Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Šonakt spēles gan Skrastiņam, gan Ivanānam

Juris Miņins
Juris Miņins

Šonakt spēles gan Skrastiņam, gan Ivanānam
Raitis Ivanāns
Foto: AP

Šīsnakts Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta kārtējās spēles aizvadīs Latvijas hokejistu pārstāvētās komandas. Raita Ivanāna pārstāvētā Losandželosas "Kings" mērosies spēkiem ar Ņujorkas "Rangers", bet Kārļa Skrastiņa Dalasas "Stars" savā laukumā uzņems Nešvilas "Predators".

Nešvilas "Predators" – Dalasas "Stars"

Nešvilas "Predators"
Šajā sezonā, precīzāk, tās sākumā Nešvilas "Predators" ir tādas pašas problēmas kā pirms gada, vājš uzbrukums, jo četrās spēlēs vidēji ir gūti 1.5 vārti spēlē, kas ir pats sliktākais rādītājs visā līgā. "īstenībā, mums uzbrukumā spēlē tikai viena maiņa", sacīja komandas galvenais treneris Barijs Trotzs, "tāpēc šis ir laiks, kad trešajai un ceturtajai maiņai būtu jānes savs ieguldījums komandas sniegumā."
Komandas rezultatīvākie spēlētāji ir Patriks Hornkvists un Džeisons Arnots, kuriem abiem ir pa pieciem punktiem, taču nākamajiem viņu sekotājiem ir krietni zemāki rezultativitātes rādītāji, divi punkti Stīvam Salivanam un Raienam Sateram. Ja runā par Sateru, tad nevar nepieminēt Šei Veberu un Denu Hemhuisu, t.i., "Predators" aizsardzības "trijstūri", kuriem arī ir pa vienam punktam. Vēl pie punkta ir ticis Ž.P. Dumonts. Un tas arī viss. Vienīgi vārtsargi var iepriecināt komandas līdzjutējus. Par pirmo numuru pašlaik ir kļuvis Dens Eliss un, izskatās, tāds viņš būs arī sezonas gaitā, jo, kā teica komandas vadība, tad šajā nedēļā tieši Eliss būs pirmais numurs, t.i., viņam būs lieliska iespēja nostiprināt savas pozīcijas.

Dalasas "Stars"
Pretēji "Predators", Dalasas "Stars" uzbrukums ir visai labs, pie tam, vismaz vienu punktu ir guvuši 14 spēlētāji. Vienīgā komandas problēma līdz šim ir bijusi spēle papildlaikā un pēcspēles metienu sērijās. Tieši šī iemesla dēļ Teksasas komandai nav izdevies iekrāt vairāk punktus, jo no četrām spēlēm trijās tika piedzīvoti zaudējumi pēcspēles metienu sērijā. Viena spēle, iepriekšējā, pret Vankūveras "Canucks", gan tika uzvarēta, tāpēc pašlaik "Stars" mēģinās šo panākumu attīstīt, un izveidot uzvaru "sēriju".
Komandas rezultatīvākais spēlētājs pašlaik ir Breds Ričardss (6 punkti 4 spēlēs), piecus punktus ir nopelnījuši Brendans Morovs un Maiks Ribero, bet vismaz punkts spēlē ir Stefanam Robidā un Džeimsam Nīlam. Jāatzīmē arī komandas vārtsargu veiksmīgā spēle, jo, ja vien abi vārtsargi spēs proporcionāli sadalīt spēles laiku, Dalasā varētu izveidoties viens no labākajiem vārtsargu duetiem visā līgā.

Kārlis Skrastiņš
Pret Nešvilas "Predators", lai arī tā ir visai mazrezultatīva komanda, aizsargiem spēlēt nav viegli (kā, protams, pret jebkuru komandu), jo Nešvilas komanda uzbrukumā spēlē agresīvi un arī uz zilās līnijas arī ir labi palīgi tā veidošanā (pagaidām gan tas attiecināms vien uz pirmo maiņu, taču arī pārējie var "izšaut" jebkurā momentā). Tāpēc šonakt no Kārļa tiks gaidīta tāda pat spēle kā pirmajā šo baku komandu tikšanās reizē, kad Skrastiņam bija visvairāk bloķēto metienu spēlē un viens no lielākajiem spēles laikiem.

