Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Ivanānam uzvara, Skrastiņam un Bārtulim zaudējumi

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Ivanānam uzvara, Skrastiņam un Bārtulim zaudējumi
Raitis Ivanāns
Foto: Canadian Press/Scanpix

Ar mainīgām sekmēm aizvadītajā naktī spēlējušas Latvijas hokejistu pārstāvētās komandas Nacionālajā hokeja līgā (NHL). Raitis Ivanāns un Losandželosas „Kings” savā laukumā uzveica Anaheimas „Ducks”, bet Kārļa Skrastiņa „Stars” un Oskara Bārtuļa „Flyers” cieta neveiksmes.

Sportacentrs.com jau ziņoja, ka aizvadītajā naktī NHL debitēja Kaspars Daugaviņš, palīdzot savai komandai Otavas „Senators” ar 2:0 pieveikt Ņujorkas „Rangers”. Viņš gan nebija vienīgais Latvijas hokejists, kurš šonakt spēlēja NHL - laukumā devās arī Raitis Ivanāns, Kārlis Skrastiņš un Oskars Bārtulis.

Pie uzvaras izdevās tikt Losandželosas „Kings” hokejistiem – savā laukumā ar 4:0 tik pieveikti Anaheimas „Ducks”. Izšķiroša šajā mačā izrādījās otrā trešdaļa, kad mājinieki guva trīs vārtus, panākot drošu vadību (vieni vārti arī pirmajās 20 minūtēs). Pēdējā trešdaļā vārti virs netika gūti un karaļi tika pie skaista panākuma. Raitis Ivanāns šoreiz bija nemanāms gandrīz līdz spēles beigām, kad tomēr pamanījās izkauties ar Raienu Kārteru, par ko saņēma piecu minūšu sodu. Kautiņa iemesls arī visnotaļ skaidrs – trešā perioda vidū Kārters nospēlēja rupji pret Dastinu Braunu, iegrūžot viņu bortā. Bez kautiņa Ivanāns laukumā pabija 5 minūtes un 12 sekundes, kuru laikā izpildīja vienu spēka paņēmienu.

Kārļa Skrastiņa pārstāvētā Dalasas „Stars” šonakt viesojās Monreālā, tiekoties ar vietējo „Canadiens”. Lai arī pēc pirmās trešdaļas vadībā bija viesi (2:1), tomēr spēles otrajā pusē krietni veiksmīgāki bija mājinieki, uzvarot maču ar 5:3. Uzvarētāju labā divi vārti Braienam Džiontam. Skrastiņš laukumā pavadīja 15 minūtes un 37 sekundes, izdarīja vienu metienu pa pretinieku vārtiem, bloķēja vienu metienu, nopelnīja divas soda minūtes un maču noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Filadelfijas „Flyers” viesos ar 0:4 piekāpās Toronto „Maple Leafs” hokejistiem. Lai arī lidotāji gana daudz meta pa vārtiem (38 reizes), tomēr mājinieku vārtsargu Vesu Toskalu tā arī nepārspēja. Mājinieki tikmēr guva pa diviem vārtiem otrajā un rešajā trešdaļā, turklāt trīs no šīm reizēm laukumā bija arī Oskars Bārtulis. Bez lietderības koeficienta -3 (otrs sliktākais komandā) mūsu hokejistam šajā spēlē arī viens metiens pa vārtiem, viens bloķēts metiens un viens spēka paņēmiens. Laukumā Bārtulis pavadīja 17 minūtes un 15 sekundes.

Jāpiezīmē, ka kopumā aizvadītajā naktī NHL izspēlēja 12 mačus, kuros jāuzteic vārtsargu darbība - pieci no viņiem palika nepārspēti.

