā iekļuvusi Dalasas „Stars”, kas šonakt ar 3:2 papildlaikā apspēlēja Lasvegasas „Golden Knights” un sērijā uzvarēja ar 4-1. Uzvaras vārtus guva krievu uzbrucējus Deniss Gurjanovs.

Dalasas „Stars” Stenlija kausa izcīņas finālā iekļuvusi pirmoreiz kopš 2000. gada, kad komandas priekšgalā vēl bija Maiks Modāno. „Stars” šī būs piektā reize izslēgšanas spēļu finālā, cenšoties otrreiz uzvarēt Stenlija kausa izcīņā – iepriekš tas izdevies tikai vienreiz, 1999. gada finālā pārspējot Bufalo „Sabres”.

„Stars” regulārajā sezonā ieņēma ceturto vietu. Pirmajā kārtā Dalasas komanda pārspēja Kalgari, pēc tam septiņu spēļu sērijā tika galā ar „Avalanche”, bet Rietumu konferences finālā pret „Golden Knights” pietika ar piecām spēlēm, šonakt nokārtojot savu uzvaru.

Uzvara gan nāca grūtā ceļā, jo Lasvegasas komanda izvirzījās vadībā pirmajā periodā, uzbruka daudz vairāk un tās vārtos ilgu laiku nepārspēts palika Robins Lēners. „Golden Knights” izdevās panākt 2:0 trešā perioda 15. sekundē, kad precīzi meta Railijs Smits, pašā perioda sākumā izmantojot pretuzbrukumu divi pret vienu.

„Golden Knights” divu vārtu pārsvars saglabājās līdz 50. minūtei, bet Dalasai izdevās atspēlēties. Vispirms vienus vārtus atguva Džeimijs Bens, bet 57. minūtē neizšķirtu panāca somu uzbrucējs Joels Kiviranta, kurš izcēlās ar pirmo rezultativitātes punktu kopš iespaidīgā un negaidītā „hat-trick” izšķirošajā spēlē pret „Avalanche”. Kiviranta ripu raidīja vārtos ar atkārtotu metienu vairākumā. 24 gadus vecais somu uzbrucējs, kurš pirms „play-off” savā NHL karjerā bija guvis tikai vienu punktu, nospēlēja ļoti svarīgu lomu otrajā sērijas izšķirošajā spēlē pēc kārtas un šajās izslēgšanas spēlēs savācis 4+1.

Spēles galvenā varoņa gods šoreiz gan tika uzvaras vārtu autoram pagarinājumā. Par Dalasas uzvaru 64. minūtē parūpējās Deniss Gurjanovs, kurš izmantoja pretinieku noraidījumu par ripas izmešanu no laukuma. Krievu uzbrucējs trāpīja spēcīgu metienu no iemetiena punkta, ļaujot Dalasai līksmot.

„Stars” līdz ar to ieguva Klerensa Kempbela balvu kā Rietumu konferences čempionvienība, taču, turpinot tradīciju, uzreiz pēc spēles iegūtajam kausam vēl nepieskārās neviens Dalasas hokejists.

Stenlija kausa finālā „Stars” spēlēs pret „Lightning” vai „Islanders”. Austrumu konferences finālsērijā ar 3:1 vadībā Tampa.

Stenlija kausa pusfināls

KonferencePārisSērija
RietumuGolden Knights - Stars1-4
AustrumuLightning - Islanders3-1

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...