Savainojumi
Dalasas "Stars" var nākties iztikt bez Maika Modano un Stīva Ota, bet Nešvilas "Predators" sastāvā, visdrīzāk, mēs neredzēsim Džordinu Tūtu un jau pieminēto Dumontu.

Losandželosas "Kings" – Ņujorkas "Rangers"

Losandželosas "Kings"
Losandželosas "Kings" šī sezona ir iesākusies nepierasti (taču ne pārsteidzoši) labi. Četras uzvaras piecās spēlēs, turklāt visas pēc kārtas (pēc neveiksmes sezonas atklāšanas spēlē pret Fīniksas "Coyotes", 3:6). Komandas uzbrukums ir viens no labākajiem līgā, vārtos aizvien pārliecinošāk darbojas Džonatans Kviks, arī aizsardzībā, pēdējās divās spēlēs, lielas un uzskatāmas kļūdas netika novērotas. Var teikt, ka "pacienta veselības stāvoklis uzlabojas", taču aktuāls kļūst cits jautājums – vai šis uzlabojums ir panākts ar "pretsāpju līdzekļiem", vai ar mērķtiecīgu "rehabilitācijas darbu", t.i., vai tas ir tikai sezonas sākuma "uzplaiksnījums" vai arī to var saukt par noturīgu tendenci šīs sezonas NHL čempionātā.
Protams, kā jau arī tika gaidīts, komandas līderi šosezon ir "sistēmas" izaudzinātais Anže Kopitars (10 punkti), vasaras jaunieguvums, veterāns Raiens Smits (8 punkti), kā arī talantīgais aizsargs Drū Dautijs. Protams, arī citi hokejisti "pieliek roku" komandas panākumos, taču ir arī ne tik pozitīvas tendences. Komandas kapteinis Dastins Brauns NHL regulārajā sezonā vārtus nav guvis jau 17 spēlēs pēc kārtas (ieskaitot iepriekšējo sezonu) un arī no pagājušās sezonas NHL čempiona, jeb Stenlija kausa ieguvēja, aizsarga Roba Skuderi arī tiek gaidīts lielāks ieguldījums abās laukuma pusēs, jo lietderības koeficients -1 (pie vidēja komandas rādītāja +1) un arī viena piespēle (vidējais aizsargu rezultativitātes rādītājs - 1.6 punkti), spēlējot vienā no TOP uzbrukuma komandām, nav rādītāji, ar kuriem var lepoties.

Ņujorkas "Rangers"
Arī Ņujorkas "Rangers", pretēji pirms sezonas izskanējušajai informācijai, t.i., prognozēm, sezonas sākumā spēlē ļoti labi, jo pašlaik, ar sešās spēlēs izcīnītiem 10 punktiem, atrodas Austrumu konferences turnīra tabulas pašā augšējā rindiņā. Kā arī viņu uzstādītais rekords, piecas uzvaras pēc kārtas, ir pašlaik labākais visā līgā.
Kā arī tika paredzēts, galvenais šādas spēles "vaininieks" ir Marians Gaboriks, kurš sešās spēlēs ir ticis pie deviņiem punktiem, tāpat lieliski spēlē arī Vaclavs Prospals (septiņi punkti), taču vislielākais pārsteigums ir debitanta Maikla Del Zoto spēle, kurš, lai arī būdams aizsargs jau ir ticis pie pieciem (2+3) rezultativitātes punktiem. Arī abi komandas vārtsargi kopumā spēlē neslikti, Stefans Valikets savā vienīgajā izgājienā uz ledus šajā sezonā, tika pie "sausās" spēles, bet Henriks Lundkvists, lai arī brīžiem pieļauj bērnišķīgas kļūdas, ir izcīnījis četras uzbvaras un arī individuālā statistika viņam nemaz nav slikta (2.42 ielaisti vārti vidēji spēlē un atvairīti 91.9% no visiem pretinieku metieniem).

