Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Konstantīns Fjodorovs

Bostonā asumi un 83 spēka paņēmieni, "Bruins" pārspēj "Maple Leafs"

Bostonā asumi un 83 spēka paņēmieni, "Bruins" pārspēj "Maple Leafs"
Džeiks Debrasks pret Nazemu Kadri. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Bostonas "Bruins" panāca izlīdzinājumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē, pārspējot Toronto "Maple Leafs" ar 4:1. Pārējās trīs spēlēs uzvarētāja tika noskaidrota papildlaikā.

Bruins – Maple Leafs

Pēc zaudējuma ar 1:4 iepriekšējā spēlē Bostonas „Bruins” hokejisti bija apņēmības pilni panākt izlīdzinājumu sērijā pret Toronto „Maple Leafs”. Mājinieki veiksmīgi aizvadīja spēles sākumu – piektajā minūtē piespieda kļūdīties aiz saviem vārtiem viesu aizsargu Ņikitu Zaicevu, kuram Devids Bakess atņēma ripu un piespēlēja Čarlijam Koilam, uzbrucējam šo kombināciju noslēdzot ar precīzu metienu no vārtu priekšas – 1:0.

Pēc astoņām nospēlētajām minūtēm mājiniekiem bija pārsvars metienos 10:1, Bostona nemitīgi uzbruka un drīz dubultoja pārsvaru - ripa ar garo piespēli tika nogādāta līdz uzbrukuma zonai, Davids Pastrņāks piespēlēja Bredam Maršandam, kurš otro reizi apspēlēja vārtsargu – 2:0. Pirmajās 20 minūtēs komandas ne tikai aktīvi uzbruka, bet arī labprāt iesaistījās spēkā cīņā, par ko liecina vairāk, nekā 30 spēka paņēmieni trešdaļas laikā.

Otrā perioda vidū Toronto palika mazākumā, Viljams Nīlanders devās pie saviem vārtiem lai pavilkt laiku, taču ripa noslīdēja no nūjas, atsitās pret vārtu konstrukciju, un tuvumā esošais Bostonas uzbrucējs Dentons Hainens iebakstīja to vārtos – 3:0.

Nākamajā vairākumā „Bruins” bija visas iespējas gūt arī ceturtos vārtus, bet fantastiski spēlējušais Frederiks Andersens atstāja savu komandu cīņā. Asumi turpinājās otrajā arī trešdaļā. Vienā no epizodēm Toronto uzbrucējs Nazems Kadri saņēma sitienu ar celi no „Bruins” uzbrucēja Džeika Debraska, bet sankcijas no tiesnešu puses par šo epizodi nesekoja.

Trešajā trešdaļā Kadri atgriezās laukumā, un jau perioda pirmajās minūtēs viņa komanda izveidoja vairākus bīstamus momentus pie „Bruins” vārtiem, bet rezultāts nemainījās. Asumi sita augstu vilni, un laukumā vairākkārt notika saķeršanas spēlētāju starpā. Vienu ripu Toronto tomēr izdevās iemest – aizsargs Treviss Dermots meta no zilās līnijas, Kadri pielika nūju un samazināja deficītu līdz 3:1.

Sešas minūtes vēlāk Kadri atrada iespēju atriebties Debraskam, iestumjot viņu apmalē vienā no spēles epizodēm. Tiesa, šīs pārkāpums gan nepalika nepamanīts, un uzbrucējs saņēma 5+10 sodu, līdz ar ko gandrīz līdz mača beigām Toronto bija jāspēlē četratā. Jāatzīmē, ka pirms gada Kadri tika sodīts ar trīs spēļu diskvalifikāciju "play-off" laikā par spēka paņēmienu lecienā.

„Bruins” izmantoja vairākumu un panāca 4:1. Pēc pirmā metiena ripa trāpīja Mičelam Marneram pa slidu un lidoja vārtos, Andersens paspēja noreaģēt, bet atsita ripu tieši uz nūjas Patrisam Beržeronam, kurš palielināja Bostonas pārsvaru. Krejči varēja gūt arī piektos Bostonas vārtus, bet tuvajā cīņā Andersens izrādījās spēcīgāks.

