Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL spēlētājiem tiek pagarināts pašizolācijas termiņš

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

NHL spēlētājiem tiek pagarināts pašizolācijas termiņš
Rūdolfs Balcers. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas sezona tika apturēta koronavīrusa pandēmijas dēļ. Spēlētājiem tika sniegta rekomendācija ievērot pašizolācija, kuras termiņš pagarināts līdz aprīļa beigām.

"Nacionālā hokeja līga pēc konsultācijām ar mūsu medicīniskajiem ekspertiem, kā arī Spēlētāju asociācijas pārstāvjiem, pieņēmusi lēmumu pagarināt pašizolācijas rekomendāciju NHL spēlētājiem, treneriem un apkalpojošajam personālam līdz 30. aprīlim, šo datumu ieskaitot. Iepriekšējais pašizolācijas termiņš bija 15. aprīlis," teikts līgas publicētajā paziņojumā.

Nacionālā hokeja līga tika apturēta drīz pēc tam, kad par šo lēmumu izšķīrās Nacionālā basketbola asociācija. Pēdējā spēle, kas notika, bija starp Losandželosas "Kings" un Otavas "Senators", ko pārstāv Latvijas izlases uzbrucējs Rūdolfs Balcers. Tieši "Senators" komandā tika konstatēta pirmā saslimšana, vēl spēlētāji vīrusu saķēruši Kolorado "Avalanche" komandā.

Izskanējušas dažādas versijas par to, vai un kad varētu atsākties regulārais čempionāts. Tomēr daudz reālāka iespēja ir pievēršanās Stenlija kausa izcīņai (bez regulārās sezonas noslēgšanas) vai sezonas nepabeigšana vispār. Ziemeļamerikas medijos cirkulējošā informācija liecina, ka NHL ir gatava upurēt nākamās sezonas sākuma datumus, lai tikai izspēlētu Stenlija kausa izcīņu.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/PR_NHL/status/1...