Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Lightning" vārtsargs Lindbeks - nedēļas spožākā zvaigzne NHL

Rolands Eliņš

"Lightning" vārtsargs Lindbeks - nedēļas spožākā zvaigzne NHL
Andešs Lindbeks šosezon aizvadījis 23 spēles un uzvarējis astoņās
Foto:Ap/Scanpix

Par aizvadītās nedēļas labāko spēlētāju Nacionālajā hokeja līgā atzīts zviedru vārtsargs Andešs Lindbeks, kurš aizstāja savainoto pamatvārtsargu Benu Bišopu un palīdzēja Tampabejas „Lightning” izcīnīt otro vietu konferencē.

25 gadus vecais Andešs Lindbeks aizvadītājā nedēļā stājās vārtos trīs reizes un visās trīs reizes atveda komandai uzvaru. Divas reizes Lindbeks palika nepārpsēts un uzrādīja patiešām iespaidīgus statistikas rādītājus – vidēji spēlē ielaisti 0,67 vārti un atvairīti 97,5% pretinieku metienu.

Divās no šīm spēlēm Tampabejas rezervē palika latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis, kurš nedēļas vidū ļāvā Lindbekam atpūsties un spoži debitēja NHL, kļūstot par mača pirmo zvaigzni. Ņemot vērā, ka „Lightning” sastāvā kuru katru brīdi arī atgriezīsies viens no potenciālajiem Vezina balvas kandidātiem Bens Bišops, tad komanda par vārtsargu līnijas dziļumu satraukties nevar.

Arī par NHL nedēļas otro zvaigzni atzīts vārtsargs, proti, Anaheimas „Ducks” vārtu vīrs Džons Gibsons. Viņš nokārtoja trīs „Ducks” uzvaras, vidēji spēlē ielaižot 1,33 vārtus, kas palīdzēja Anaheimai ieņemt pirmo vietu Rietumu konferencē.

Savukārt trešā labākā nedēļas spēlētāja gods tika piešķirts Raienam Johansenam no „Blue Jackets”. 21 gadu vecais uzbrucējs ar sešiem punktiem (2+4) palīdzēja Kolumbusai nodrošināt vietu „play-off”, kas kluba vēsturē ir tikai otrā šāda reize.

NHL izslēgšanas spēles sāksies naktī uz ceturtdienu, kad „Lightning” un „Canadiens” divos naktī pēc Latvijas laika uzsāks savu sēriju.

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

  +3 [+] [-]

, 2014-04-15 09:42, pirms 10 gadiem
Naakamais Gudlevskis :d protams tikai playoffos

 +13 [+] [-]

, 2014-04-15 09:54, pirms 10 gadiem
Tripāns, vakar Sporta Studijā:"Gudļevskim ir iespēja,jo Lindbeks, pēdējā laikā nerāda pārliecinošu sniegumu!

  +3 [+] [-]

, 2014-04-15 10:23, pirms 10 gadiem
Autor, ir Raiens Džohansens. Viņš ir ziemeļamerikānis, nevis skandināvs. Paklausies, kā šo uzvārdu izrunā NHL spēļu komentētāji.

     [+] [-]

, 2014-04-15 10:26, pirms 10 gadiem
Cerams, ka pret Kanādiešiem ne tikai viņš dabūs uzspēlēt!

  +1 [+] [-]

, 2014-04-15 10:45, pirms 10 gadiem
VIPIS rakstīja: Tripāns, vakar Sporta Studijā:"Gudļevskim ir iespēja,jo Lindbeks, pēdējā laikā nerāda pārliecinošu sniegumu!
''Sporta experts""
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2014-04-15 11:04, pirms 10 gadiem
vispār interesanta situācija izveidojusies Tampā - 2 ļoti labi vārtsargi + vēl ne tik ļoti labais, taču perspektīvais Gudis. domāju, Tampas GM starpsezonā Bišopu vai Lindbeku vajadzētu veiksmīgi iemainīt!

  +1 [+] [-]

, 2014-04-15 11:33, pirms 10 gadiem
VIPIS rakstīja: Tripāns, vakar Sporta Studijā:"Gudļevskim ir iespēja,jo Lindbeks, pēdējā laikā nerāda pārliecinošu sniegumu!
Pirms šīm trim uzvarētajām spēlēm Lindbekam bija tikai 5 uzvaras 20 spēlēs. Iespējams, "pēdējā laikā" bija domāts šajā sezonā.

