Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Tortorella vēl nezina pirmo vārtsargu: "Gan Merzļikins, gan Korpisalo to ir pelnījuši"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Tortorella vēl nezina pirmo vārtsargu: "Gan Merzļikins, gan Korpisalo to ir pelnījuši"
Elvis Merzļikins. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komandas pirmdien sāka treniņnometnes, gatavojoties sezonas atsākšanas spēlēm. Kolumbusas "Blue Jackets" galvenais treneris Džons Tortorella norādīja, ka pagaidām nav izšķīries, kurš – Elvis Merzļikins vai Jonass Korpisalo – būs vārtos pirmajā spēlē.

Sērijā līdz trim panākumiem, uzvarētājai nodrošinot dalību Stenlija kausa izcīņā, Kolumbusas "Blue Jackets" spēkosies pret Toronto "Maple Leafs". Džonam Tortorellam pēc pirmā treniņa tika vaicāts, vai viņš jau zina pirmo vārtsargu. "Mums nav ne mazākās nojausmas, kurš būs vārtos pirmajā mačā. Domāju, ka viņi [Elvis Merzļikins un Jonass Korpisalo] lēmumu pieņems mūsu vietā. Varu pateikt, ka abi būtu pelnījuši šo iespēju, ņemot vērā sniegumu sezonas gaitā," pauda amerikāņu speciālists.

Sezonas ievadā stabils pirmais numurs bija soms Korpisalo, kura sniegums bija gana labs, lai viņu izraudzītu dalībai Zvaigžņu spēlē. Taču vārtsargs decembra beigās iedzīvojās ceļgala traumā, kas lika izlaist astoņas nedēļas. Merzļikins līdz tam rādīja nepārliecinošu sniegumu, bet ar jauno izaicinājumu tika galā – laikā, kad Korpisalo bija savainots, latvietis sāka 21 no 24 spēlēm, atvairot 93,5% metienu. Sezonas nogrieznī Merzļikinam 92,3% atvairīto metienu un piecas sausās spēles, kas ļauj dalīt otro vietu visā līgā.

Iepriekšējās sezonās "Blue Jackets" vārtos izteikts pirmais numurs bija Sergejs Bobrovskis, kurš pagājušajā vasarā devās prom kā brīvais aģents. "Jā, situācija būs citāda nekā iepriekš, bet redzams, ka starp viņiem ir veselīga konkurence. Esam pārliecināti par abiem vārtsargiem un priecājamies, ka mums ir pietiekami labi spēlētāji šajā pozīcijā, lai būtu tāda konkurence," teica aizsargs Deivids Savārs. Nedz Merzļikins, nedz Korpisalo nav piedalījušies NHL play-off spēlē.

Sērijā pret "Maple Leafs" nevarēs palīdzēt tikai spēka uzbrucējs Džošs Andersons, kuram 2. martā tika veikta pleca operācija. Savukārt ierindā atgriezušies aizsargs Sets Džounss (lielākais spēles laiks komandā) un uzbrucējs Olivers Bjorkstrands (labākais vārtu guvējs komandā). Viņi attiecīgi 8. un 20. februārī iedzīvojās potītes lūzumos, bet tagad ir gatavi spēlēt.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/blue-jacke...

     [+] [-]

, 2020-07-14 18:07, pirms 4 gadiem
Merzļikins būs pirmais! Tortorella nezina