Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Keslers pēc gūžas operācijas saglabā cerības atsākt NHL karjeru

Keslers pēc gūžas operācijas saglabā cerības atsākt NHL karjeru
Raiens Keslers. Foto: Zumapress.com / Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Anaheimas "Ducks" kapteiņa asistents Raiens Keslers sekmīgi pārcietis labā gūžas kaula operāciju, un dakteri neizslēdz iespēju, ka pēc ilgstošas rehabilitācijas Keslers varētu atsākt hokejista karjeru.

34 gadus vecais Keslers ar sāpēm mocījies vairāk nekā desmit gadus un jau iepriekš vairākkārt gūlies zem skalpeļa nelielu operāciju veikšanai. Tagad Ņujorkā veiktā operācija ļaus Kesleram tikt vaļā no sāpēm un normāli funkcionēt ikdienas aktivitātēs, vēstīts "Ducks" mājaslapā. Nav izslēgts, ka Keslers varētu arī atgriezties laukumā, taču vispirms jāiziet ilgstoša rehabilitācija.

"Raienam jādomā par savu dzīvi un ģimeni. Viņš juta milzīgas sāpes, un mēs kā klubs atbalstījām viņa lēmumu veikt operāciju," sacīja "Ducks" ģenerālmenedžeris Bobs Marejs. "Lai gan ir maz ticams, ka viņš spēlēs nākamsezon, atbalstīsim jebkādu viņa lēmumu par spēlētāja karjeru. Viņš ir pelnījis lielu cieņu, ko arī saņems no visas mūsu organizācijas."

2003. gada drafta 23. numurs Keslers 2010./2011. gada sezonā, pārstāvēdams Vankūveras "Canucks", tika atzīts par labāko aizsardzības spēlētāju starp uzbrucējiem. Balvai Keslers izvirzīts vēl četras reizes karjerā. Kopumā hokejists NHL aizvadījis 1001 spēli un sakrājis 573 punktus.

"Šajā karjeras brīdī operācijas veikšana bija labākais risinājums dzīves kvalitātes uzturēšanai," skaidroja Keslers. "Kopš operācijas sāpes ievērojami mazinājušās, esmu par to pateicīgs. Lai gan vēl nezinu neko par savu nākotni kā hokejistam, vēlos pateikties visiem, kas man palīdzēja šajā posmā. Vēlos pavadīt vairāk laika ar ģimeni un veikt ikdienas darbus bez sāpēm."

Kesleram vēl ir spēkā līgums ar "Ducks" uz trim sezonām par kopējo summu vairāk nekā 20,6 miljonu dolāru apmērā jeb 6 875 000 dolāru sezonā.

ASV izlasē Keslers debitēja 2006. gada pasaules čempionātā Rīgā, bet lielākais panākums ar valstsvienību uzbrucējam ir 2010. gada olimpisko spēļu sudrabs.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/


Gustavs Grigals. Foto: Atlanta Gladiators
6

Vankūveras pretiniece Nešvila pirms Stenlija kausa izsauc vārtsargu Grigalu

Nacionālās hokeja līgas komanda Nešvilas "Predators" pirmdienas rītā Vankūverā sāks Stenlija kausa izcīņu, bet šovakar pavēstījusi par 25 gadus vecā latviešu vārtsarga Gustava Grigala izsaukšanu.
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers
7

Balinska ''Panthers'' Stenlija kausa izcīņu svētdien sāks ar agro maču

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) noslēgusies regulārā sezona un noskaidrojušies Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas pāri. Uvja Balinska pārstāvētā Floridas ''Panthers'' izslēgšanas spēles sāks svētdien, aizvadot agro maču, bet Teodora Bļugera ''Cancuks'' pirmo maču aizvadīs naktī uz pirmdienu.
Neitans Makinons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
2

Makinonam divas piespēles un ''Avalanche'' rekords sakāvē pār ''Oilers''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Neitans Makinons atdeva divas rezultatīvas piespēles un uzstādīja jaunu ''Avalanche'' franšīzes rekordu, Kolorādo klubam sakaujot Edmontonas ''Oilers''.