Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Toronto pēcspēles metienos sagādā "Stars" trešo zaudējumu pēc kārtas

Andrejs Siliņš

Toronto pēcspēles metienos sagādā "Stars" trešo zaudējumu pēc kārtas
Toronto "Maple Leafs" svin uzvaru
Foto: AP / Scanpix

Toronto "Maple Leafs" naktī uz ceturtdienu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) izcīnīja 41. uzvaru sezonā, pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 6:5 pieveicot Dalasas "Stars", kam tas bija trešais zaudējums pēc kārtas.

Jau pirmajās 16 spēles minūtēs līdzjutēji tika lutināti ar četriem vārtu guvumiem (2:2), otrajā trešdaļā viesi no Dalasas guva divus bezatbildes vārtus, taču pēdējās pirmajā pusē mājinieki atjaunoja līdzsvaru uz tablo (4:4). Brets Ričijs nepilnas septiņas minūtes līdz pamatlaika beigām atguva vadību "Stars", bet mājinieki izmisīgie centieni atgūties deva rezultātu - tikai 16 sekundes pirms pamatlaika beigām Patriks Marlo izrāva neizšķirtu - 5:5.

Papildlaikā Dalasa uzbruka aktīvāk, taču neviens no desmit abu komandu izdarītajiem metieniem uzvarētāju nespēja noteikt, un bija nepieciešama pēcspēles metienu sērija. To ar precīzu metienu atklāja pieredzējušais Tailers Bozāks, savas iespējas garām palaida nākamie trīs metēji, bet jaunais Mičels Mārners, ko "Maple Leafs" draftēja ar ceturto numuru 2015. gadā, pārspēja Kari Lehtonenu, un Toronto svinēja otro panākumu pēc kārtas - 6:5.

24 gadus vecais zviedru uzbrucējs Mika Zibanejads guva divus vārtus un vienus no tiem papildlaikā, palīdzot Ņujorkas "Rangers" ar 4:3 pieveikt Pitsburgas "Penguins". Ko līdzīgu piedzīvoja Zibanejada vienaudzis Tomāšs Hertls no Čehijas, kurš otros vārtus mačā guva pagarinājumā, sekmējot Sanhosē "Sharks" panākumu viesos pret Edmontonas "Oilers".

Divus vārtus aizvadītajā naktī guva arī Bleiks Koulmens, kura pārstāvētā Ņūdžersijas "Devils" viesos ar rezultātu 8:3 sakāva debitanti Vegasas "Golden Knights". Vēl vienā spēlē Anaheimas "Ducks", kas cīnās par vietu Stenlija kausā, ar 3:0 sakāva Vankūveras "Canucks", kas Rietumos ir priekšpēdējā un uz vietu "play-off" vairs nevar pretendēt pat teorētiski.

NHL regulārā sezona, 15. marts

SpēleRezultāts
Maple Leafs - Stars6:5 PM
Rangers - Penguins4:3 P
Oilers - Sharks3:4 P
Golden Knights - Devils3:8
Ducks - Canucks3:0