Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Ovečkins: "Līdz šim karjeras laikā nekad nebija jāveic izvēle starp komandu un valsti"

Krišs Upenieks

Ovečkins: "Līdz šim karjeras laikā nekad nebija jāveic izvēle starp komandu un valsti"
Aleksandrs Ovečkins
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vašingtonas ''Capitals'' un Krievijas hokeja zvaigzne Aleksandrs Ovečkins veicis oficiālu paziņojumu, kurā izsaka savas domas par aizliegumu NHL spēlētājiem piedalīties 2018. gada ziemas olimpiskajās spēlēs Dienvidkorejā.

''Gribu veikt šo paziņojumu, lai visiem ir skaidri mani vārdi un neviens nepārprot, ko saku. Olimpiskās spēles ir man asinīs un visi zina, cik ļoti mīlu pārstāvēt savu valsti. Kopš esmu bērns un visu laiku, kamēr esmu spēlējis NHL, NHL spēlētāji ir piedalījušies olimpiskajās spēlēs. Nekad nav bijis jāveic izvēle starp komandu un savu valsti. Mīlu ''Capitals'' un savus komandas biedrus tikpat ļoti kā savu valsti un zinu, ka arī pārējie NHL spēlētāji jūtas tāpat. Mums nebūtu jābūt šajā situācijā, kurā jāveic šāda izvēle,'' komentē Ovečkins.

''Mana mamma bija divkārtējā olimpiskā čempione [Tatjana Ovečkina Padomju Savienības sastāvā 1976. un 1980. gada olimpiskajās spēlēs izcīnīja zeltu basketbolā - aut.], un, kad biju mazs bērns, sapņoju, ka vienmēr pārstāvēšu savu izlasi olimpiskajās spēlēs. Jau kopš junioru vecuma vienmēr pārstāvu izlasi. Vienmēr esmu pārstāvējis arī pieaugušo izlasi, kad man tas tiek prasīts. Esmu lepns, ka junioru un pieaugušo izlases ir uzvarējušas pasaules čempionātos, bet neesam izdarījuši pašu galveno - nav izcīnīta olimpiskā zelta.

Lasu ziņas šajā nedēļā un esmu sarūgtināts, ka SOK, IIHF un NHL nostāda mani un citus NHL hokejistus pozīcijā, ka mums nebūs iespējas pārstāvēt savu valsti olimpiskajās spēlēs. Tas nav stāsts tikai par mani, bet gan par visiem NHL hokejistiem, kuriem nebūs iespēja izcīnīt valstij zelta medaļu. Valstīm nav atļauts lūgt mums spēlēt. Visi esam zaudētāji. Arī līdzjutēji, jo mūs pat nedrīkst aicināt uz olimpiskajām spēlēm. NHL spēlētāji ir vajadzīgi olimpiādē. Tas ir nepatīkami, ka nevarēsim spēlēt,'' turpināja Ovečkins.

''Līdz šim vienmēr sacīju, ka spēlēšu olimpiskajās spēlēs, jo saņemšu uzaicinājumu no valsts, bet IIHF un NHL saka, ka mani pat nedrīkstēs aicināt. Tagad vairs nav par runāt. Runāju ar Tedu [''Capitals'' īpašnieku Tedu Leonsi - aut.] par šo jau pagājušā gadā, un viņš pilnībā mani atbalstīja, saprotot, ko darīšu, ja saņemšu uzaicinājumu. Es un mana ģimene pateicas viņam par atbalstu.

Nav nekā līdzīga olimpiskajām spēlēm. Tas joprojām ir mans sapnis ar savu valsti iegūt zeltu olimpiskajās spēlēs. Ceru, ka lietas mainīsies un tāda iespēja mums visiem būs 2022. gadā. Ir svarīgi atcerēties, ka bērniem ir daudz sapņu. Tagad koncentrēšos uz vēl vienu lietu, kas ir mans sapnis kopš bērna vecuma - izcīnīts Stenlija kauss. Esmu priecīgs, ka esam sākuši gatavošanos Vašingtonā, un tas nozīmē, ka pietiek runāt. Darīšu visu, lai palīdzētu savai komandai uzvarēt kā to esmu darījis allaž kopš spēlēju NHL,'' noslēgumā piebilst Krievijas hokeja zvaigzne.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/capitals/news/s...

