Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Rangers" izpirks Džirardi līgumu, aizsargam pienāksies 6,66 no 10 miljoniem

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Rangers" izpirks Džirardi līgumu, aizsargam pienāksies 6,66 no 10 miljoniem
Henriks Lundkvists un Dens Džirardi
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Ņujorkas "Rangers" paziņojis, ka izpirks pieredzējušā aizsarga Dena Džirardi līgumu, tādējādi viņš par nespēlēšanu saņems 6,66 miljonus dolāru.

33 gadus vecais aizsargs Dens Džirardi, kurš netika izvēlēts draftā, tomēr izlauza ceļu līdz Nacionālajai hokeja līgai, 2014. gada februārī parakstīja līgumu uz sešām sezonām par 33 miljoniem dolāru. Togad viņš vidēji spēlē laukumā pavadīja 23:07 minūtes un savāca 24 punktus, savukārt šajā sezonā Džirardi spēlēja tikai 19:06 minūtes, kas bija zemākais rādītājs kopš viņa debijas sezonas.

Šodien Ņujorkas "Rangers" paziņoja, ka tuvākajā laikā izpirks Džirardi līgumu. Tādējādi viņš tiks pie divām trešdaļām no līgumā atlikušās summas jeb 6,66 miljoniem dolāru. Plus viņš saņems trīs miljonus kā bonusu, ko nav iespējams izpirkt. Savukārt "Rangers" ietaupīs vietu zem algu griestiem, kas ir galvenais iemesls, kāpēc komandas izvēlas spert šādu soli. Piemēram, šajā seoznā 5,5 miljonu vietā Džirardi līgums aizņems tikai 2,6 miljonus.

Džirardi Nacionālajā hokeja līgā aizvadījis 788 spēles, guvis 46 vārtus un sakrājis 230 punktus. 2012. gadā viņš piedalījās Zvaigžņu spēlē. Agrāk viņš bija pazīstams kā viens no labākajiem aizsardzības speciālistiem, tomēr pēdējā laikā Džirardi sniegums pamatīgi kritās. Taču komanda novērtēja, kad viņš šīs sezonas Stenlija kausa izcīņā laukumā devās ar trim ieplaisājušām ribām.

"Gribu pateikt paldies Ņujorkas "Rangers" organizācijai, kas ļāva man piepildīt bērnības sapni un spēlēt Nacionālajā hokeja līgā. Arīdzan gribu pateikties īpašniekiem, treneriem, vadībai, personālam un halles darbiniekiem, kuri pēdējos 11 gadus padarījuši īpašus," sacīja Džirardi. Aizvadītajā sezonā viņš 63 spēlēs guva četrus vārtus un pievienoja 11 piespēles. Aizsargs "Rangers" rindās pavadījis 11 sezonas, bet citas komandas nav pārstāvējis.

Jāizceļ, ka par Ziemeļamerikas pamešanu un došanos Eiropas virzienā domā cits Ņujorkas "Rangers" aizsargs Kevins Kleins, kuram vēl ir līgums uz vienu sezonu par 2,7 miljoniem. Pagājušajā sezonā viņš 60 spēlēs guva trīs vārtus un savāca 14 punktus, tomēr beigās nevarēja spēlēt muguras savainojuma dēļ, izlaižot arī izslēgšanas spēles. Tieši veselības problēmas ir galvenais iemesls, kāpēc 32 gadus vecais aizsargs domā par došanos pāri okeānam.

Izmantotie resursi:
TSN

     [+] [-]

, 2017-06-14 21:15, pirms 7 gadiem
Kopumā labs aizsargs.

     [+] [-]

, 2017-06-14 21:16, pirms 7 gadiem
Beidzot!!!!Vēl tik no Stāla jātiek vaļā savādāk pretīgi skatīties kā viņi tur iesūnojušies Nēšs gan sezonas beigās bija augstākajā līmenī bet tomēr ja viņu vēl pret ko labu iemaina tad pavisam cits skats uz komandu.Henriks ar nespēlēs mūžīgi taka pēdējais laiks ko mainīt.

  -1 [+] [-]

, 2017-06-14 21:46, pirms 7 gadiem
Viņa vietā paņems Šatenkirku.

     [+] [-]

, 2017-06-14 22:03, pirms 7 gadiem
Labs kaplis, bet kādu laiku jau prasās pēc restarta. Nu vismaz tiks prom no prasīgajiem Rangers faniem

  +1 [+] [-]

, 2017-06-14 22:09, pirms 7 gadiem
Tā arī nesaprotu viņa līgumu izpērk un viņš vairs nav komandā, viņa līgumu izpērk un viņš paliek komandā par mazāku nomināli līgumu vai viņš traumas dēļ beidz karjeru un tāpēc viņa līgumu izpērk? Jo es galīgi pēc raksta 2x izlasot nesapratu

     [+] [-]

, 2017-06-14 22:32, pirms 7 gadiem
Tagad sanāk, ka viņš karjeru noslēdz? Tā varētu gadīties, jo pretējā gadījumā varēja vienkārši aizmainīt uz citu komandu kurai algu griesti nespiež.. bet nu varētu arī saprast to, ja citas komandas nebūtu pārāk ieinteresētas ņemt Girardi ar tādu līgumu un lejupejošu sniegumu

     [+] [-]

, 2017-06-14 22:36, pirms 7 gadiem
Chris_Drury rakstīja: Beidzot!!!!Vēl tik no Stāla jātiek vaļā savādāk pretīgi skatīties kā viņi tur iesūnojušies Nēšs gan sezonas beigās bija augstākajā līmenī bet tomēr ja viņu vēl pret ko labu iemaina tad pavisam cits skats uz komandu.Henriks ar nespēlēs mūžīgi taka pēdējais laiks ko mainīt.
Lai nu par ko ,bet par aizsargiem Rangers nevar sūdzēties lai gan arī par vārtsargu un uzbrucējiem to darīt nav pamata.

     [+] [-]

, 2017-06-14 23:02, pirms 7 gadiem
coffijs rakstīja: Lai nu par ko ,bet par aizsargiem Rangers nevar sūdzēties lai gan arī par vārtsargu un uzbrucējiem to darīt nav pamata.
nesaku jau ka visa aizsardzība kā tāda būtu slikta bet tieši manis minētajiem kadriem laiks Ņujorkā ir beidzies. par abiem kopā maksāja virs 10 milj, sezonā( ja nekļūdos tad ceturtā un piektā lielākā alga komandā)
ātri paskatijos ka pēdējās divās sezonās par abiem kopā 57 punkti un 11 vārti...var jau teikt ka viņi ir aizsardzības profi bet +- ar šosezon viņiem nav pat top 3 no komandas aizsargiem....