Raitis Ivanāns
Šajā spēlē, iespējams, Raitis izdarīs ko tādu, ko līdz šim nekad savas karjeras laikā nebija darījis – iesaistīsies dūru cīņā ar vienu no visu laiku labākajiem NHL "policistiem" Donaldu Brašīru. Un ja tā notiks, tad šis, kas arī interesanti, būs Ivanāna 55. Kautiņš NHL hokejista karjerā.

Savainojumi
Abas komandas uz šo spēli būs gandrīz vai optimālajā sastāvā, jo Ņujorkas klubam visi spēlētāji ir ierindā, bet no "Kings" hokejistiem vienīgi Alesam Martinezam, aizsargam – debitantam, ir "ķermeņa augšdaļas savainojums".

Pārējās cīņas

No pārējām šīsnakts spēlēm noteikti der atzīmēt Čikāgas "Blackhawks" viesošanos (viesību pagarinājumu?) Albertas provincē, kur viņi tiksies ar Edmontonas "Oilers". Protams, arī Pitsburgas "Penguins" spēle pret Karolīnas "Hurricanes", kas būs aizvadītās sezonas Austrumu konferences fināla atkārtojums. Un arī Minesotas "Wild" otrā spēle pret Anaheimas "Ducks" solās būt visai interesanta.

Izmantotie resursi:
nhl.com

  +2 [+] [-]

, 2009-10-14 16:00, pirms 15 gadiem
Ivanāns to Donaldu Daku samasēs lupatās ....

  +2 [+] [-]

, 2009-10-14 16:05, pirms 15 gadiem
Bekstrēms ieplivināja Lundkvistam tādu...
Man pat kauns sametās.

  +1 [+] [-]

, 2009-10-14 16:09, pirms 15 gadiem
Iviitim atkal laba bilde!

  +2 [+] [-]

, 2009-10-14 16:12, pirms 15 gadiem
Njaa Bilde Raichai labaa ielikta

     [+] [-]

, 2009-10-14 16:26, pirms 15 gadiem
Leflērs rakstīja: Bekstrēms ieplivināja Lundkvistam tādu...
Man pat kauns sametās.
Tak katru sezonu pa pāris šitādiem goliem tiek iemests, šoreiz ielaist šitādu laž-golu laiks pienāca Lundkvistam... nasing spešel, uz kopēja komandas panākumu fona.

  +1 [+] [-]

, 2009-10-14 16:49, pirms 15 gadiem
šodien japaskatās LIVE kā Skrastiņš spēlē !

  +1 [+] [-]

, 2009-10-14 16:50, pirms 15 gadiem
Man liekās,ka LAK nebūs ko likt pret NYR gāzētājiem. Iepriekš Rangers uzbrukums vienkārši pārbrauca kā tanks TOR aizsardzībai. Ja nu vienigi fantastiska Quick spēle. Ceru sagaidīt arī labu sparingu Ivanāns vs Brašīrs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-10-14 17:38, pirms 15 gadiem
terminatorzaza rakstīja: Kur var skatīties?
meklē šeit : rojadirecta.com

     [+] [-]

, 2009-10-14 18:15, pirms 15 gadiem
Jā, šonakt ir ko skatīties.

Prognozes:
Uzvarēs
- Penguines
- Rangers
- Kaža
- Hawks
- Ducks

Pats domāju celties no rīta un skatīties Ducks - Wild.

     [+] [-]

, 2009-10-14 18:31, pirms 15 gadiem
Labvēlis rakstīja: Man liekās,ka LAK nebūs ko likt pret NYR gāzētājiem. Iepriekš Rangers uzbrukums vienkārši pārbrauca kā tanks TOR aizsardzībai. Ja nu vienigi fantastiska Quick spēle. Ceru sagaidīt arī labu sparingu Ivanāns vs Brašīrs.
Man liekas, ka 4.00 vārti vidēji spēlē (NYR) nemaz tik ūbrdaudz nav, ja tos salīdzina ar 3.80 vārtiem (LAK).

