Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Josi kļūst par visu laiku rezultatīvāko šveicieti NHL

Tomass Neuss Lucs
Tomass Neuss Lucs

Josi kļūst par visu laiku rezultatīvāko šveicieti NHL
Romans Josi. Foto: nhl.com

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Nešvilas "Predators" aizsargs Romans Josi, pateicoties rezultatīvai piespēlei aizvadītās nakts spēlē pret Kolumbusas “Blue Jackets”, kļuvis par visu laiku rezultatīvāko Šveices spēlētāju šajā līgā.

Josi rezultatīvā piespēle pret latviešu vārtsargu Elvja Merzļikina un Matīsa Kivlenieka pārstāvēto komandu kļuva par spēlētāja 450. rezultativitātes punktu NHL. Šajā spēlē ar rezultātu 3:1 uzvaru svinēja tieši “Predators”. Tagad Josi par vienu punktu pārspēj 43 gadus veco aizsargu Marku Štraitu, kurš jau ir noslēdzis profesionālo hokejista karjeru.

Tomēr, līdz šim Štraits joprojām ir pirmajā vietā rezultatīvajās piespēlēs. Viņš savas NHL karjeras laikā spēja iekrāt pat 349 rezultatīvajās piespēles. 30 gadus vecajam Josi šobrīd ir 331 rezultatīva piespēle, bet visticamāk, arī šajā rādītājā viņš spēs pārspēt savu tautieti, jo rezultativitātes punkti viņam krājas ļoti strauji. Labākais šveiciešu vārtu guvējs šobrīd ir 28 gadus vecais Nino Nīderreiters, kurš pārstāv Karolīnas "Hurricanes". Viņa kontā ir 148 vārtu guvumi.

Visu laiku rezultatīvākais šveicietis Josi jau ceturto sezonu pēc kārtas ir “Predators” kapteinis un viens no komandas līderiem. Pagājušajā sezonā Romans aizvadītajās 69 spēlēs tika pie 65 (16+49) rezultativitātes punktiem, kas bija labākais rādītājs komandā. 30 gadus vecais spēlētājs bieži pārstāv arī Šveices izlasi pasaules čempionātā hokejā, 2019. gadā astoņās spēlēs tiekot pie sešiem (1+5) rezultativitātes punktiem.

Visu laiku trīs rezultatīvākie šveicieši NHL

VietaVārdsUzvārdsPunktiVārti
1.RomansJosi450119
2.MarksŠtraits449100
3.NinoNīderreiters315148

Izmantotie resursi:
https://swisshockeynews.ch/index.ph...

     [+] [-]

, 2021-01-15 14:24, pirms 3 gadiem
Paldies autor, ka izdzēsi manu komentāru un izlaboji uz aizsargu , jo Josi nav jau uzbrucējs 🤙