Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

"Rangers" zaudē Lundkvistu un spēli, mājinieces pārliecinošas

"Rangers" zaudē Lundkvistu un spēli, mājinieces pārliecinošas
Henriks Lundkvists
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa izcīņa sākusies ar laukuma saimnieču uzvarām. Sentluisas "Blues" pagarinājumā ar 1:0 pieveica čempioni Čikāgas "Blackhawks", Tampabejas "Lightning" atspēlējās pret Detroitas "Red Wings" (3:2), bet Pitsburgas "Penguins" ar 5:2 izrēķinājās ar Ņujorkas "Rangers", kas pēc pirmās trešdaļas palika bez Henrika Lundkvista, jo vārtsargs iedzīvojās acs savainojumā.

Pitsburgas "Penguins" pirmajā izslēgšanas spēlē bija jāiztiek bez abiem labākajiem vārtsargiem - gan Markam Andrē Flerī, gan Metam Marejam doties laukumā liedza smadzeņu satricinājums. Taču arī Ņujorkas "Rangers" iekūlās problēmās ar vārtsargu. Marks Stāls vārtu priekšā cīnījās ar pretinieku, kad viņa nūja negaidīti izspraucās starp Henrika Lundkvista aizsargmasku un trāpīja acī.

Zviedrs līdz galam aizvadīja pirmo trešdaļu, kapitulējot 18 sekundes līdz tās noslēgumam, bet otrajā nogrieznī pat neatradās uz rezervistu soliņa, Viņa vietā stājās Anti Rānta, bet Lundkvistam rīt tiks veikta padziļināta izmeklēšana, kad taps zināms savainojuma apmērs un veseļošanās ilgums.

Rezultātu atklāja Patriks Hornkvists, kurš 39. minūtē bloķēja metienu no zilās līnijas un tūdaļ ar piespēli vienatnē pret vārtsargu izvirzīja komandas kapteini Sidniju Krosbiju. Metiens devītniekā, un 2:0 Pitsburgas "Penguins" labā. Lai gan Derekam Stepanam lielajā vairākumā izdevās samazināt deficītu līdz minimumam, Toms Kūnakls mazākumā noslēdza pretuzbrukumu un uzreiz atjaunoja divu vārtu pārsvaru - 3:1.

Turpinājumā ar metieniem no tuvas distances pēc atlēkušās ripas izcīnīšanas apmainījās Hornkvists un Stepans, bet pēdējais vārds piederēja Pitsburgas "Penguins" zviedru uzbrucējam, kurš ar raidījumu tukšos vārtos nokārtoja hat-trick un komandas uzvaru ar 5:2.

Pie panākuma savā laukumā tika arī Tampabejas "Lightning", kas ar 3:2 pieveica Detroitas "Red Wings", lai gan otrajā trešdaļā ielaida divus vārtus divās minūtēs un nonāca iedzinējos. Rezultātu atklāja Ņikita Kučerovs, kurš pretuzbrukumā izdarīja metienu bez ripas apturēšanas un trāpīja zem pārliktņa, taču viesiem veiksmi nesa metieni no labās puses.

Vispirms izcēlās Maiks Grīns, bet 25. minūtē Džastins Abdelkaders pielaboja partnera raidījumu no zilās līnijas un izvirzīja Detroitas "Red Wings" vadībā ar 2:1. Tomēr pēdējais vārds piederēja mājiniekiem. Pēc piecām minūtēm Kučerovam izdevās iebakstīt ripu vārtos no tuvas distances, izceļoties otro reizi mačā, bet panākumu atnesa Alekss Kilorns.

Hārvardas Universitātes absolventam 49. minūtē izdevās vārtu priekšā pielikt nūju un izmantot asu piespēli gar cietoksni, kuru izdarīja Tailers Džonsons. Centra uzbrucējs savainojuma dēļ nepabeidza regulāro čempionātu, bet pirmajā izslēgšanas mačā bija izšķirošais spēlētājs laukumā - kad ripa bija viņa kontrolē, pretinieku aizsardzība atkāpās, spēlēja uzmanīgi un katru lēmumu pārdomāja divreiz, bet pat tas nepalīdzēja.

Rietumu konferencē tika aizvadīts tikai viens duelis, toties kāds! Regulāro čempionātu trešajā vietā noslēgusī Sentluisas "Blues" uzņēma pašreizējo Stenlija kausa glabātāju Čikāgas "Blackhawks", un līdz pirmajiem gūtajiem vārtiem bija jāgaida 69 minūtes un četras sekundes. Laukuma saimnieku kapteinis Deivids Bakess izdarīja piespēli gar vārtiem, bet ripa pēc rikošeta no Trevora van Rīmsdaika slidas atrada ceļu starp vārtsarga Korija Kroforda kājsargiem.