Mačs noslēdzās ar 4:1. Spēles laikā Toronto pielietoja 39 spēka paņēmienus, bet Bostona - 44. Rezultāts sērijā kļuvis 1:1.

Capitals – Hurricanes

Otro uzvaru sērijā izcīnīja Stenlija kausa čempione Vašingtonas „Capitals”, kas vien papildlaikā tika galā ar „Hurricanes” - 4:3. Ceturtajā minūtē laukuma saimniekiem izdevās ātrs pretuzbrukums, kapteinis Aleksandrs Ovečkins izdarīja eleganto piespēli, pēc kuras Niklasam Bekstremam atlika vien trāpīt tukšos vārtos – 1:0.

Perioda vidu „Capitals” otro reizi nostrādāja ātra pāreja uzbrukumā, Jevgeņijs Kuzņecovs atstāja ripu Timotijam Ošī, uzbrucējs pietuvojās vārtiem un apspēlēja Petru Mrazeku – 2:0. Vēl līdz pirmajām pārtraukumam viesiem izdevās samazināt deficītu. Džeikobs Slavins izdarīja metienu no apmales, un vārtu tuvumā esošais Lukass Valmarks pāradresēja ripu Breidena Holtbija vārtos – 2:1. Otrajā trešdaļā „Hurricanes” panāca izlīdzinājumu – pēc Džastina Viljamsa metiena no zilās līnijas ripa trāpīja pa aizsargstiklu un atleca atpakaļ laukumā tieši uz nūjas Sebastjanam Aho, kura metiens no šaurā leņķa nebija spēcīgs, taču ripa ielidoja Holtbijam aiz muguras – 2:2.

Pamatlaika noslēdzošajā periodā Toms Vilsons otro reizi izvirzīja „Capitals” vadībā. Pēc ripas saņemšanas no Aleksandra Ovečkina uzbrucējs spēcīgi meta no iemetiena apļa – 3:2. Arī šoreiz „Hurricanes” atspēlējās – Dugijs Hamiltons vairākumā meta no zilās līnijas, bet Džordans Stāls mainīja ripas lidojuma virzienu – 3:3.
Overtaims noslēdzās ātri – Kuzņecovs no aizvārtnes izdarīja piespēli Bruksam Orpikam, kurš ar stipru metienu no iemetiena apļa atnesa „Capitals” otro uzvaru – 4:3. Rezultāts sērijā kļuvis 2:0, bet pats Orpiks uzstādīja Stenlija kausa rekordu, kļūstot par visu laiku vecāko aizsargu vārtu guvēju NHL „play-off” spēles papildlaikā.

Predators – Stars

Cīņa starp Nešvilas „Predators” un Dalasas „Stars” nebija tik rezultatīva, bet uzvaru tajā izcīnīja plēsoņi, un arī papildlaikā – 2:1. Otrās trešdaļas sākumā komandas apmainījās ar vārtu guvumiem. Pēc Aleksandra Radulova presinga mājinieki zaudēja ripu savā zonā, to savāca Tailers Segīns un piespēlēja Džemijam Benam, kurš pielika nūju un ieraidīja ripu tukšos vārtos – 0:1.

Divas minūtes vēlāk sekoja atbilde Roko Grimaldi izpildījumā, kurš sagaidīja piespēli vārtu priekšā un panāca neizšķirtu – 1:1. Nākamos vārtus skatītājiem bija jāgaida līdz papildlaika sestajai minūtei, kad Kreigs Smits tika pie atlēkušās ripas vārtu tuvumā un otro reizi spēlē pārspēja Benu Bišopu – 2:1. „Predators” tika pie pirmās uzvaras, rezultāts sērijā 1:1.

Flames - Avalanche

Rietumu konferences uzvarētāja Kalgari „Flames” sērijas otrajā mačā papildlaikā atzina Kolorado „Avalanche” pārākumu - 2:3. Otrajā trešdaļā viesi izvirzījās vadībā mazākumā, kad Mets Nieto pārtvēra ripu, izlauzās pie vārtiem un apspēlēja Maiku Smitu – 0:1. „Flames” atspēlējas piecas minūtes vēlāk, kad Sems Benets vairākumā piespēlēja Rasmusam Andersonam, kuram atlika trāpīt tukšos vārtos – 1:1.

