Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Girgensonam +1, "Sabres" ar Skinera kārtējiem uzvaras vārtiem pieveic Arizonu

Girgensonam +1, "Sabres" ar Skinera kārtējiem uzvaras vārtiem pieveic Arizonu
Evans Rodrigess un Zemgus Girgensons. Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā šonakt Zemgus Girgensons un Bufalo „Sabres” izcīnīja uzvaru savā laukumā, ar 3:1 pieveicot Arizonas „Coyotes”, sarūpējot tai ceturto zaudējumu pēc kārtas.

Zemgus Girgensons šajā spēlē laukumā pavadīja 16:08 minūtes, kas ir viņa lielākais spēles laiks decembrī, un otrajā spēlē pēc kārtas viņš izcēlās ar pozitīvu lietderības koeficientu (+1). Girgensona rēķinā arī viens spēka paņēmiens, un mazākumā viņš šoreiz nospēlēja tikai vienu minūti, jo „Sabres” kopumā nopelnīja tikai divus noraidījumus.

Spēlē pret „Coyotes” Bufalo komandai izdevās ļoti veiksmīgs sākums – jau 48. spēles sekundē Keisijs Mitelstads pārtrauca savu astoņu maču sēriju bez gūtiem vārtiem, kad viņš trāpīja metienu no distances ātrajā uzbrukumā pēc Konora Šīrija pārtvertas ripas. Nepagāja ilgs laiks, un „Sabres” dubultoja savu pārsvaru. Mača septītajā minūtē „Sabres” tika ātrajā uzbrukumā divi pret vienu, un Džeks Aikels „uzvilka” aizsargu uz sevis un eleganti atspēlēja pilnīgi brīvajam Džefam Skineram, kurš savu iespēju garām nelaida.

„Coyotes” gandrīz vai uzreiz atbildēja ar savu vārtu guvumu – 21 gadu vecais uzbrucējs Kristians Fišers no aizvārtes izslidoja vārtu priekšā un ar atkārtotu metienu iebīdīja ripu vārtos. Tas izrādījās vienīgais „Coyotes” vārtu guvums šajā mačā, un „Sabres” vārtos visus pārējos 25 metienus atvairīja Kārters Hatons.

Ilgāku laiku saglabājās „Sabres” minimāls pārsvars, bet drošības sajūtu izdevās iegūt 47. minūtē. Girgensons pacīnījās laukuma vidū, neļaujot pretiniekam apturēt ripu, un tā atleca tieši pa slidojumam Evanam Rodrigesam, kurš ātrajā uzbrukumā guva vārtus. Girgensonam rezultatīva piespēle netika ieskaitīta, jo viņš tieši ripai nepieskārās, taču viņam bija galvenā loma Rodrigesa metiena izkārtošanā. Jāpiemin, ka spēles izskaņā, kad "Coyotes" spēlēja ar tukšiem vārtiem, Zeks Bogosjans no laukuma otra gala iemeta ripu vārtos, taču, kamēr ripa slīdēja pāri visām zonām, noskanēja spēles finālsirēna, un vārtu guvums bija pēc tās.

„Sabres” šī ir 19. uzvara sezonas 32 spēlēs, un ar 42 punktiem komanda saglabā trešo vietu Atlantijas okeāna divīzijā. Kopš jaunā NHL formāta ieviešanas 2013. gadā, „Sabres” vēl ne reizi nav pabeigusi sezonu savā divīzijā augstāk nekā septītajā vietā, turklāt pagājušajā sezonā kopā guva tikai 25 uzvaras.

Uzvaras vārti šodienas spēlē bija Džefa Skinera rēķinā, un tas viņam ir 22. precīzais metiens šosezon, kas ir dalīts otrais labākais rādītājs līgā, atpaliekot tikai no „Capitals” līdera Aleksandra Ovečkina, kuram 25 vārti. Skiners toties ir līgas līderis uzvaras vārtu ziņā – viņš trāpījis izšķirošo ripu jau piecās spēlēs šosezon.

Girgensona un „Sabres” nākamais mačs būs pēc divām dienām pret iepriekš pieminēto Ovečkinu un Vašingtonas „Capitals”.

Pēc Girgensona uzvarētas divcīņas laukuma centrā Rodrigess gūst vārtus

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...


, 2018-12-14 08:58, pirms 5 gadiem
Brīnums, ka bez OT
, 2018-12-14 09:38, pirms 5 gadiem
teoretiski pat Girgensonam bij piespēle jādod
, 2018-12-14 10:02, pirms 5 gadiem
sandza rakstīja: teoretiski pat Girgensonam bij piespēle jādod
Teoretiski bija. Bet sis ir uzskatams piemers par tik daudz cilato temu - melnais darbs,klavieru nesana,sauc ka gribi. Jo tiesi Zemgus darbiba lava Rodrigesam tikt pie gola. Jebkura gadijuma Zemgus malacis, ta turpinat!
Teodors Bļugers. Foto: Vancouver Canucks

Liekot punktu regulārajai sezonai, Bļugeram iespēja sasniegt karjeras rekordu

Šonakt noslēgsies Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā sezona, un pulksten 3:00 laukumā dosies arī Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras "Canucks", kas izbraukumā spēkosies pret Vinipegas "Jets". Ja latviešu uzbrucējs nopelnīs vismaz vienu punktu, viņš sasniegs jaunu rekordu.
Breidijs Tkačaks. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
2

"Senators" kapteinis pārstāvēs Latvijas pretinieci ASV pasaules čempionātā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Otavas "Senators" kapteinis Breidijs Tkačaks apstiprinājis, ka pārstāvēs Amerikas Savienotās Valstis pasaules čempionātā, kas sāksies 10. maijā Čehijā.
Džefs Kārters. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
1

Divas reizes Stenlija kausu izcīnījušais Kārters liek punktu karjerai

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Pitsburgas "Penguins" centra uzbrucējs Džefs Kārters 39 gadu vecumā paziņojis par karjeras beigām. Kopā ar Losandželosas "Kings" viņš divas reizes virs galvas cēla Stenlija kausu.