Pamatlaikā labākas iespējas bija viesiem. Izturējuši sākuma spiedienu, viņi pirmajā trešdaļā varēja 36 sekundes spēlēm piecatā pret trim, taču Brentam Sībrukam un Mariānam Hosam neizdevās no vidējas distances trāpīt vārtos. Otrajā trešdaļā Čikāgas "Blackhawks" kapteiņa Džonatana Teivza izgājienu vienatnē apturēja mājinieku vārtsargs Braiens Eliots, kurš mirkli iepriekš glāba arī pēc Teivza metiena no kreisās malas.

Savukārt pagarinājumā bīstamāk uzbruka Sentluisas "Blues", kas gan sākumā izglābās mazākumā, jo ripa aizlidoja dažus centimetrus garām. Uzbrukuma smailē vairākas reizes nonāca Vladimirs Tarasenko, viņam piebalsoja Pols Štjastnijs un Robijs Fabri, un kopīgiem spēkiem izdevās nokārtot uzvaru.

Jāpiezīmē, ka Čikāgas "Blackhawks" nevarēja palīdzēt diskvalificētais aizsargs Dankans Kīts, kurš pagājušajā sezonā tika atzīts par Stenlija kausa izcīņas vērtīgāko spēlētāju. Viņš laukumā varēs atgriezties otrajā duelī. Tāpat jāizceļ fakts, ka "Blackhawks" piekto gadu pēc kārtas pirmajā izslēgšanas mačā aizvadīja pagarinājumu.

Stenlija kausa izcīņa, 14. aprīlis

SpēleRezZvaigznes
Tampabejas Lightning - Detroitas Red Wings3:2Kučerovs 2+1; Kilorns 1+1; Džonsons 0+2
Pitsburgas Penguins - Ņujorkas Rangers5:2Hornkvists 3+1; Zatkofs 35 atvairīti metieni; Krosbijs 1+2
Sentluisas Blues - Čikāgas Blackhawks1:0Bakess 1+0; Eliots 35 atvairīti metieni; Krofords 17 atvairīti metieni

, 2016-04-14 08:02, pirms 8 gadiem
Autor, kur Jūs redzat to " mājinieces" Sentluisas pārliecinošo spēli vai pārliecinošo uzvaru pār Čikāgu?!
Hawks bija ievērojams pārsvars pēc spēles un metienu vārtu rāmī turpat divreiz vairāk - 35: 18. Arī vienīgie Blues vārti bija haļava- rikošets no Hawks aizsarga.
, 2016-04-14 08:08, pirms 8 gadiem
Kučerovs Kučerovs Kučerovs
, 2016-04-14 08:58, pirms 8 gadiem
Krosbijam 1+2 un komandai pārliecinoša uzvara. Ir ok.
, 2016-04-14 09:08, pirms 8 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Krosbijam 1+2 un komandai pārliecinoša uzvara. Ir ok.
Krosbijs bija labs, bet Hornkvists vēl labāks.
Un mani arī iepriecina, ka Pingvīni joprojām spridzina, kopš tika izsists no ierindas Malkins.
Redzēs, kā būs ar Lundija veselību un iespēju atgriezties vārtos, bet izskatās, ka Reindžeri nav īsti konkurētspējīgi.
, 2016-04-14 09:32, pirms 8 gadiem
Krosbijai divas otrās piespēles?
Slēpts komentārs: Agronauts
, 2016-04-14 09:35, pirms 8 gadiem
Argonauts rakstīja: Krosbijs bija labs, bet Hornkvists vēl labāks.
Un mani arī iepriecina, ka Pingvīni joprojām spridzina, kopš tika izsists no ierindas Malkins.
Redzēs, kā būs ar Lundija veselību un iespēju atgriezties vārtos, bet izskatās, ka Reindžeri nav īsti konkurētspējīgi.
Man gan labāk patīk doma, ka Pingvīni lido tā dēļ, ka nomainīja treneri.
, 2016-04-14 09:48, pirms 8 gadiem
picamen2 rakstīja: Man gan labāk patīk doma, ka Pingvīni lido tā dēļ, ka nomainīja treneri.
mani taču neiepriecina Malkina trauma (tā laikam var noprast ), bet gan tas, ka pretēji manām prognozēm pēc Malkina izsišanas no ierindas Pingvīni sāka vnk lidot.
Lieliskas regsezonas beigas un labs PO starts.
, 2016-04-14 11:10, pirms 8 gadiem
Argonauts rakstīja: mani taču neiepriecina Malkina trauma (tā laikam var noprast ), bet gan tas, ka pretēji manām prognozēm pēc Malkina izsišanas no ierindas Pingvīni sāka vnk lidot.
Lieliskas regsezonas beigas un labs PO starts.
Viņiem jau arī tas jaunais vārtsargs sāka rādīt brīnumus, tapēc arī aizsākās tā uzvaru sērija.
, 2016-04-14 12:28, pirms 8 gadiem
Zel, ka Cikagai ar Blues jaspele pirmaja karta.bus zel tos, kuri netiks talak no si super paara.

