Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Bļugeram rezultatīva piespēle, "Penguins" vēlreiz iemet septiņus vārtus

Bļugeram rezultatīva piespēle, "Penguins" vēlreiz iemet septiņus vārtus
Zeks Estons-Rīss un Teodors Bļugers. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā otro dienu pēc kārtas ar septiņiem vārtu guvumiem atzīmējās Pitsburgas „Penguins”, kas ar 7:2 izbraukumā pārspēja Vinipegas „Jets”, un savu sezonas otro punktu nopelnīja latviešu uzbrucējs Teodors Bļugers.

Teodors Bļugers nospēlēja 15 minūtes un 41 sekundi, no šī laika gandrīz četras minūtes spēlējot mazākumā, jo Pitsburga nopelnīja trīsreiz vairāk soda minūšu nekā „Jets” (12:4). Bļugers tika pie rezultatīvas piespēles un pozitīva lietderības koeficienta +1, divreiz meta pa vārtiem un uzvarēja 38% iemetienu.

VIDEO: Bļugeram otrais punkts NHL jaunajā sezonā

Bļugeram šis ir otrais punkts šosezon – sešās spēlēs viņam 1+1. Savukārt „Penguins” izdevies uzlabot savu bilanci līdz četrām uzvarām sešās spēlēs, turklāt ļoti rezultatīva sanāca tieši šī nedēļas nogale. Gan vakar pret „Wild”, gan šodien pret „Jets” tika iemesti septiņi vārti.

Pitsburga iedzinējos gan nokļuva pirmā, taču ātri panāca izlīdzinājumu. Mača piektajā minūtē Bļugers pēc atspēles no aizvārtes trāpīja pa vārtu stabiņu, ripa atleca vārtu priekšā, un pie tās pirmais bija latvieša komandas biedrs Zeks Estons-Rīss, gūstot savus sezonas pirmos vārtos.

Pēc tam otrajā periodā „Penguins” pārņēma vadību, panākot jau 4:2, bet trešajā periodā nokārtoja jau graujošo 7:2 savā labā. Septītos vārtus guva Estons-Rīss, paveicot to mazākumā, kad pats pārtvēra ripu un realizēja izgājienu viens pret vienu.

Estonam-Rīsam šajā mačā trīs punkti (2+1), bet otrajā spēlē pēc kārtas lieliski nospēlēja debitants Sems Lafertijs, kurš vakar tika pie 1+2, bet šodien iemeta divus vārtus. Divi vārti šodienas spēlē arī Džeikam Gincelam, bet Sidnijs Krosbijs tika pie divām rezultatīvām piespēlēm, savu sezonas rēķinu paceļot līdz desmit punktiem. Pitsburgas vārtos šoreiz stājās nomināli otrais vārtsargs Tristans Džerijs, kurš atvairīja 27 no 29 pretinieku metieniem.

Pitsburga ar astoņiem punktiem pacēlusies uz ceturto vietu konferencē, un vairāk punktus Austrumos izcīnījušas tikai Karolīnas un Bufalo komandas. Bļugers un „Penguins”, kas pēc šodienas ir rezultatīvākā komanda līgā, savu nākamo maču aizvadīs pēc trim dienām pret „Avalanche”.

Izmantotie resursi:
wwww.nhl.com


, 2019-10-14 08:01, pirms 4 gadiem
Pingvīni šosezon izskatās bīstami, labs sastāvs un līderi! <3
, 2019-10-14 09:27, pirms 4 gadiem
Spēli neredzēju, tāpēc jautājums tiem, Kuri skatijas-
Tedis iedeva atkal kādam holzerītim vai tamlīdzīgam smerdelim pa kjobi??
, 2019-10-14 10:32, pirms 4 gadiem
Tumanovs rakstīja: Spēli neredzēju, tāpēc jautājums tiem, Kuri skatijas-
Tedis iedeva atkal kādam holzerītim vai tamlīdzīgam smerdelim pa kjobi??
Neko īpaši tādu nemanīju, čalis šoreiz bez kautiņa.
Otavas "Senators" uzbrucējs Dreiks Batersons pēc vārtu guvuma. Foto: Timothy T. Ludwig/USA Today Sports/Scanpix
8

Bufalo pamatīgi izgāžas pirmajās minūtēs un šūdina balto karogu sacīkstē par astoņnieku

Visticamāk, 13. sezonu pēc kārtas Bufalo "Sabres" vienībai neizdosies sasniegt Stenlija kausa turnīru, komandai šonakt savā laukumā ar 2:6 kapitulējot kopvērtējumā vēl zemāk esošās Otavas "Senators" priekšā.
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers
9

Floridas ''Panthers'' nosūta Balinski atpakaļ uz AHL vienību ''Checkers''

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Floridas ''Panthers'' nosūtījusi latviešu aizsargu Uvi Balinski uz Amerikas Hokeja līgas (AHL) vienību Šarlotas ''Checkers''.
Romāns Jozi. Foto: AP/Scanpix

''Predators'' punktu sēriju pagarina līdz 18 spēlēm, ''Stars'' piektā uzvara pēc kārtas

Naktī uz trešdienu Nacionālajā hokeja līgā uzvaru pagarinājumā svinēja Nešvilas ''Predators'', kas ar 5:4 pārspēja čempioni Lasvegasas ''Golden Knights'' un pagarināja punktu sēriju līdz 18 mačiem. Piekto uzvaru pēc kārtas svinēja Dalasas ''Stars'', bet deviņu uzvaru sērija pārtrūka Kolorādo ''Avalanche''.