NHL, 15. janvāra rezultāti

OilersPenguins2:3
CoyotesDevils4:3
BlackhawksBlue Jackets3:0
BluesWild1:0
LightningPanthers2:3
CanadiensStars5:3
Red WingsHurricanes3:1
ThrashersSabres1:2 P
Maple LeafsFlyers4:0
RangersSenators0:2
SharksBruins1:2 PM
KingsDucks4:0

Izmantotie resursi:
nhl.com

 +10 [+] [-]

, 2010-01-15 08:11, pirms 14 gadiem
nju jaa, kaa jau ierasti, bartulim lielaakias speles laiks no visiem latviesiem un sliktakais koificents

     [+] [-]

, 2010-01-15 08:12, pirms 14 gadiem
a kaa beidzas haizivju spele, pret laciem

  +3 [+] [-]

, 2010-01-15 08:13, pirms 14 gadiem
zempis rakstīja: a kaa beidzas haizivju spele, pret laciem
veel iet bulliishi

     [+] [-]

, 2010-01-15 08:15, pirms 14 gadiem
Jānis Cīrulis rakstīja: veel iet bulliishi
paldies par info

  -2 [+] [-]

, 2010-01-15 08:18, pirms 14 gadiem
Bostona uzvareeja 2:1

  -2 [+] [-]

, 2010-01-15 08:18, pirms 14 gadiem
es neredzeeju speli, bet vai bartulis ir tiesi vainiigs pie kaadiem zaydeetajiem vaartiem

     [+] [-]

, 2010-01-15 08:20, pirms 14 gadiem
baartuli var vainot pie ceturtajiem tikai! jo shajaa gadiijumaa vins nebija savaa poziicijaa bija aizskreejis uzbrukumaa un zaudeeja ripu

  +1 [+] [-]

, 2010-01-15 08:28, pirms 14 gadiem
Šonakt spēlēja visas piecas latviešu pārstāvētās komandas

     [+] [-]

, 2010-01-15 08:34, pirms 14 gadiem
sauss daudz
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-15 09:02, pirms 14 gadiem
WILDE rakstīja: Oskars bija tieši vainīgs pie vieniem zaudētajiem vārtiem, abi pārējie tika zaudēti viņa maiņas partnera Timmonena kļūdu dēļ.
Tiesham Timonena??Skatos,ka baigi speli luureji...nebija gadijuman Tollefsens viena no vartu zaudejumiem,kad vinju ka bernu apspeleja Bozaks un guva pirmosm vartus NHL?

  +2 [+] [-]

, 2010-01-15 09:11, pirms 14 gadiem
Raita kautiņa video.

youtube.com: YouTube
- Ryan Carter vs. Raitis Ivanans

     [+] [-]

, 2010-01-15 09:43, pirms 14 gadiem
Cammallari šonakt tādu, visai pieklājīgu banku ielika!

     [+] [-]

, 2010-01-15 11:46, pirms 14 gadiem
WILDE rakstīja: Oskaram jau -16, kas ir pārliecinoši sliktākais lietderības koeficients komandā (otrs sliktākais ir Koburnam -9). Viņam par labu ir tikai tas, ka Parentam un Sivretam ir traumas, bet pirmais raujas spēlēt, kaut arī viņam iesaka taisīt operāciju. Ja Parents tomēr spēlēs, tad neizslēdzu, ka Bārtuli var nosūtīt uz fārmu.
Diemžēl, bet tā arī var notikt.... ceru gan, ka tā nenotiks, bet ja tomēr šo pēc visu pamatveču atnākašanas atpakaļ no tramām nosūtīs uz to farmu, tad katrā ziņā vismaz atrādijies viņš būs un ne tikai atrādijies, bet jau arī uzspēlējis WC un noslēdzis jaunu vienvirziena līgumu, kas viennozīmīgi priekš viņa ir +!

