Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Austrumu finālu ar sauso uzvaru atklāj "Rangers"

Andrejs Siliņš

Austrumu finālu ar sauso uzvaru atklāj "Rangers"
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās Hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas Austrumu konferences pirmajā finālspēlē regulārā turnīra labākā komanda Ņujorkas "Rangers" ar rezultātu 3:0 pārspēja Ņūdžersijas "Devils".

Zviedru vārtsargs Henriks Lundkvists atvairīja 21 "Devils" metienu, piekto reizi karjerā aizvadot sauso spēli Stenlija kausa izcīņā. Paš "rendžeri" visus trīs vārtus sameta pēdējās 20 minūtēs, un tas notika pakāpeniski. Pēdējās trešdaļas pirmās minūtes izskaņā aizsargs Daniels Džirardi atklāja rezultātu, trešdaļas viducī tikai aprīlī savu pirmo NHL līgumu parakstījušais Kriss Kraiders pirmajā vārtu guvumā iegūtajam punktam par piespēli pievienoja vēl vienu, šoreiz pats noslēdzot momentu ar precīzu raidījumu (2:0). Pusotru minūti līdz beigām izsaukuma zīmi uzvarai pielika Jaroslavļas "Lokomotiv" hokeja skolas audzēknis Artjoms Aņisimovs - krievu centrs guva trešo rezultativitātes punktu mačā un trešos vārtus šī gada "play-off" turnīrā, panākot 3:0.

Pirms sērijas "Rangers" nebija izteikta favorīte. Galvenokārt tāpēc, ka pirmajās divās kārtās nācās spēlēt visas septiņas sērijas spēles, tai skaitā pirmajā kārtā pret Kaspara Daugaviņa Otavas "Senators". "Vienmēr ir grūti pēc septītajām spēlēm. Tas prasa daudz emociju un visu ap to, un tad jau atkal viss jāsāk no jauna," laimīgs par uzvaru bija Lundkvists. "Svētdien pārgrupējāmies un novirzījām visu koncentrēšanos uz citu komandu un citu spēles stilu. Godīgi sakot, nebiju drošs, ko gaidīt no šīs spēles."

Neviena komanda, kas pirmajās divās kārtās bijusi spiesta spēlēt septiņus mačus, nekad nav izcīnījusi Stenlija kausu. "Rangers" ir gatava pierādīt, ka to izdarīt ir iespējams. Konferences finālā "Rangers" spēlē pirmo reizi kopš 1997. gada, bet Stenlija kausa finālā komanda nav bijusi kopš 1994. gada, kad izdevās uzveikt tieši "Devils". Ņūdžersijas komanda konferences finālā spēlē pirmo reizi kopš 2003. gada, kad sezonu komanda noslēdza ar Stenlija kausu virs galvām.

Nākamā spēle paredzēta trešdien Ņujorkā.

Slēpts komentārs: Kambis7
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-05-15 09:23, pirms 12 gadiem
Trešajā periodā īsti nevarēja saprast, kura no komandām bija atpūtusies 5 dienas un kura tikai vienu.Pat vairākumā Ņūdžersijai neizdevās izveidot neko bīstamu.
Brodēra seivs 3. perioda sākumā !!....mmmm, - lūk tas ir hokejs kādu es to mīlu !!

  -1 [+] [-]

, 2012-05-15 09:39, pirms 12 gadiem
Gan Rietumu, gan Austrumu konferences fināli ir iesākušies lieliski! Cerams, ka tā turpināsies

  +1 [+] [-]

, 2012-05-15 10:53, pirms 12 gadiem
Lāsma21 rakstīja: Gan Rietumu, gan Austrumu konferences fināli ir iesākušies lieliski! Cerams, ka tā turpināsies
Tu jau gribētu gan.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-05-15 12:31, pirms 12 gadiem
messibesii777 rakstīja: kas tad ar Kharlika mīluli Kovi noticis??
Iespējams atkal sācis alu pirms, nevis pēc spēlēm dzert!

     [+] [-]

, 2012-05-15 13:36, pirms 12 gadiem
Alexij rakstīja: priecājos par Rangers un Henriku. negaidīju pat ka tik labi iesāksies sērija ņemot vērā cik tomer reindžeriem smagi gāja iepriekšējās sērijās un cik Devils pārliecinoši paņēma lidotājus. Brodēram izskatās ka pulvera vēl gana, apbrīnojams vārtsargs
Gribu būt nedaudz oriģināls un teikšu, ka , it īpaši šosezon, man Rangers vairāk asociējas ar šiem četriem dzelzs cilvēkiem, - Stāls, Džirardi, Makdona un Delzādo.Tieši no viņiem visvairāk ir bijis atkarīgas NYR veiksmes un panākumi.Un tikai tad Lundkvists, Ričardss un Gaboriks.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-05-15 15:46, pirms 12 gadiem
Leflērs rakstīja: Gribu būt nedaudz oriģināls un teikšu, ka , it īpaši šosezon, man Rangers vairāk asociējas ar šiem četriem dzelzs cilvēkiem, - Stāls, Džirardi, Makdona un Delzādo.Tieši no viņiem visvairāk ir bijis atkarīgas NYR veiksmes un panākumi.Un tikai tad Lundkvists, Ričardss un Gaboriks.
Tavis nosauktie aizsargi netikai izcili spēlē aizsardzībā, bet arī uzbrukumā dod lielu artavu.

     [+] [-]

, 2012-05-15 15:50, pirms 12 gadiem
Alexij rakstīja: nevaru nepiekrist. Bet Lundkvista loma arī ir ievērojama, lielisku sezonu aizvada
Lundkvists spēlē lieliski jau kuro sezonu.100% viņam būs Vezīna.Kvikam vēl kādu gadu jāpaaugas.

     [+] [-]

, 2012-05-15 16:03, pirms 12 gadiem
Dainis Petrokaitis rakstīja: Tavis nosauktie aizsargi netikai izcili spēlē aizsardzībā, bet arī uzbrukumā dod lielu artavu.
Tieši tā.Sērijā ar Wašingtonu katrā spēlē kāds no viņiem ir guvis vismaz punktu.