Pittsburgh ar labi spelejosu Krosbiju ir cita limena komanda un kaa Krosbijs saaka spelet sezonas viduu, taa aizgaja taa lieta...tomer solins viniem mana skatijuma ir parak iiss, nedod dievs kads no pirmo mainu speletajiem izkrit, tad tur vietaa galigi nav Ko likt, AHL cekeri tikai paliek. TAs mans subjektivais.
, 2016-04-14 12:46, pirms 8 gadiem
Kas skatījās CHI spēli, tad sapratīs, ka CHI bija galvas tiesu pārāki un STL uzvarēja nepelnīti ar haļavno golu.
, 2016-04-14 13:06, pirms 8 gadiem
ogreskijs rakstīja: Zel, ka Cikagai ar Blues jaspele pirmaja karta.bus zel tos, kuri netiks talak no si super paara.

Pittsburgh ar labi spelejosu Krosbiju ir cita limena komanda un kaa Krosbijs saaka spelet sezonas viduu, taa aizgaja taa lieta...tomer solins viniem mana skatijuma ir parak iiss, nedod dievs kads no pirmo mainu speletajiem izkrit, tad tur vietaa galigi nav Ko likt, AHL cekeri tikai paliek. TAs mans subjektivais.
nu tik traki jau nav. protams, līderu traumas var ievērojami ietekmēt komandas spēli, taču Pingvīnu fārmā ir vairāki labi uzbrucēji- skoreri, nevis čekeri- skat VB/S Penguins status:
TheAHL.com
| The American Hockey League
, 2016-04-14 13:06, pirms 8 gadiem
elgarz rakstīja: Kas skatījās CHI spēli, tad sapratīs, ka CHI bija galvas tiesu pārāki un STL uzvarēja nepelnīti ar haļavno golu.
Nu cikaga tiesam bija labaka, miicija un nurcija Blues visu speli praktiski, bet uzvarai, vai kaut vieniem vartiem ar to bija par maz...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-04-14 13:30, pirms 8 gadiem
Argonauts rakstīja: nu tik traki jau nav. protams, līderu traumas var ievērojami ietekmēt komandas spēli, taču Pingvīnu fārmā ir vairāki labi uzbrucēji- skoreri, nevis čekeri- skat VB/S Penguins status:
TheAHL.com
| The American Hockey League


Paskaties , ka viniem gaja sezonas sakuma, kad Krosbijs bukseja, nu nebija kas pavelk, kas iemet.mainija tur tos AHListus uz rinki, sauca augsa un sutija leja, bet neviens man ipasi atmina nepalika
, tapec man ari tads viedoklis.
, 2016-04-14 13:42, pirms 8 gadiem
ogreskijs rakstīja: , tapec man ari tads viedoklis.
protams, Tev var būt tāds viedoklis, bet nevar arī gribēt, lai 20 -23 gadus veci čaļi, kuri nav NHL stāri, bet vrb ar laiku pēc gadiem var kļūt par ļoti labiem uzbrucējiem, debitējot NHL, spēlētu tikpat labi kā Pitsburgas superstāri Krosbijs un Malkins.
, 2016-04-14 14:04, pirms 8 gadiem
Nu vot,par to Es Ari runaju, vesels bars ar "kaut kad nakotne" speletajiem, bet uz sodienu ir ka ir. Kamer lideri velk ir ok.bet nu tads ir komandas modelis pedejos gados-5-6 speletaji kas velk vezumu un vesels bars ar "kaut kad nakotne" ar salidzinosi nelielu pienesumu.

Interesanti, ka tiesi Rendzeriem ir pavisam cits modelis- 3 varbut pat 4 pec speka lidzigas mainas,bez loooti izteiktiem lideriem. Itka pedejos gados tiesi sada stila komandas panemusas kausu. Bus interesanti
, 2016-04-14 14:10, pirms 8 gadiem
ogreskijs rakstīja: Nu vot,par to Es Ari runaju, vesels bars ar "kaut kad nakotne" speletajiem, bet uz sodienu ir ka ir. Kamer lideri velk ir ok.bet nu tads ir komandas modelis pedejos gados-5-6 speletaji kas velk vezumu un vesels bars ar "kaut kad nakotne" ar salidzinosi nelielu pienesumu.

Interesanti, ka tiesi Rendzeriem ir pavisam cits modelis- 3 varbut pat 4 pec speka lidzigas mainas,bez loooti izteiktiem lideriem. Itka pedejos gados tiesi sada stila komandas panemusas kausu. Bus interesanti
nu Čikāgu, kas izcīnīja kausu 3 x pēdējos 7 gados gan nevarētu nosaukt par tādu komandu= 4 labas maiņas bez spilgtiem līderiem. Vanagu pirmās divas uzbrucēju maiņas + pirmais aizsargu pāris + Kroufords- arī taisīja rezultātu visās Stenlija uzvarās.

