Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Viņo pirms došanās uz PČ iecelts par "Flyers" galveno treneri

Rolands Eliņš

Viņo pirms došanās uz PČ iecelts par "Flyers" galveno treneri
Alēns Viņo. Foto: Flyers/NHL

Nacionālās hokeja līgas klubs Filadelfijas „Flyers” pavēstījis, ka par savu jauno galveno treneri nozīmējis Alēnu Viņo, kanādiešu speciālistu, kurš vadīs Kanādas izlasi šī gada pasaules čempionātā Slovākijā.

Alēns Viņo kopš atlaišanas no Ņujorkas „Rangers” pagājušā gada pavasarī bija bez darba, bet nu īsā laikā ieguvis divas prestižas pozīcijas. Pirms dažām dienām tika oficiāli apstiprināts, ka viņš būs Kanādas izlases galvenais treneris, bet šodien „Flyers” iecēla viņu par savas komandas stūrmani, noslēdzot līgumu uz vairākām sezonām, precīzu līguma termiņu relīzē neminot.

„Esam ļoti priecīgi, ka Alēns ir pievienojies mūsu klubam un vadīs mūsu komandu vairāku gadu garumā,” kluba paziņojumā citēts ģenerālmenedžeris Čaks Flečers. „Treneris Viņo ir guvis lielus panākumus ilgā laika posmā hokejā, un viņa pieredze būs nenovērtējams apstāklis, lai mūsu klubs atgrieztos uz uzvaru takas.”

Savukārt Viņo savus plānus Filadelfijā raksturoja kā „Flyers” padarīšanu par vienu no NHL labākajām komandām.
57 gadus vecais Viņo iepriekš NHL galvenā trenera amatā nostrādājis 16 sezonas, vadot „Rangers”, „Canucks” un „Canadiens” komandas. Trīsreiz viņš aizvedis savu komandu līdz Prezidenta balvai kā regulārās sezonas uzvarētājai, kā arī vienreiz atzīts par NHL sezonas labāko treneri.

Filadelfijas komanda šosezon izcīnīja 82 punktus, kas ir tās vājākais rezultāts kopš 2006./7. gada sezonas, un izslēgšanas spēlēm nekvalificējās. Stenlija kausa kausa izcīņā tālāk par pirmo kārtu „Flyers” nav tikusi kopš 2012. gada.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/flyers/news/fly...