Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Nīlanders var pievienoties "Blackhawks"

Nīlanders var pievienoties "Blackhawks"
Mikaels Nīlanders (pa labi) svin vārtu guvumu
Foto: AP

Zviedu centra uzbrucējs Mikaels Nīlanders, kurš pašlaik pārstāv Nacionālās Hokeja Līgas (NHL) vienību Vašingtonas "Capitals", jau tuvākajā laikā varētu tikt aizmainīts uz citu šīs līgas komandu - Čikāgas "Blackhawks".

Kā vēsta Ziemeļamerikas mediji, tad Vašingtonas un Čikāgas komandu sarunas par Mikaela Nīlandera pāriešanu uz citu komandu ir visai tuvas beigām, kas nozīmē, ka Zviedrijas hokejists atgriezīsies savā iepriekšējā komadā, kuru viņš pārstāvēja no 1999. līdz 2002. gadam.

Ir zināms, ka jau kopš vasarā notikušās Roberta Langa aizmainīšanas uz Monreālas "Canadiens", čikaģieši mēģina atrast otrās maiņas centra uzbrucēju, taču pašlaik galvenā "Blackhawks" vienības problēma ir izbrīvēt pietiekoši daudz līdzekļus Nīlandera līguma nodrošināsanai, jo tas paredz, ka Mikaels nākamajās trīs sezonās saņems 14 miljonus ASV dolāru.

Jāpiebilst, ka šī sezona Nīlanderam nav izdevusies veiksmīgi, jo "Capitals" nomināli trešās maiņas centrs 15 spēlēs ir guvis tikai deviņus (2+7) punktus, bet pēdējās četrās cīņās pie punktiem Mikaelam nav izdevies tikt. Tāpat viņa kontā šosezon ir astoņas soda minūtes un pozitīvs lietderības koefizients - plus viens.

Izmantotie resursi:
insider.espn.go.com


, 2008-11-14 17:21, pirms 15 gadiem
Kāpēc Mikaels? Tak Mihaels..., Mikaels Šumahers...
_____________
dinamoriga.blogspot.com
, 2008-11-14 17:31, pirms 15 gadiem
violator rakstīja: Kāpēc Mikaels? Tak Mihaels..., Mikaels Šumahers...
_____________
http://dinamoriga.blogspot.com/
Mikaels un Mihaels ir divi dažādi vārdi, bet angliski tiek rakstīti vienādi...
, 2008-11-14 18:19, pirms 15 gadiem
Aizmainīja Robertu Langu ar domu, ka dos kādam jaunajam iespēju parādīt sevi 1. vai 2. maiņā, bet pagiadām tie jauni vēl nekas nesanāk(es nerunāju par Keinu un Teivzu), bet gan par tādiem spēlētājiem kā Verstīgs, Bolands utt. Vēl par zaļu, lai vilktu komandu.
Dīvaini lēmumi pēdējā laikā nāk no Čikāgas GM Deiva Teilona puses...te viņš aiztreido Langu, te viņš pašā sezonas sākumā atlaiž Denisu Savāru.
, 2008-11-14 18:24, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Mikaels un Mihaels ir divi dažādi vārdi, bet angliski tiek rakstīti vienādi...
nu bet ej un saproti, komentētāji saka ''Maikle'' Nīlander un raksta Michael Nylander, tajā pašā gadījuma ''Maikle'' Šumaher, Michael Schumacher. Paskaidro kāds man, kā tad Latviski pareizi nosaka - Mikaels, vai Mihaels, no angļu vārda Michael.

P.S Jā zinu kad Šumahers ir Vācietis, vārds Michael nāk no ģermāņu valodas, līdz ar to Anglija un Vācija ir no vienas saimes.
, 2008-11-14 19:30, pirms 15 gadiem
violator rakstīja: nu bet ej un saproti, komentētāji saka ''Maikle'' Nīlander un raksta Michael Nylander, tajā pašā gadījuma ''Maikle'' Šumaher, Michael Schumacher. Paskaidro kāds man, kā tad Latviski pareizi nosaka - Mikaels, vai Mihaels, no angļu vārda Michael.

P.S Jā zinu kad Šumahers ir Vācietis, vārds Michael nāk no ģermāņu valodas, līdz ar to Anglija un Vācija ir no vienas saimes.
Par tiem komentētājiem man vari nestāstīt... necik sen bija tāds Raitis Aivanans... Par pamatu ir jāņem oriģinālvaloda, šajā gadījumā - zviedru, jo ar angļu valodu... labāk uzreiz piemēri:
Ozoliņš - Ozolinsh
Skrastiņš - Skrastins
Biedriņš - Biedrins, kuru izrunā kā Beadrins.