Otros vārtus Kalgari guva trešajā periodā – pēc uzvarētā iemetiena ripa palika uzbrukuma zonā un tika pastumta tuvāk vārtiem, kur to savāca Šons Monahens un ar metienu vienā pieskārienā panāca 2:1. Noturēt minimālo pārsvaru neizdevās – „Avalanche” nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, Džosefs Komfers bija pirmais cīņā par atlēkušo ripu, ieraidot to mājinieku vārtos – 2:2.

Papildlaika devītajā minūtē Kolorado uzbrucējs Neitans Makkinens ar stipru un precīzu metienu no iemetiena apļa atnesa Kolorado pirmo uzvaru sērijā - 3:2.

Stenlija kausa konferenču ceturtdaļfināli, 14. aprīlis

SpēleRezultāts
Capitals - Hurricanes4:3 PL
Predators - Stars2:1 PL
Bruins - Maple Leafs4:1
Flames - Avalanche2:3 PL

Austrumu konference

Komandas1. spēle2. spēle3. spēle4. spēle5. spēle6. spēle7. spēleSērijā
Lightning (1.) – Blue Jackets (WC2)3:41:5-----0-2
Capitals (1.) – Hurricanes (WC1)4:24:3 PL-----2-0
Bruins (2.) – Maple Leafs (3.)1:44:1-----1-1
Islanders (2.) – Penguins (3.)4:3 PL3:1-----2-0

Rietumu konference

Komandas1. spēle2. spēle3. spēle4. spēle5. spēle6. spēle7. spēleSērijā
Flames (1.) – Avalanche (WC2)4:02:3 PL-----2-0
Predators (1.) – Stars (WC1)2:32:1 PL-----1-1
Jets (2.) – Blues (3.)1:23:4-----0-2
Sharks (2.) – Golden Knights (3.)5:23:5-----1-1

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...


, 2019-04-14 09:24, pirms 5 gadiem
Reāli rezultāts varēja būt krietni lielāks spēlē pret toronto! Andersons izvilka nu tādus dažus 100% vārtus!!! Bet šajā spēlē kopumā toronto nebija variantu aizķerties!
Cerams, ka Krugam nebūs nopietns savainojums! Tas atstātu lielu robu aizsardzībā bostonai!
Paredzamākais iznākums izskatās, ka būs starp vašingtonu un viesuļiem! Vašingtona soļos tālāk ar sēriju 4-0 vai 4-1.
, 2019-04-14 09:32, pirms 5 gadiem
Autor, tabulā kolorado joprojām bez uzvarām.
, 2019-04-14 11:26, pirms 5 gadiem
EUcerin rakstīja: Autor, tabulā kolorado joprojām bez uzvarām.
Šis autors nelasa komentārus.
Artūrs Šilovs. Foto: AFP/Scanpix
6

2023. gada PČ vērtīgākais spēlētājs Šilovs svētdien varētu sargāt ''Canucks'' vārtus

2023. gada pasaules hokeja čempionāta vērtīgākais spēlētājs Artūrs Šilovs svētdien potenciāli varētu stāties Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vankūveras ''Canucks'' vārtos mačā pret Anaheimas ''Ducks''.
Kristaps Porziņģis. Foto: USA Sports Today/Scanpix
28

Porziņģa ''Celtics'' vēlreiz viesosies Atlantā, ''Canucks'' Austrumu līderu cīņa

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) naktī uz piektdienu mačs paredzēts Kristapam Porziņģim un viņa pārstāvētajai Bostonas ''Celtics''. Savukārt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēle Teodora Bļugera un Artūra Šilova ''Canucks'', kā arī Elvja Merzļikina ''Blue Jackets''.
Otavas "Senators" uzbrucējs Dreiks Batersons pēc vārtu guvuma. Foto: Timothy T. Ludwig/USA Today Sports/Scanpix
8

Bufalo pamatīgi izgāžas pirmajās minūtēs un šūdina balto karogu sacīkstē par astoņnieku

Visticamāk, 13. sezonu pēc kārtas Bufalo "Sabres" vienībai neizdosies sasniegt Stenlija kausa turnīru, komandai šonakt savā laukumā ar 2:6 kapitulējot kopvērtējumā vēl zemāk esošās Otavas "Senators" priekšā.