     [+] [-]

, 2009-10-14 18:47, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Man liekas, ka 4.00 vārti vidēji spēlē (NYR) nemaz tik ūbrdaudz nav, ja tos salīdzina ar 3.80 vārtiem (LAK).
Uzbrukuma hokejs forever Nebūtu darbs rīt, uj kā gribētos redzēt šo spēli..

     [+] [-]

, 2009-10-14 19:04, pirms 15 gadiem
āris spāre rakstīja: Uzbrukuma hokejs forever Nebūtu darbs rīt, uj kā gribētos redzēt šo spēli..

Ja laicīgi aiziesi gulēt un tad fiksi pēc spēles varēsi aizmigt, nedomāju, ka baigais miega trūkums būs.

     [+] [-]

, 2009-10-14 22:12, pirms 15 gadiem
Kautinjsh pret Brashiiru ir ljoti iespeejams.

     [+] [-]

, 2009-10-14 22:46, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Man liekas, ka 4.00 vārti vidēji spēlē (NYR) nemaz tik ūbrdaudz nav, ja tos salīdzina ar 3.80 vārtiem (LAK).
Ja tu esi statistikas cienītājs,tad arguments ir vietā. Es redzēju kā NYR uzbrukums plosīja ANA(iesita gan tikai 2 un EN) un TOR,tai pat laikā LAK neko īpašu nespēja parādīt pret Islanders. No šī redzētajām spēlēm vadoties arī izdarīju secinājumus par komandu izredzēm. Bet tapēc jau tas ir NHL ,ka droši ko prognozēt ir grūti.

     [+] [-]

, 2009-10-14 22:51, pirms 15 gadiem
Labvēlis rakstīja: Ja tu esi statistikas cienītājs,tad arguments ir vietā. Es redzēju kā NYR uzbrukums plosīja ANA(iesita gan tikai 2 un EN) un TOR,tai pat laikā LAK neko īpašu nespēja parādīt pret Islanders. No šī redzētajām spēlēm vadoties arī izdarīju secinājumus par komandu izredzēm. Bet tapēc jau tas ir NHL ,ka droši ko prognozēt ir grūti.
Es esmu ne tikai statistikas cienītājs, bet arī spēļu skatītājs un dažādu faktu zinātājs.

Kaut vai tas, ka pret "Isles" Losandželosas komandai bija jāspēlē apmēram 8.5 stundas agrāk nekā viņi to dara spēlējot mājās ir gana pietiekošs arguments.

     [+] [-]

, 2009-10-14 23:09, pirms 15 gadiem
Juri,ne mazākās domas nebija "kasīties" (ja tu to tā esi sapratis).
Esmu izteicis savu prognozi un tikai. Kā būs,to rādīs spele.
P.S. gribētu arī uzzināt tavu viedokli par spēles iznākumu

     [+] [-]

, 2009-10-15 00:47, pirms 15 gadiem
Labvēlis rakstīja: Ja tu esi statistikas cienītājs,tad arguments ir vietā. Es redzēju kā NYR uzbrukums plosīja ANA(iesita gan tikai 2 un EN) un TOR,tai pat laikā LAK neko īpašu nespēja parādīt pret Islanders. No šī redzētajām spēlēm vadoties arī izdarīju secinājumus par komandu izredzēm. Bet tapēc jau tas ir NHL ,ka droši ko prognozēt ir grūti.
Nu tā spēle nav rādītājs.
Mazāk kā 20 stundas pirms spēles pret Rangers, Anaheimai bija spēle Filadelfijā!!!

     [+] [-]

, 2009-10-15 02:16, pirms 15 gadiem
Kalvinators rakstīja: Nu tā spēle nav rādītājs....
Tā jau ir. Faktiski jau nekas nav rādītājs