Kāpēc no sākuma -iņš ir -insh, bet vēlāk -ins? Un par to izrunu Biedriņa gadījumā? Beadriņš?

Vai arī - tāds parasts vārds - Ivan. A izrunai ir 2 varianti - Ivan (a la krieviski) un Aiven... .

Lai arī cik populāra būtu angļu valoda, nevajag tajā teikto uzskatīt par pareizo variantu, jo tur ir milzum daudz izrunas variantu, tāpēc jāņem ORIĢINĀLS. Un cik es esmu dzirdējis (pa zviedru VIASAT skatoties) ir Mikael...
, 2008-11-14 19:40, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Vai arī - tāds parasts vārds - Ivan. A izrunai ir 2 varianti - Ivan (a la krieviski) un Aiven... .
Piemirsi vēl Vaņu Spāniski runājošiem ar diezgan bieži gadās pa Ivanam, tik nezinu kā šie to izrunā
, 2008-11-14 20:01, pirms 15 gadiem
huy rakstīja: Piemirsi vēl Vaņu Spāniski runājošiem ar diezgan bieži gadās pa Ivanam, tik nezinu kā šie to izrunā
Vaņa jau saīsinājums... Tad jau ar Aleksandriem vispār ir... Un paldies ka atgādināji... Amerikāņi vēl visus Aleksandrus par Aleksiem sāk saukāt. Ko tad piem. Ovečkins ir Alekss (velkot paralēles ar Mikaelu un Mihaelu)? Un Slava Kozlov?
, 2008-11-14 20:07, pirms 15 gadiem
Es labi zinu kas ir Vaņa, Slava vai Bobs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-11-14 20:17, pirms 15 gadiem
huy rakstīja: Es labi zinu kas ir Vaņa, Slava vai Bobs
Tu zini, bet amerikāņi nezin, un tāpēc sanāk tā ka viņi lieto šitos saīsinājumus (vai sev vieglākos variantus), bet citi domā, ka tāds arī ir "īstais variants".
, 2008-11-14 20:20, pirms 15 gadiem
kharlamovs rakstīja: nu Vjaceslav - paši krievi saisina slavik-slava
To ka saka, to zinu, bet tā ir tāda familiaritāte tip čomaks čomakam, bet kāpēc bezmaz vai oficiāli šitā visur rakstīt?
Pie tam tas ir tikai kā piemērs, ka amerikāņi izvēlas sev vieglākos variantus kā saukt spēlētājus un tāpēc Mikaeli paliek par Maikliem, Aleksandri par Aleksiem un Židrūni par BIG-Z.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-11-14 21:04, pirms 15 gadiem
kharlamovs rakstīja: big-z labais
Nu amīšus var saprast arī man dažreiz izmežģās mēle - Žydrunas Ilgauskas.
, 2008-11-15 19:11, pirms 15 gadiem
Sezonas sākumā, kad Ovečkins un Sjomins spēlēja katrs savā maiņā, Nīlanders bija otrās maiņas centrs (vienā maiņā ar Sjominu) un spēlēja visai pieklājīgi...

Nevajadzētu teikt, ka Nīlanders ir slikts hokejists, vienkārši Vašingtonā ir pārāk daudz centru (Bakstrēms, Nīlanders, Fjodorovs, Laičs, Bredlijs). Maiņa nāktu Nīlanderam tikai par labu.

Bet ko Vašingtona saņems pretī?
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers
1

Balinska ''Panthers'' Stenlija kausa izcīņu svētdien sāks ar agro maču

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) noslēgusies regulārā sezona un noskaidrojušies Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas pāri. Uvja Balinska pārstāvētā Floridas ''Panthers'' izslēgšanas spēles sāks svētdien, aizvadot agro maču, bet Teodora Bļugera ''Cancuks'' pirmo maču aizvadīs naktī uz pirmdienu.
Neitans Makinons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
2

Makinonam divas piespēles un ''Avalanche'' rekords sakāvē pār ''Oilers''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Neitans Makinons atdeva divas rezultatīvas piespēles un uzstādīja jaunu ''Avalanche'' franšīzes rekordu, Kolorādo klubam sakaujot Edmontonas ''Oilers''.
Teodors Bļugers. Foto: AP/Scanpix
9

Bļugers pie karjeras rekorda netiek, ''Canucks'' zaudē viesos pret ''Jets''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras ''Canucks'' regulāro sezonu noslēdza ar zaudējumu viesos pret Vinipegas ''Jets'' – 2:4.