Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Blackhawks" uzbrucējs Šo atsakās no sezonas atsākšanas

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Blackhawks" uzbrucējs Šo atsakās no sezonas atsākšanas
Endrjū Šo. Foto: imago images/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas kluba Čikāgas "Blackhawks" uzbrucējs Endrjū Šo pavēstījis, ka nepiedalīsies šīs sezonas atlikušajos mačos, lai varētu atlabt no smadzeņu satricinājumiem.

Pirmdien komandas sāka treniņnometnes, gatavojoties sezonas atsākšanai, kas startēs 1. augustā. Visiem hokejistiem dota iespēja atteikties no piedalīšanās, par to nesaņemot nekādas sankcijas. Iepriekšējās dienās par labu šādam lēmumam izšķīrās vairāki spēlētāji, bet tagad par to paziņojis arī Endrjū Šo.

28 gadus vecais hokejists lēmumu pamatojis ar smadzeņu satricinājumiem, norādot, ka papildus pieci mēneši (nākamo sezonu plānots sākt 1. decembrī) ļaus viņam pavisam atlabt un sagatavoties nākamās sezonas sākumam. "Tas nebija viegls lēmums, bet nāks par labu manai veselībai," pauda Šo. Viņš laukumā nav devies kopš 30. novembra, kad iedzīvojās smadzeņu satricinājumā.

Šajā sezonā aizvadītajās 26 spēlēs Šo atzīmējies ar trīs vārtiem un desmit punktiem. Kopā ar "Blackhawks" viņš 2013. un 2015. gadā izcīnīja Stenlija kausu, pēc tam pārcēlās uz Monreālas "Canadiens", bet kopš pagājušā gada ir atpakaļ Čikāgā.

Jāpiezīmē, ka "Blackhawks" pirmajā treniņā kopā ar komandu nebija pamatvārtsargs Korijs Krofords, kurš pirms sezonas apturēšanas sāka pēdējos astoņus mačus. Iemesls netika sniegts, jo NHL aizliegusi komandām vēstīt par to, kāpēc kāds hokejists netrenējas vai nespēlē. Krofords ir viens no pieciem vārtsargiem, kuri iekļauti treniņnometnes sastāvā.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/chicago-blackhaw...
https://www.nhl.com/news/blackhawks...