1 2 46 komentāri

     [+] [-]

, 2017-09-15 09:48, pirms 7 gadiem
Tas būtu visai traģiski, ja Krievijai 22. gadā uz ilzasi būtu jāaicina Ovečkins... Tiešām traģiski ar visu hokeja sistēmu...

  +3 [+] [-]

, 2017-09-15 09:49, pirms 7 gadiem
No šī cilvēka vajag ņemt piemēru visiem parējiem!

  +2 [+] [-]

, 2017-09-15 09:49, pirms 7 gadiem
Saņok pats vainīgs. Jānāk uz Maskavas Dinamo,tad varēs spēlēt.

  -1 [+] [-]

, 2017-09-15 09:55, pirms 7 gadiem
Ovečkinam pietiekoši bija iespējas savas valsts izlases sastāvā cīnīties par OS medaļām, un tas ka viņš (visa Parašas izlase) savas iespējas neizmantoja ir tikai un vienīgi viņu pašu problēma. Tagad gausties, ka viņam ir atņemta iespēja cīnīties par OS medaļām, ir vienkārši nožēlojami.

  +7 [+] [-]

, 2017-09-15 09:59, pirms 7 gadiem
HokejaFans115 rakstīja: No šī cilvēka vajag ņemt piemēru visiem parējiem!
Kā regulāri pazust (kā līderim) nozīmīgākās spēlēs Stenlija kausā, OS un PČ?

  +4 [+] [-]

, 2017-09-15 09:59, pirms 7 gadiem
Viņš blefo jeb izskaistina savu pozīciju. Jo patiesībā nav nekādas izvēles.
Ir skaidri pateikts (gan no NHL puses, gan no IIHF puses), ka viņi nespēlēs OS.

  +2 [+] [-]

, 2017-09-15 10:01, pirms 7 gadiem
Raitcha rakstīja: Tas būtu visai traģiski, ja Krievijai 22. gadā uz ilzasi būtu jāaicina Ovečkins... Tiešām traģiski ar visu hokeja sistēmu...
Nu, piemēru netrūkst ar 40-gadīgām leģendām OS sastāvos

  +4 [+] [-]

, 2017-09-15 10:05, pirms 7 gadiem
Saška ir putinists - tā kā izvēle skaidra.

 +12 [+] [-]

, 2017-09-15 10:09, pirms 7 gadiem
Var patikt Ovečkins vai ne, bet problēma ir pavisam cita- jebkuras valsts hokejistus, kuri spēlē NHL , neredzēsim OS!!!

  +7 [+] [-]

, 2017-09-15 10:10, pirms 7 gadiem
Nu redz nonācām pie tā,kas bija skaidrs jau tad ,kad tika atjaunots Pasaules kauss.Viss pārējais bija tikai naivu cilvēku mānīšana.Arī Ovečkins prata uztaisīt sev kārtīga patriota tēlu,jeb reklāmu,jo tāpat bija zināms,ka visi ceļi tiks slēgti,jo nevar būt tādā organizācijā ,kā NHL,kad kāds iedomāsies darīt tā,kā viņam ienāk prātā.Žēl protams,ka IIHF neatstāja durtiņas puspievērtas uz ko es ļoti cerēju,jo gribēju to faktu tomēr redzēt,ka Oveckins izpildītu savu solījumu un pēc tam, protams, nāktos atvadīties no NHL.Starp citu,vēl liels jautājums vai 2022.gadā NHL spēletāji piedalīsies olimpiādē.Drīzāk nē,jo kāda starpība Ķīna vai Koreja.Tas biznesa projekts ar Ķīnas hokeju tāds pufels vien ir.

  +5 [+] [-]

, 2017-09-15 10:15, pirms 7 gadiem
Šis jau izklausās pēc netiešas ziņas, ka viņš nebrauks. Pat tādu kvēlu valsts patriotu kā Ovečkins viņi ir nolauzuši.... Sportiskie principi ir zuduši - nauda diktē jaunos spēles noteikumus.

  -1 [+] [-]

, 2017-09-15 10:19, pirms 7 gadiem
Līgumu jau var lauzt...Latvijā ir hokejisti, kas līgumus lauzuši pat Pasaules čempionāta dēļ

  +6 [+] [-]

, 2017-09-15 10:23, pirms 7 gadiem
Smiekligi ir tas, ka bez NHL speletajiem krieviem ir 10 reizes lielakas izredzes izcinit zeltu neka ar NHL speletajiem. xD
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2017-09-15 10:30, pirms 7 gadiem
Ovečkinam ir jāsaprot, ka kamēr OS varēs piedalīties NHL spēlētāji - tikmēr Kanāda būs neuzvarama.

