Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Pastrņāks vienojas par sešu gadu un 40 miljonu līgumu ar Bostonu

Rolands Eliņš

Pastrņāks vienojas par sešu gadu un 40 miljonu līgumu ar Bostonu
Davids Pastrņāks
Foto: AFP/Scanpix

NHL klubs Bostonas „Bruins” neilgi pirms treniņnometnes sākuma noslēdzis līgumu ar čehu uzbrucēju Davidu Pastrņāku. Savukārt Vinipegas „Jets” sešu gadu līgumu parakstīja ar kluba ilggadējo uzbrucēju Braienu Litlu.

21 gadu vecais Čehijas talants Davids Pastrņāks bija aizsargāta brīvā aģenta statusā un ilgi nevarēja vienoties ar „Bruins” par sadarbības turpināšanu. Pastrņākam azotē bija lieliska aizvadītā sezona, kurā viņš izcēlās ar 70 punktiem 75 regulārās sezonas spēlēs.

Tika vēstīts, ka Pastrņāks vēlas līgumu uz septiņām sezonām par sešiem miljoniem dolāru. Beigās tika panākta vienošanās par līgumu uz sešiem gadiem par 6,7 miljoniem dolāru sezonā jeb kopējo summu 40 miljonu ASV dolāru apjomā (apmēram 33.6 miljoniem eiro).

Pastrņāks NHL aizvadījis trīs sezonas, kopumā savācot 123 punktus 172 spēlēs, turklāt tiekot arī pie pozitīva lietderības koeficienta (+26). Viņš bija 2014. gada drafta 25. izvēle. Pastrņāks pārstāvējis Čehijas izlasi abos pēdējos pasaules čempionātos, kuros izcēlies ar 13 punktiem 16 spēlēs.

Tikmēr 29 gadus vecais Kanādas uzbrucējs Braiens Litls vienojies par ilgtermiņa līguma pagarinājumu ar Vinipegas „Jets”. Viņi parakstījuši līgumu arī uz sešām sezonām par 31.7 miljoniem dolāru jeb vidēji gadā 5.3 miljoniem.

Litls aizvadītajā sezonā piedalījās 59 spēlēs, tajās gūstot 47 punktus (21+26). Litls visu savu NHL karjeru pavadījis „Jets” klubā, kurš iepriekš bāzējās Atlantā un saucās „Thrashers”. Litls šajā komandā nospēlējis 672 spēles, sakrājot 432 punktus.

Jaunais Litla līgums gan stāsies spēkā tikai pēc gada, jo viņam vēl palikusi pēdējā sezona no iepriekš noslēgtā piecu gadu līguma. Tajā viņa alga bija nedaudz mazāka – 4.7 miljoni sezonā.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/david-past...

     [+] [-]

, 2017-09-14 20:34, pirms 7 gadiem
piedraudeja , ka aizies uz KHL , uzreiz nauda galda