Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Konstantīns Fjodorovs

"Blues" izlaiž divu vārtu pārsvaru, bet svin uzvaru pār "Sharks"

"Blues" izlaiž divu vārtu pārsvaru, bet svin uzvaru pār "Sharks"
Sentluisas ceturto vārtu autors Oskars Sundkvists. Foto: AFP/Scanpix

Sentluisas "Blues" izcīnīja pirmo uzvaru Stenlija kausa Rietumu konferences finālā, viesos pārspējot Sanhosē "Sharks" ar 4:2. Abus zaudētāju komandas vārtus guva Logans Kutūrs.

Pirmajā mačā „Blues” piedzīvoja zaudējumu ar 3:6, bet šodien Sentluisai gāja labāk, un jau trešajā minūtē viesiem izdevās atklāt rezultātu. Džeidens Švarcs pēc ripas saņemšanas pietuvojās vārtiem, un ar spēcīgu metienu augšējā stūrī pārspēja Martinu Džonsu – 1:0. Tie bija vienīgie vārti pirmajā periodā, bet otrās trešdaļas sākumā aizsargs Vinss Dans ar metienu no tālās distances dubultoja „Blues” pārsvaru – 2:0.

Pagāja vien 39 sekundes, kad „Sharks” un visa Stenlija kausa labākais vārtu guvējs Logans Kutūrs mazākumā atņēma ripu Aleksam Pietrandželo uz zilās līnijas, aizslidoja pretuzbrukumā un realizēja izgājienu pret vārtsargu Džordanu Binningtonu, samazinot deficītu līdz 2:1. Vēl divas minūtes vēlāk Kutūrs saņēma piespēli no partnera, šoreiz tas nebija tīrs izgājiens viens pret vienu, jo netālu bija pretspēlētājs, tāpēc uzbrucējs nolēma netuvoties ar vārtiem, bet mest no pustālās distances – 2:2, gūstot 13. vārtus šajā „play-off”, ka arī sakrājot karjeras 100. punktu Stenlija kausā.

Uz otro pārtraukumu „Blues” aizgāja esot vadībā. Komandas pozicionālā uzbrukuma laikā Džoels Edmundsons izmantoja nesaskaņas „Sharks” aizsardzībā un izdarīja piespēli starp diviem Sanhosē hokejistiem Roberta Bortucco virzienā, kurš no tuvās distances ar nūjas neērto pusi pāradresēja ripu Džonsa vārtos – 3:2. Trešajā trešdaļā mājinieki nepaspēja padomāt par vārtsarga maiņu, jo 3:08 minūtes pirms sirēnas četri Sentluisas hokejisti aizslidoja pretuzbrukumā, un Oskars Sundkvists panāca 4:2.

Rezultāts sērijā kļuvis 1:1, nākamā spēlē naktī uz 16. maiju plkst. 3:00 pēc Latvijas laika.

Stenlija kausa konferenču fināli

Austrumi

Komandas1. spēle2. spēle3. spēle4. spēle5. spēle6. spēle7. spēleSērijā
Bruins - Hurricanes5:26:215.05.17.05.19.05.21.05.23.05.2-0

Rietumi

Komandas1. spēle2. spēle3. spēle4. spēle5. spēle6. spēle7. spēleSērijā
Sharks - Blues6:32:416.05.18.05.20.05.22.05.24.05.1-1

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...


, 2019-05-14 08:28, pirms 5 gadiem
2:44, labs rezultāts!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Zemgus Girgensons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
14

Girgensons pasaules čempionātā nespēlēs arī šogad

Latvijas hokeja izlases ģenerālmenedžeris Rūdolfs Kalvītis portālam TVNet atklājis, ka Nacionālās hokeja līgas uzbrucējs Zemgus Girgensons valstsvienībai pasaules čempionātā nepalīdzēs.
Vinsents Troučeks. Foto: USA Today Sports/Scanpix

"Rangers" iegūst Prezidenta balvu, Islanders" tiek play-off, Makdeividam 100. piespēle

Nacionālajā hokeja līgā šonakt pie uzvarām tika arī Detroitas "Red Wings", Ņujorkas "Islanders", Pitsburgas "Penguins", Vašingtonas "Capitals", Ņujorkas "Rangers", Edmontonas "Oilers" un Minesotas "Wild" komandas.
Zemgus Girgensons. Foto: USA Sports Today/Scanpix
25

Girgensons 10. sezonu NHL noslēdz ar rezultatīvu piespēli un uzvaru Tampā

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) ar rezultatīvu piespēli atzīmējies Zemgus Girgensons. Viņš palīdzēja Bufalo "Sabres" viesos ar 4:2 pārspēt Tampabejas "Lightning". Latvietim šī bija 10. sezona NHL, kuras laikā viņš guva astoņus vārtus un atdeva sešas rezultatīvas piespēles.