  +3 [+] [-]

, 2017-09-15 10:36, pirms 7 gadiem
zaipis rakstīja: Līgumu jau var lauzt...Latvijā ir hokejisti, kas līgumus lauzuši pat Pasaules čempionāta dēļ
Viena lieta ir aizlaisties no kādas zemākās līgas, cita lieta - no NHL. Un nav vairs 90.-ie.
Mūsdienās neviens negribēs kasīties ar NHL, tai skaitā arī KHL.

  +6 [+] [-]

, 2017-09-15 10:44, pirms 7 gadiem
zzk rakstīja: Viena lieta ir aizlaisties no kādas zemākās līgas, cita lieta - no NHL. Un nav vairs 90.-ie.
Mūsdienās neviens negribēs kasīties ar NHL, tai skaitā arī KHL.
Kovaļčuks to visu civilizēti izdarīja...lauza līgumu ar NHL. (neredzu nekāda kašķa vairs starp KHL un NHL)
Šaubos vai tagad izietu Radulova gadījums ar spēkā esošu līgumu NHL, noslēgt Krievijā līgumu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2017-09-15 10:45, pirms 7 gadiem
Tehniski spēlētājs var atteikties no kontrakta sezonas vidū (atteikties no naudas) un realizēt sapni!
To pašu var teikt arī par basketbolistiem.
Ja šādi rīkotos daudzi, tad domāju ka naudas maisi spēs atrast kompromisu.

  -3 [+] [-]

, 2017-09-15 10:53, pirms 7 gadiem
Es prognozēju, ka uz olimpiādes laiku lauzīs līgumu ar "Galvaspilsētiešiem" un pēc tam noslēgs jaunu.
Slēpts komentārs: tommy90
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2017-09-15 11:30, pirms 7 gadiem
kā Amerikā mēdz teikt : "draugu nav, ir tikai intereses".
Naudas "maisiem" tāda domāšana ir visur: pie tēvoča Sema, Kremlī, Persijas līcī, Rīdzenē, visur !

  +7 [+] [-]

, 2017-09-15 11:33, pirms 7 gadiem
tommy90 rakstīja: Tie kas noliek Ovečkinu vienkārši ir rusofobi. Iespējams patriotiskākais sportists pasaulē, bet nē tas tak ir krievs, viss ko saka ir meli! Nopietni?!
Rietumu ideoloģija un propaganda jau ir sagrāvusi cilvēku spēju uztvert lietas no vairākām pusēm un tagad ķeras klāt sportam, cenšoties arī tur naudu pacelt augstāk pat par sportisko garu, kura dēļ mēs visi to mīlam.
Jā, krievi mūs nemākulīgi okupēja un lika mums ciest. Tad kāpēc mēs neienīstam vāciešus, zviedrus un pārējos, kas mums gadsimtiem cauri ir paverdzinājuši? Vienkārši jau ir aizmirsies un tajos laikos nebija internets. Jā, drausmīgi, ka mūsu senčus izsūtīja uz Sibīriju cīnīties par dzīvību. Bet varbūt tā bija labāk, dodot iespēja izdzīvot, nekā bezspēcīgi nomirt vācu gāzu kamerās.
Kāpēc mēs neienīstam ES, kas dod šķietamu labumu, bet padarot mūs pilnībā atkarīgus, ANO - brīvi ļauj islāma valstīm mūs okupēt ar "bēgļiem", Ameriku ar Pasaules banku priekšgalā - kas pilnībā kontrolē visas valstis, izņemot Sīriju, Kubu un Ziemeļkoreju (un kas tagad notiek ar šīm 3 valstīm)?

Vienkārši lūdzu beidziet jaukt sportu ar politiku.
Pārlasīju iepriekšējos komentus, kur tur kāds noliek Aitiņu? Tā, lai viņu varētu saukt par rusofobu (tas ir par nacionalitāti). Viens koments par to, ka viņš ir Putinists. Un? Cilvēkam var nepatikt Putina atbalstītāji, šī nav rusofobija. Vēl viens, ka viņš pazūd svarīgās spēlēs, kas ir viņa līdera spēju novērtējums, bet atkal nav nekāda saistībā ar nacionalitāti tātad ar rusofobiju. Tā ka varbūt nevajag pašam "meklēt melnu kaķi tumšā istabā it īpaši, ja viņā tur nemaz nav"?
Un ko nozīmē "nemākulīgi okupēja"? Varēja kādā krutākā veidā to izdarīt?

