Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: "Sabres" trenēs ilgus gadus Šveices izlasi vadījušais Krīgers

Ints Megnis
Ints Megnis

Oficiāli: "Sabres" trenēs ilgus gadus Šveices izlasi vadījušais Krīgers
Ralfs Krīgers laikā, kad trenēja Edmontonas "Oilers". Foto: AP/Scanpix

Par Zemgus Girgensona pārstāvētās Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Bufalo „Sabres” galveno treneri trešdien oficiāli kļuvis Vācijas speciālists Ralfs Krīgers.

"Savas karjeras laikā Ralfs parādījis spēju adaptēties dažādiem augsta spiediena apstākļiem, trenējot pasaules vadošos hokejistus," paziņojumā paudis "Sabres" ģenerālmenedžeris Džeisons Boterils. "Viņa spēcīgās komunikācijas prasmes, līdera dotības un daudzveidīgā pagātne padara viņu par unikāli kvalificētu kandidātu, lai vadītu mūsu komandu."

Krīgers nav strādājis kā hokeja treneris kopš 2016. gada, kad viņš vadīja Eiropas komandu Pasaules kausa izcīņā, aizvedot to līdz otrajai vietai. Savukārt iepriekš Soču olimpiādē viņš bija Kanādas izlases delegācijā kā komandas konsultants, palīdzot tai izcīnīt zelta medaļas.

Krīgers pēc Soču olimpiādes bija ieguvis cienījamu pozīciju pavisam citā sporta veidā – viņš piecus gadus bija Anglijas Premjerlīgas kluba „Southampton” direktors. Viņš šo klubu atstāja pirms mēneša, abām pusēm nevienojoties par līguma pagarināšanu. Paziņojumā par sadarbības pārtraukšanu „Southampton” īpašniece izteica atzinību Krīgera paveiktajam darbam, norādot, ka viņš ielicis pamatus, lai izveidotu „Southampton” par stabilu komandu, ko iespējams uzturēt ilgtermiņā.

Pēc aiziešanas no „Southamton” tika paredzēts, ka Krīgers varētu strādāt kādā hokeja klubā līdzīgā pozīcijā, taču „Sabres” viņu aicināja uz interviju trenera amatam. Jāpiemin, ka Boterila tēvs savulaik bija Krīgera treneris Vinipegas skolā.

"Esmu pagodināts pievienoties Bufalo "Sabres" ģimenei un centīšos maksimāli izmantot potenciālu, kas ir komandai," paudis Krīgers.

Krīgers iepriekš jau strādājis NHL, trīs sezonas pavadot Edmontonas „Oilers” sistēmā, vienu sezonu kā galvenais treneris, taču tad tika atlaists. Krīgers savu reputāciju kā inovatīvs treneris un lielisks speciālists ieguva starptautiskajā arēnā – viņš bija Šveices izlases galvenais treneris 13 gadu garumā (1997.-2010.g.), šajā laikā vienreiz iegūstot PČ ceturto vietu un ne reizi nepaliekot zemāk nekā devītajā vietā. Krīgera vadībā Šveice sarūpēja daudzas sāpīgas neveiksmes arī Latvijas izlasei.

Iespējams, ka nākamajā sezonā Krīgers strādās kopā ar latviešu uzbrucēju Zemgu Girgensonu, kurš Bufalo sastāvā pavadījis visu savu NHL karjeru. Girgensonam gan līguma uz nākamo sezonu pagaidām nav, viņš vasarā kļūs par ierobežoti brīvo aģentu.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/sabres/news/sab...

     [+] [-]

, 2019-05-15 16:54, pirms 5 gadiem
Labākais ne ZA treneris pasaulē
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2019-05-15 17:09, pirms 5 gadiem
Girgensona pozīcijas Bufalo gan ir 50/50 - protams, RFA statuss un visas šīs lietas liek domāt, ka viņš paliks "Sabres", taču maiņa vai līguma nepiedāvāšana arī ir apspriešanas vērts variants.

Lai arī Krīgera hokejs, kurā viss balstās uz spēles sistēmu un disciplīnu, Zemgum varētu būt gana parocīgs.

  +1 [+] [-]

, 2019-05-15 17:12, pirms 5 gadiem
Pozitīva ziņa Girgensonam. Šitam fruktam laikam dikti patika kārtība un disciplīna, cik atceros. Brīvdomātājiem būs grūtāk😄

     [+] [-]

, 2019-05-15 17:24, pirms 5 gadiem
Cerams, ka salabos Ristolainenu, savādāk tik krāj mīnus vienādos sastāvos.

  -1 [+] [-]

, 2019-05-15 18:12, pirms 5 gadiem
Nu tad beidzot iemācīsies.

Zaudēt.

Krīgers.

  -1 [+] [-]

, 2019-05-15 18:21, pirms 5 gadiem
Varbūt Šveices skola beidzot iedvesīs dzīvību bifeļos.