Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Medijs: Girgensona maiņas partneris Lāšons no Bufalo plāno atgriezties Zviedrijā

Rolands Eliņš

Medijs: Girgensona maiņas partneris Lāšons no Bufalo plāno atgriezties Zviedrijā
Jūhans Lāšons un Zemgus Girgensons. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Zviedrijas medijs „Radiosporten” vēsta, ka hokejists Jūhans Lāšons nepagarinās līgumu ar NHL klubu Bufalo „Sabres” un atgriezīsies mājās Zviedrijā, savā jaunības dienu komandā „Brynas”. Savukārt Lāšona aģents šo informāciju noliedza, sakot, ka hokejists lūkos iegūt jaunu NHL līgumu.

26 gadus vecais Jūhans Lāšons nonāca Bufalo sistēmā 2013. gadā un kopš tā laika ir pārstāvējis „Sabres” komandu piecās sezonās pēc kārtas, visu šo laiku esot komandā kopā ar latviešu uzbrucēju Zemgu Girgensonu. Lāšons un Girgensons bieži spēlējuši vienā maiņā, ieskaitot šo sezonu, kad abi daudz spēlēja ceturtajā maiņā „Sabres” sastāvā.

Saskaņā ar „Radiosporten” vēstīto no PČ norises vietas Bratislavā Lāšons neplāno parakstīt jaunu līgumu ar „Sabres”. Viņš šovasar kļūs par brīvo aģentu, līdzī kā Girgensons. Kvalifikācijas līgums Lašonam būtu bijis 1.5 miljonu dolāru apmērā, taču viņš nolēmis atgriezties mājās.

Lāšons plāno atgriezties Zviedrijas augstākās līgas klubā „Brynas”, kurā uzsāka savu profesionālā hokejista karjeru, spēlējot šī kluba jauniešu komandās. 2012. gadā Lāšons palīdzēja „Brynas” kļūt par Zviedrijas čempioni, kamēr viņš pats bija sezonas rezultatīvākais juniors un ieguva gada debitanta balvu, turklāt savu titulu sarakstu papildināja arī ar zelta medaļu U20 pasaules čempionātā.

Savukārt Zviedrijas pieaugušo izlasi Lāšons pārstāvējis divreiz – 2012. un 2018. gadā. Pirms gada viņš kopā ar Zviedriju ieguva pasaules čempiona titulu, pats desmit mačos gan tiekot tikai pie viena punkta (0+1).

Lāšona aģents Kreigs Osters Bufalo medijiem šo informāciju gan noliedzis, norādot, ka vienošanās ar "Brynas" nav panākta un viņa klients vēloties turpināt savu NHL karjeru.

„Sabres” sastāvā šosezon Lāšons piedalījās 73 spēlēs un guva 14 punktus (6+6), bet kopumā Bufalo viņš aizvadīja 331 NHL spēli un guva 79 punktus, taču komandai aizvadītie gadi izvērtās neveiksmīgi, izslēgšanas spēļu tuvumā tā īsti nemaz netiekot.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/magnus_wahlman/...

     [+] [-]

, 2019-05-14 18:47, pirms 5 gadiem
Bufalo neveiksmīga vieta ikvienam.

  +1 [+] [-]

, 2019-05-14 18:50, pirms 5 gadiem
6+6 nav 14

     [+] [-]

, 2019-05-15 08:50, pirms 5 gadiem
"Lāčsons" man patiktu labāk.

Jo, teiksim kā ir - no Larsa dēla kļūt par Lā dēlu ir štruntīgi.

(Bez tam autors aizmirsis Bufalo nodēvēt par "Bafalo". Ko tā?)

     [+] [-]

, 2019-05-15 15:07, pirms 5 gadiem
Elišons ibio