  +5 [+] [-]

, 2017-09-15 11:34, pirms 7 gadiem
tommy90 rakstīja: Tie kas noliek Ovečkinu vienkārši ir rusofobi. Iespējams patriotiskākais sportists pasaulē, bet nē tas tak ir krievs, viss ko saka ir meli! Nopietni?!
Rietumu ideoloģija un propaganda jau ir sagrāvusi cilvēku spēju uztvert lietas no vairākām pusēm un tagad ķeras klāt sportam, cenšoties arī tur naudu pacelt augstāk pat par sportisko garu, kura dēļ mēs visi to mīlam.
Jā, krievi mūs nemākulīgi okupēja un lika mums ciest. Tad kāpēc mēs neienīstam vāciešus, zviedrus un pārējos, kas mums gadsimtiem cauri ir paverdzinājuši? Vienkārši jau ir aizmirsies un tajos laikos nebija internets. Jā, drausmīgi, ka mūsu senčus izsūtīja uz Sibīriju cīnīties par dzīvību. Bet varbūt tā bija labāk, dodot iespēja izdzīvot, nekā bezspēcīgi nomirt vācu gāzu kamerās.
Kāpēc mēs neienīstam ES, kas dod šķietamu labumu, bet padarot mūs pilnībā atkarīgus, ANO - brīvi ļauj islāma valstīm mūs okupēt ar "bēgļiem", Ameriku ar Pasaules banku priekšgalā - kas pilnībā kontrolē visas valstis, izņemot Sīriju, Kubu un Ziemeļkoreju (un kas tagad notiek ar šīm 3 valstīm)?

Vienkārši lūdzu beidziet jaukt sportu ar politiku.
Cik augstsirdīgi no PSRS puses tomēr, nebiju par to tā iedomājies, man vienmēr šķita, ka labāk būtu neizsūtīt nevienu vispār.

  +3 [+] [-]

, 2017-09-15 11:46, pirms 7 gadiem
pernambucano rakstīja: Es prognozēju, ka uz olimpiādes laiku lauzīs līgumu ar "Galvaspilsētiešiem" un pēc tam noslēgs jaunu.
Ja Tu nezini lietu kārtību kā izlases tiek pieteiktas OS, tad nemuldi, un savas trulās domas pieturi pie sevis.

  +2 [+] [-]

, 2017-09-15 11:49, pirms 7 gadiem
Promo rakstīja: Cik augstsirdīgi no PSRS puses tomēr, nebiju par to tā iedomājies, man vienmēr šķita, ka labāk būtu neizsūtīt nevienu vispār.
Galvenais pats pirmais politisko situāciju klārē un beigās saka nejaukt politiku ar sportu

  +2 [+] [-]

, 2017-09-15 11:51, pirms 7 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Ja Tu nezini lietu kārtību kā izlases tiek pieteiktas OS, tad nemuldi, un savas trulās domas pieturi pie sevis.
Viņš ļoti labi zin visu. Vienkārši ķer uz muļķa tādus kā tevi, kas kustina to sūdu un cenšas kaut ko skaidrot un ielaisties diskusijā viņa misija izpildīta, var turpināt smirdēt tālāk...

  +3 [+] [-]

, 2017-09-15 11:51, pirms 7 gadiem
tommy90 rakstīja: Tie kas noliek Ovečkinu vienkārši ir rusofobi. Iespējams patriotiskākais sportists pasaulē, bet nē tas tak ir krievs, viss ko saka ir meli! Nopietni?!
Rietumu ideoloģija un propaganda jau ir sagrāvusi cilvēku spēju uztvert lietas no vairākām pusēm un tagad ķeras klāt sportam, cenšoties arī tur naudu pacelt augstāk pat par sportisko garu, kura dēļ mēs visi to mīlam.
Jā, krievi mūs nemākulīgi okupēja un lika mums ciest. Tad kāpēc mēs neienīstam vāciešus, zviedrus un pārējos, kas mums gadsimtiem cauri ir paverdzinājuši? Vienkārši jau ir aizmirsies un tajos laikos nebija internets. Jā, drausmīgi, ka mūsu senčus izsūtīja uz Sibīriju cīnīties par dzīvību. Bet varbūt tā bija labāk, dodot iespēja izdzīvot, nekā bezspēcīgi nomirt vācu gāzu kamerās.
Kāpēc mēs neienīstam ES, kas dod šķietamu labumu, bet padarot mūs pilnībā atkarīgus, ANO - brīvi ļauj islāma valstīm mūs okupēt ar "bēgļiem", Ameriku ar Pasaules banku priekšgalā - kas pilnībā kontrolē visas valstis, izņemot Sīriju, Kubu un Ziemeļkoreju (un kas tagad notiek ar šīm 3 valstīm)?

