Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Austrumu konferences finālu ar uzvaru iesāk "Senators"

Krišs Upenieks

Austrumu konferences finālu ar uzvaru iesāk "Senators"
Otavas ''Senators''
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) izslēgšanas spēļu Austrumu konferences finālā pirmo uzvaru izcīnījusi Otavas ''Senators'', kas sērijas pirmajā spēlē viesos papildlaikā ar rezultātu 2:1 pieveica Pitsburgas ''Penguins''.

Regulāro sezonu Otavas ''Senators'' Austrumos noslēdza ar 98 punktiem un sesto pozīciju, kamēr ''Penguins'' iekrāja par 13 punktiem vairāk un ierindojās otrajā pozīcijā. Ceļā līdz konferences finālam ''Senators'' pieveica Bostonas ''Bruins'' un Ņujorkas ''Rangers'', kamēr Pitsburga tika galā ar Kolumbusas ''Blue Jackets'' un regulārās sezonas uzvarētāju Vašingtonas ''Capitals''.

Konferences finālā sērijas pirmās divas spēles aizritēs ''Penguins'' laukumā. Mača pirmo periodu abas komandas aizvadīja itin piesardzīgi, bet ''Senators'' bija problēmas ar disciplīnu, kā rezultātā ievadā pat gandrīz minūti bija jāspēlē trijatā pret pieciem. Šo brīdi izdevās izturēt, un 15. minūtē ''Penguins'' zaudēja ripu savā aizsardzības zonā, Bobijs Raiens no aizvārtes piespēlēja Žanam Gabrielam Pažo, kurš netraucēts no vārtu priekšas meta precīzi (1:0).

Jāpiemin, ka pirmās trešdaļas beigu daļā ''Senators'' nopelnīja vēl divus noraidījumus. Neskatoties uz daudzajiem Otavas noraidījumiem, ''Penguins'' pirmajā periodā izpildīja astoņus metienus pa vārtiem. Otrajā periodā komandas jau nedaudz aktīvāk spēlēja uzbrukumā, vairāk meta pa vārtiem, katra reizi uzspēlēja piecatā pret četriem pretiniekiem, taču rezultāts uz tablo tā arī nemainījās.

Trešajā periodā principā iniciatīva piederēja ''Senators'', tomēr 55. minūtē papildlaiku izrāva krievu hokejists Jevgēņijs Malkins - pēc labas cīņas pretinieku aizsardzības zonā sekoja uzmetiens uz vārtiem, un Malkins vārtu priekšā pamainīja ripas lidojuma virzienu (1:1). Lai nu kā, 65. minūtē jau pieminētais Raiens bija ātrākais, izskrēja vienatnē pret vārtsargu, ar asu kustību apmānīja vārtsargu un izrāva Otavai pirmo uzvaru sērijā. Bobijs 2005. gadā bija drafta otrais numurs aiz Sidnija Krosbija.

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

  +1 [+] [-]

, 2017-05-14 11:15, pirms 7 gadiem
Es pat nebrīnīšos, ja OTT pacels SC. Ar tādu komandas spēli visu cieņu tikt līdz konferences finālam.

     [+] [-]

, 2017-05-14 17:03, pirms 7 gadiem
Cerams, ka Deputāti ģērēs Simulantu un co.