  -2 [+] [-]

, 2010-01-15 12:53, pirms 14 gadiem
Bozak!!!!! Jēēēēē baigais prieks ka čalis pirmo golu iemeta un Leafs uzvarēja. Super paldies Flyers un Bārulim, ka viņi zaudēja. Nu bet par Bārtuli runājot... Ja visu kārtīgi izpēta un izsecina, tad jāatzīst, ka viņš viai mākslīgi tika pacelts un NHL, lai gan tādam līmenim vēl nav gatavs. Tās sezonas kuras viņš nospēlēja AHL...viņš nebūt nebija labākais aizsargs savā AHL kluba, bet gan tikai kāds trešais, labākajā gadījumā otrais. Viņām nu ir tik ļoti paveicies ka viņš tika izsaukts uz NHL, Jo Flyers atvadījās no Jones un tad tās traumas....vēl vairāk Bārtulim paveicās, ka vi''ns pēc 10 spēlēm noslēdza jaunu līgumu, tā bija super veiksme. Jāatzīst ka pirmās 10 spēlēs vi''ns spēlēja tiešām ok, jo bija ja nemaldos tikai -2 koefs un 2 vai 3 piespēles, bet nu tas kas tālāk notika nu tas koefs mežonīgā ātrumā krītas un daudzos golos tieši Bārtulis ir bijis vainojams,. Bet nu vot ja cilvēkam ir veiksme tad viņa ir, nu prieks, ka viņam tā ir paveicies un ka vins tur spēlē, taču čalim jāuzlabo sniegums savādāk uz AHL nosūtīs agri vai vēlu. Jau biju domāji ka tūļi būs atpakal Perents un Bārtulis lidos uz fārmu, taču nē vins vēl nespēlēs...tad domāju ka nu tūlīt norvēģiu aizsargs būs atpakaļ un Bārtulis lidos uz fārmu tā vai tā...bet nē te uzeiz Syrvets dabuj traumu un ir āŗa uz mēnesi...nu jāsaka godīgi ja būtu gan Perents gan Syvrets veseli - Bārtulis Flyers nespēlētu šobrīd.

     [+] [-]

, 2010-01-15 12:54, pirms 14 gadiem
Oskar, pietiek muļķoties, saņemies !

     [+] [-]

, 2010-01-15 18:02, pirms 14 gadiem
Ontario rakstīja: Bozak!!!!! Jēēēēē baigais prieks ka čalis pirmo golu iemeta un Leafs uzvarēja. Super paldies Flyers un Bārulim, ka viņi zaudēja. Nu bet par Bārtuli runājot... Ja visu kārtīgi izpēta un izsecina, tad jāatzīst, ka viņš viai mākslīgi tika pacelts un NHL, lai gan tādam līmenim vēl nav gatavs. Tās sezonas kuras viņš nospēlēja AHL...viņš nebūt nebija labākais aizsargs savā AHL kluba, bet gan tikai kāds trešais, labākajā gadījumā otrais. Viņām nu ir tik ļoti paveicies ka viņš tika izsaukts uz NHL, Jo Flyers atvadījās no Jones un tad tās traumas....vēl vairāk Bārtulim paveicās, ka vi''ns pēc 10 spēlēm noslēdza jaunu līgumu, tā bija super veiksme. Jāatzīst ka pirmās 10 spēlēs vi''ns spēlēja tiešām ok, jo bija ja nemaldos tikai -2 koefs un 2 vai 3 piespēles, bet nu tas kas tālāk notika nu tas koefs mežonīgā ātrumā krītas un daudzos golos tieši Bārtulis ir bijis vainojams,. Bet nu vot ja cilvēkam ir veiksme tad viņa ir, nu prieks, ka viņam tā ir paveicies un ka vins tur spēlē, taču čalim jāuzlabo sniegums savādāk uz AHL nosūtīs agri vai vēlu. Jau biju domāji ka tūļi būs atpakal Perents un Bārtulis lidos uz fārmu, taču nē vins vēl nespēlēs...tad domāju ka nu tūlīt norvēģiu aizsargs būs atpakaļ un Bārtulis lidos uz fārmu tā vai tā...bet nē te uzeiz Syrvets dabuj traumu un ir āŗa uz mēnesi...nu jāsaka godīgi ja būtu gan Perents gan Syvrets veseli - Bārtulis Flyers nespēlētu šobrīd.
Klau, man liekas, ka NHL cilvēki labāk par tevi zin vai Bārtulis ir vai nav vajadzīgs viņu komandai.