     [+] [-]

, 2014-04-15 11:39, pirms 10 gadiem
Emilio rakstīja: vispār interesanta situācija izveidojusies Tampā - 2 ļoti labi vārtsargi + vēl ne tik ļoti labais, taču perspektīvais Gudis. domāju, Tampas GM starpsezonā Bišopu vai Lindbeku vajadzētu veiksmīgi iemainīt!
Aizmainīt Bišopu būtu tikpat fantastisks gājiens kā Šneidera aizmainīšana no Canucks. Lindbekam šogad beidzas līgums - tur visādi var sanākt.

  -1 [+] [-]

, 2014-04-15 11:49, pirms 10 gadiem
mikushkins rakstīja: Aizmainīt Bišopu būtu tikpat fantastisks gājiens kā Šneidera aizmainīšana no Canucks. Lindbekam šogad beidzas līgums - tur visādi var sanākt.
protams, tā ir tikai teorija, taču ne reizi vien ir pierādījies fakts, ka vienlaicīgi divu nomināli pirmo vārtsargu turēšana sastāvā komandai nāk tikai par sliktu. šajā ziņā ideāls variants būtu, ja komandā paliek Lindbeks+Gudis. kāpēc? tāpēc, ka pret Bišopu varēt dabūt pretī kādu/s visaugstākās klases laukuma spēlētāju.

     [+] [-]

, 2014-04-15 11:57, pirms 10 gadiem
Emilio rakstīja: protams, tā ir tikai teorija, taču ne reizi vien ir pierādījies fakts, ka vienlaicīgi divu nomināli pirmo vārtsargu turēšana sastāvā komandai nāk tikai par sliktu. šajā ziņā ideāls variants būtu, ja komandā paliek Lindbeks+Gudis. kāpēc? tāpēc, ka pret Bišopu varēt dabūt pretī kādu/s visaugstākās klases laukuma spēlētāju.
Aizermanu bez sāls apēdīs, ja šis aizmainīs Bišopu. No otras puses, jāskatās cik tālu zibeņi tiks plovos un cik daudz vilks Lindbeks/Gudis .

  +1 [+] [-]

, 2014-04-15 12:05, pirms 10 gadiem
Būs interesanti pavērot treneru lēmumus , sakarā ar vārtsargiem play off.

     [+] [-]

, 2014-04-15 12:25, pirms 10 gadiem
ZarinsKristapsLV rakstīja: Būs interesanti pavērot treneru lēmumus , sakarā ar vārtsargiem play off.
interesanti būs tikai tad, ja Lindbaks nevilks un būs caurums...
Bišopu liks ar neizārstētu traumu vai Gudļevski...varbūt pat Dežardēnu izsauks!

     [+] [-]

, 2014-04-15 12:31, pirms 10 gadiem
Krokodils rakstīja: Aizermanu bez sāls apēdīs, ja šis aizmainīs Bišopu. No otras puses, jāskatās cik tālu zibeņi tiks plovos un cik daudz vilks Lindbeks/Gudis .
par cik neesmu nekāds NHL insaideris(maigi izsakoties), tiešām nezinu kāda ir situācija ar Bišopu t.i. ko viņš nozīmē Tampai un tās faniem, cik harizmātisks viņš ir utml. respektīvi - nezinu ko un kāpēc kluba vadība izdarīs ar Aizermanu, ja viņš tiešām izšķirsies par šādu soli. taču spriežu pēc vispārējās prakses un loģikas ZA sportā, konkrēti - NBA un tur ik pa laikam tiek sperti šādi šķietami radikāli soļi - vidusmēra komandas līderis tiek aizmainīts, taču pretēji visu gaidītajai komandas lejupslīdei notiek pretējais. protams, ir gan pozitīvie, gan negatīvie gadījumi, taču, ka saka - kas neriskē...

  +1 [+] [-]

, 2014-04-15 12:52, pirms 10 gadiem
Emilio rakstīja: protams, tā ir tikai teorija, taču ne reizi vien ir pierādījies fakts, ka vienlaicīgi divu nomināli pirmo vārtsargu turēšana sastāvā komandai nāk tikai par sliktu. šajā ziņā ideāls variants būtu, ja komandā paliek Lindbeks+Gudis. kāpēc? tāpēc, ka pret Bišopu varēt dabūt pretī kādu/s visaugstākās klases laukuma spēlētāju.
Lindbeks NHL nekad nav bijis pirmais vārtsargs.

     [+] [-]

, 2014-04-15 13:17, pirms 10 gadiem
Pēdējās spēlēs nostāvēja tiešām atzinīgi bet kopumā pa visu sezonu slikti.

  -1 [+] [-]

, 2014-04-15 14:04, pirms 10 gadiem
mikushkins rakstīja: Lindbeks NHL nekad nav bijis pirmais vārtsargs.
bet varētu būt!