Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Eberlī piecu gadu līgums ar ''Islanders'', Nešs kļūst par ''Blue Jackets'' ĢM asistentu

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Eberlī piecu gadu līgums ar ''Islanders'', Nešs kļūst par ''Blue Jackets'' ĢM asistentu
Džordans Eberlī. Foto: AP/Scanpix

Ņujorkas ''Islanders'' komanda ar piecu gadu līgumu 27,5 miljonu dolāru vērtībā atalgojusi vienu no saviem līderiem - uzbrucēju Džordenu Eberlī, bet Vašingtonas ''Capitals'' uz Filadelfijas ''Flyers'' aizmainījusi aizsargu Metu Niskanenu, pretī iegūstot Radko Gudasu.

1. jūlijā Džordans Eberlī kļūtu par neierobežotu brīvo aģentu, tomēr uzbrucējs izlēmis pieņemt Ņujorkas ''Islanders'' piedāvājumu un palikt klubā, kurā aiz muguras divas sezonas. Turpmākos piecus gadus Eberlī saņems vidēji 5,5 miljonus dolāru. Kanādietis uz Ņujorku pārcēlās pirms diviem gadiem, pametot Edmontonas ''Oilers''.

Aizvadītajā sezonā uzbrucējs piedalījās 78 regulārā turnīra mačos, gūstot 37 (19+18) punktus, kas ir dalīts zemākais rādītājs Eberlī NHL karjerā, taču izslēgšanas spēlēs kanādietis parādīja savu īsto varējumu, astoņās spēlēs iekrājot 9 (4+5) punktus.

Maiņas darījumu veikušas Filadelfijas ''Flyers'' un Vašingtonas ''Capitals'' komandas. Uz Vašingtonu devies Čehijas izlases aizsargs Radko Gudass. Augumā raženais hokejists 2018./19. gada sezonā 77 spēlēs iekrāja 20 (4+16) punktus un pavasarī pārstāvēja Čehijas izlasi pasaules čempionātā, finišējot ceturtajā vietā. Gudass uz Filadelfiju pārcēlās 2015. gadā. Aizsargam vēl bija spēkā līgums ar ''Flyers'', kurā atlicis viens gads par 3,35 miljoniem - no līguma Filadelfija tikusi vaļā, bet maksās Gudasam 30% no summas.

''Flyers'' komandu savukārt turpmāk pārsrāvēs aizsargs Mets Niskanens, kurš pagājušosezon kopā ar ''Capitals'' cēla virs galvas Stenlija kausu. Amerikānis šosezon 80 spēlēs tika pie 25 (8+17) punktiem, bet izslēgšanas spēlēs septiņos mačos atzīmējās ar divām rezultatīvām piespēlēm. Niskanenam vēl bija spēkā esošs līgums uz divām sezonām par 5,75 miljoniem dolāru.

Tikmēr Kolumbusas ''Blue Jackets'' komanda paziņojusi, ka organizācijā atkal strādās kluba leģenda Riks Nešs - tiesa, šoreiz gan citā ampluā. Šoziem karjeru noslēgušais hokejists kļūs par Elvja Merzļikina pārstāvētās komandas ģenerālmenedžera Jarmo Kekalainena asistentu. Nešs, kurš bija spiests noslēgt karjeru savainojumu dēļ, turpmāk atbildēs par darbu ar spēlētājiem, talantu attīstīšanu un jaunu hokejistu piesaisti.

''Riks ir spilgtākais spēlētājs ''Blue Jackets'' kluba vēsturē un bija viens no cienītākajiem spēlētājiem karjerā, kas iekļāva daudz lielu sasniegumu,'' komentēja Kekalainens. ''Viņam ļoti rūp šis klubs un Kolumbusa, un viņš būs lielisks papildinājums mūsu organizācijai.'' 34 gadus vecais Nešs ir ''Blue Jackets'' rekordists aizvadītajās spēlēs (678), gūtajos punktos (550), gūtajos vārtos (290) un rezultatīvajās piespēlēs (260).

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/new-york-islande...
https://www.tsn.ca/washington-capit...
https://www.tsn.ca/rick-nash-named-...