Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Blackhawks" aizvada piekto pagarinājumu piecās spēlēs un pieveic "Blues"

Ints Megnis
Ints Megnis

"Blackhawks" aizvada piekto pagarinājumu piecās spēlēs un pieveic "Blues"
Čikāgas "Blackhawks" hokejists Alekss de Brinkats priecājas par vārtu guvumu. Foto: Reuters/Scanpix

Čikāgas "Blackhawks" kļuvusi par pirmo komandu Nacionālās hokeja līgas (NHL) vēsturē, kas pirmajās piecās spēlēs sezonas ievadā aizvadījusi pagarinājumu. Sestdienas mačā tā savā laukumā ar 4:3 (2:0, 0:1, 1:2, 1:0) apspēlēja Sentluisas "Blues".

Šajā spēlē par lielāko varoni kļuva Alekss de Brinkats. Pēc tam, kad "Blues" bija iemetuši trīs vārtus pēc kārtas un izvirzījušies vadībā ar 3:2, de Brinkats septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām panāca izlīdzinājumu, bet pēc tam deviņas sekundes pirms pagarinājuma izskaņas arī izrāva uzvaru.

"Blues" sastāvā divus vārtus iemeta Breidens Šenns.

Lielisku sezonas sākumu turpina Ostons Metjūss, kurš ar vārtiem un rezultatīvu piespēli palīdzēja Toronto "Maple Leafs" ar 4:2 (0:1, 2:1, 2:0) pārspēt pērnās sezonas Stenlija kausa čempioni Vašingtonas "Capitals". Metjūss kļuva vien par sesto spēlētāju līgas vēsturē, kurš pirmajās sešās spēlēs katrā guvis vismaz divus punktus.

Ar desmit vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm Metjūss ir līgas rezultatīvāko spēlētāju saraksta pirmajā vietā, bet otrajā pozīcijā seko viņa komandas biedrs Morgans Rīlijs, kurš iekrājis trīs vārtus un desmit piespēles. Starp sešiem rezultatīvākajiem spēlētājiem ir četri "Maple Leafs" hokejisti, bet pati vienība ar desmit punktiem sešos mačos ir visas līgas līdere.

"Sauso" uzvaru guva līgas pagājušās sezonas fināliste Vegasas "Golden Knights", kas ar 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) apspēlēja Filadelfijas "Flyers". Vienīgos vārtus vien 85 sekundes pirms pamatlaika beigām guva Koudijs Īkins, vārtos visus 26 metienus atvairot Markam Andrē Flerī.

Pateicoties Konora Makdeivida vārtiem vairākumā, pirmo uzvaru šosezon izcīnīja Edmontonas "Oilers", kas ar 2:1 (1:1, 0:0, 1:0) apspēlēja Ņujorkas "Rangers", līdz ar to šosezon joprojām bez panākumiem līgā cīnās Detroitas "Red Wings" un Floridas "Panthers". Tieši "Red Wings" sestdien piedzīvoja sāpīgāko zaudējumu, viesos ar 2:8 (0:1, 0:3, 2:4) kapitulējot Bostonas "Bruins", kuras rindās ar "hat-trick" izcēlās Davids Pastrņāks, sasniedzot 100 precīzu metienu robežu savā NHL karjerā. "Red Wings" komanda sezonu ar pieciem zaudējumiem iesākusi pirmoreiz kopš 1980. gada.

Tāpat astoņus vārtus iemeta arī Tampabejas "Lightning", kas ar 8:2 (3:0, 1:2, 4:0) sagrāva Kolumbusas "Blue Jackets", ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli izceļoties Braidenam Pointam.

Kā vēstīts, Zemgus Girgensons sestdien palīdzēja Bufalo "Sabres” izbraukumā ar 3:0 pārspēt Arizonas „Coyotes”, kas ir Rietumu konferences pēdējās vietas īpašniece. Savas NHL karjeras pirmo sauso spēli aizvadīja zviedru vārtsargs Līnuss Ulmarks, bet pirmos vārtus šajā līgā guva „Sabres” debitants Rasmuss Dalīns.

14. oktobra NHL spēļu rezultāti

SpēleRezultāts
Avalanche - Flames2:3 (pag.)
Coyotes - Sabres0:3
Blackhawks - Blues4:3 (pag.)
Stars - Ducks5:3
Predators - Islanders5:2
Panthers - Canucks2:3
Canadiens - Penguins4:3 (PM)
Lightning - Blue Jackets8:2
Capitals - Maple Leafs2:4
Wild - Hurricanes4:5 (pag.)
Bruins - Red Wings8:2
Senators - Kings5:1
Rangers - Oilers1:2
Flyers - Golden Knights0:1