Vienkārši lūdzu beidziet jaukt sportu ar politiku.
Vates trolli, nemāci ko mums ienīst, un ko neienīst.
Kamēr par Parašu valdīs bijušie čekisti, PSK(b)P biedri, vai to tiešie pēcteči, tikmēr pret šo valsti nekādas cieņas nav un nebūs.

  +1 [+] [-]

, 2017-09-15 11:53, pirms 7 gadiem
zaipis rakstīja: Viņš ļoti labi zin visu. Vienkārši ķer uz muļķa tādus kā tevi, kas kustina to sūdu un cenšas kaut ko skaidrot un ielaisties diskusijā
Šito sūdu kustinu es, jo katram viņa argumentam ir jādod kontra arguments, lai viņam maksimāli sarežģītu šo muļķu ķeršanu.

  -1 [+] [-]

, 2017-09-15 11:54, pirms 7 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Ja Tu nezini lietu kārtību kā izlases tiek pieteiktas OS, tad nemuldi, un savas trulās domas pieturi pie sevis.
Zinu, ka tava lietu kārtība aprobežojas ar Metalurga maikas ieķīlāšanu un DOT-4 iegādi.

     [+] [-]

, 2017-09-15 11:58, pirms 7 gadiem
Šis jūt, ka pēdējā šanse uz zeltu iet gar degunu, jo krieviem ir varenas iespejas šajās OS uzvarēt.

  +1 [+] [-]

, 2017-09-15 11:59, pirms 7 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Vates trolli, nemāci ko mums ienīst, un ko neienīst.
Kamēr par Parašu valdīs bijušie čekisti, PSK(b)P biedri, vai to tiešie pēcteči, tikmēr pret šo valsti nekādas cieņas nav un nebūs.
No tevis rakstītā izriet, ka tad jau par mūsu valsti tev ar nav nekādas cieņas? Vai tā ir? Vai arī dzīvo ilūzijas, ka viss ir Ok, kāds imitē darbību, maisi tāpatās nav atvērti, un vecie krabji var dzīvot tālak laimīgi.

  -3 [+] [-]

, 2017-09-15 12:00, pirms 7 gadiem
Ulrihs rakstīja: Pārlasīju iepriekšējos komentus, kur tur kāds noliek Aitiņu? Tā, lai viņu varētu saukt par rusofobu (tas ir par nacionalitāti). Viens koments par to, ka viņš ir Putinists. Un? Cilvēkam var nepatikt Putina atbalstītāji, šī nav rusofobija. Vēl viens, ka viņš pazūd svarīgās spēlēs, kas ir viņa līdera spēju novērtējums, bet atkal nav nekāda saistībā ar nacionalitāti tātad ar rusofobiju. Tā ka varbūt nevajag pašam "meklēt melnu kaķi tumšā istabā it īpaši, ja viņā tur nemaz nav"?
Un ko nozīmē "nemākulīgi okupēja"? Varēja kādā krutākā veidā to izdarīt?
Netēlo naivo, itin bieži esi manīts komentāros.. Ovečkina un Krievijas nolikšana ir iecienīts izklaides veids šajā portālā un, zinot šo kontekstu, ir naivi domāt, ka komentāri pie šī raksta ir bez jebkāda rusofobijas piejaukuma..
Arī man Krievija nesimpatizē nesenās pagātnes un arī tagadnes rīcības dēļ, bet tās ir emocijas un tīri racionāli padomājot, tommy90 visu uzrakstīja pareizi.. Pēdējos gadu desmitus ASV ir bijis daudz lielāks agresors par Krieviju, bet to neredz cilvēki, kas tikai izlasa un pieņem par patiesību visu, kas rakstīts absolūti neprofesionālos ziņu portālos, kuriem galvenais uzdevums ir uztaisīt sensāciju ne no kā..

  -4 [+] [-]

, 2017-09-15 12:30, pirms 7 gadiem
Labi, ka Latvijai atkrīt šī problēma.
1 2 46 komentāri