, 2020-09-15 08:51, pirms 4 gadiem
OMG! Tiešām jau 20 gadi pagājuši? Laiks skrien...
, 2020-09-15 09:15, pirms 4 gadiem
Pandora rakstīja: OMG! Tiešām jau 20 gadi pagājuši? Laiks skrien...
Es par to pašu! Baigi patika Modano un Dallasa tajos gados
, 2020-09-15 09:21, pirms 4 gadiem
Es tiešām ceru, ka Dalasa šogad iegūs kausu. Dalasas veterāni ir pelnījuši pacelt kausu + Khudobins tiešām ir atspēkojis jeb kuru kritiku. Žēl, ka pretī būs Tampa, kuras forchecks var būt galvenais Dalasas šķērslis. Bet, ja Tampa šogad neuzvarēs, tad tik tiešām nav lemts
, 2020-09-15 09:31, pirms 4 gadiem
jekabs007 rakstīja: Es tiešām ceru, ka Dalasa šogad iegūs kausu. Dalasas veterāni ir pelnījuši pacelt kausu + Khudobins tiešām ir atspēkojis jeb kuru kritiku. Žēl, ka pretī būs Tampa, kuras forchecks var būt galvenais Dalasas šķērslis. Bet, ja Tampa šogad neuzvarēs, tad tik tiešām nav lemts
A Tampa jau ir tikusi finālā?
, 2020-09-15 09:52, pirms 4 gadiem
Beets Hals in Modano, sajūta, ka tas bija vakar 😁
, 2020-09-15 10:53, pirms 4 gadiem
Tgd vai nekas! Dalasas STARS
, 2020-09-15 12:27, pirms 4 gadiem
Nepieskārās neviens Dallasas hokejists kausam...
Ir nugan truli māņticīgie...
Tātad kauss ir pamests kaut kur hallē...
, 2020-09-15 12:49, pirms 4 gadiem
Antoška būs lielisks brīdis pacelt Stenliju un noslēgt karjeru.. Galvenais tagad finālā nospēlēt smuki!
, 2020-09-15 13:21, pirms 4 gadiem
Džonnijs rakstīja: Antoška būs lielisks brīdis pacelt Stenliju un noslēgt karjeru.. Galvenais tagad finālā nospēlēt smuki!
Antoškam, ja runa ir par Hudobinu, nevis karjera būtu jānoslēdz, bet beidzot jānoslēdz karjeras lielais līgums. Pēc sezonas viņš kļūst par neierobežoto FA un, ja turpinās spēlēt tādā pat garā, noteikti saņems vairāk kā 2.5 miljonus, kas viņam ir pašlaik.
, 2020-09-15 13:24, pirms 4 gadiem
erred rakstīja: Nepieskārās neviens Dallasas hokejists kausam...
Ir nugan truli māņticīgie...
Tātad kauss ir pamests kaut kur hallē...
Ņemot vērā NHL balvu pasniegšanas kārtību, ka pat Stenlija kausu uzvarētāji dabū savā īpašumā tikai uz vasaru un dažām dienām sezonā, nez vai, ka kausa transportēšana ir problēma.
, 2020-09-15 13:28, pirms 4 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Antoškam, ja runa ir par Hudobinu, nevis karjera būtu jānoslēdz, bet beidzot jānoslēdz karjeras lielais līgums. Pēc sezonas viņš kļūst par neierobežoto FA un, ja turpinās spēlēt tādā pat garā, noteikti saņems vairāk kā 2.5 miljonus, kas viņam ir pašlaik.
34 gadi, kovida čempis var patraucēt tam (lielajam karjeras līgumam)...
, 2020-09-15 13:45, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: 34 gadi, kovida čempis var patraucēt tam (lielajam karjeras līgumam)...
Protams, ka var patraucēt. Arī bez visiem kovidiem NHL nav tā vieta, kur līgumus dāvina. Taču tāpēc katram ir aģents. Lai strādā! Hudobina CV ir vairāk nekā pārliecinošs un labs "SC run" būs tikai džokers, lai tas, tomēr, izdotos.
, 2020-09-15 13:56, pirms 4 gadiem
Hudobinam Varētu vilkt tad paralēles ar Timu Tomasu par karjeras lielāko līgumu kā veterānam...
, 2020-09-15 14:56, pirms 4 gadiem
Kausu Rodulovam
Teodors Bļugers. Foto: Vancouver Canucks

Liekot punktu regulārajai sezonai, Bļugeram iespēja sasniegt karjeras rekordu

Šonakt noslēgsies Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā sezona, un pulksten 3:00 laukumā dosies arī Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras "Canucks", kas izbraukumā spēkosies pret Vinipegas "Jets". Ja latviešu uzbrucējs nopelnīs vismaz vienu punktu, viņš sasniegs jaunu rekordu.
Breidijs Tkačaks. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
2

"Senators" kapteinis pārstāvēs Latvijas pretinieci ASV pasaules čempionātā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Otavas "Senators" kapteinis Breidijs Tkačaks apstiprinājis, ka pārstāvēs Amerikas Savienotās Valstis pasaules čempionātā, kas sāksies 10. maijā Čehijā.
Džefs Kārters. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
1

Divas reizes Stenlija kausu izcīnījušais Kārters liek punktu karjerai

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Pitsburgas "Penguins" centra uzbrucējs Džefs Kārters 39 gadu vecumā paziņojis par karjeras beigām. Kopā ar Losandželosas "Kings" viņš divas reizes virs galvas cēla Stenlija kausu.