Bet turpinot par Pitsburgu, viņiem 10 gadu laikā nav nodraftēts NEVIENS 1-5. drafta numuru supertalants, tāpēc arī tā ir.
Elite Prospects

tiek veiktas arī maiņas- bet bez spilgtiem talantiem; nu vismaz F.Kesels ir iemainīts.
, 2016-04-14 15:37, pirms 8 gadiem
Rendžeriem būs tagad grūti bez Lundkvista, bet cerības izstāties 1. kātā neredzu.
, 2016-04-14 17:50, pirms 8 gadiem
ogreskijs rakstīja: Zel, ka Cikagai ar Blues jaspele pirmaja karta.bus zel tos, kuri netiks talak no si super paara.
Man nesanāca redzēt pirmo spēli, tāpec nevaru neko it kā teikt.. bet nu sezonas gaitā daudz spēles redzēju šo komandu izpildījumā un arī man ir žēl, ka viņi spēlē viens pret otru, jo uzskatu, ka šīs divas būtu cienīgas spēlēt konferences finālā, bet nu domāju ka viena no šim divām vai Dallasa arī tiks līdz lielajam finālam, bet nu to redzēsim, jo šajā konferencē patiesībā jabkura var uzvarēt, salīdzinājumā ar otru pusi, jo esmu droš, ka 4 no tām 8 nav nekādu cerību, neteikšu kurām, lai kādu neaizvainotu.
, 2016-04-14 19:06, pirms 8 gadiem
Čikāgas spiediens vakarnakts mačā parādīja, ka viņi aizspēlēsies tālu, protams ja St Luisai atkal nebūs tāda veiksme blakus. Jo rezultātam vajadzēja būt savādākam. Rangers spēli skatījos paralēli. Redzēju sākumu un neizskatījās tā komanda kas pagājušo gad. Ja vēl būs tāda neaktīva spēle savā aizsardzības zonā un tāds haoss uzbrukuma zonā, tad Pitsburga paņems sēriju. Trenerim Vingeaultam ļoti jāpiedomā pie nākošās spēles.
Tampas un Detroitas duelī izskatā būs baigā cīņā. Rāda ļoti labu play off hokeju abas komandas. Šeit grūti būs prognozēt uzvarētāju. Viss atkarīgs no Bišopa un Hovarda veiksmi vārtos. Abas var uzvarēt.
, 2016-04-14 21:10, pirms 8 gadiem
Kas tas par Kūnākli? Cīnītājam par ļoti, ļoti pareiziem uzvārdu atveidojumiem vajadzēja zināt, ka Toma uzvārds izrunājas Kīnhakls.
, 2016-04-14 23:21, pirms 8 gadiem
hypocrisy rakstīja: Kas tas par Kūnākli? Cīnītājam par ļoti, ļoti pareiziem uzvārdu atveidojumiem vajadzēja zināt, ka Toma uzvārds izrunājas Kīnhakls.
Tiesi taa.
Kühnhackl
Fäters savaa laikaa diezgan labi speleja VFR izlasee.
, 2016-04-14 23:24, pirms 8 gadiem
Female body inspector rakstīja: Čikāgas spiediens vakarnakts mačā parādīja, ka viņi aizspēlēsies tālu, protams ja St Luisai atkal nebūs tāda veiksme blakus. Jo rezultātam vajadzēja būt savādākam. Rangers spēli skatījos paralēli. Redzēju sākumu un neizskatījās tā komanda kas pagājušo gad. Ja vēl būs tāda neaktīva spēle savā aizsardzības zonā un tāds haoss uzbrukuma zonā, tad Pitsburga paņems sēriju. Trenerim Vingeaultam ļoti jāpiedomā pie nākošās spēles.
Tampas un Detroitas duelī izskatā būs baigā cīņā. Rāda ļoti labu play off hokeju abas komandas. Šeit grūti būs prognozēt uzvarētāju. Viss atkarīgs no Bišopa un Hovarda veiksmi vārtos. Abas var uzvarēt.
Vigneault nav no tiem treneriem, kas pie kaut kaa seviski piedomaa. Galvenais intensivi gremot kosleni un skatities tablo virs galvas.
Domaju, ka Detroita beigaas panems Tampu.
, 2016-04-14 23:41, pirms 8 gadiem
Leflērs rakstīja: Tiesi taa.
Kühnhackl
Fäters savaa laikaa diezgan labi speleja VFR izlasee.
Aha. Tāds baigais šlangs bija, kā uznāca uz laukuma, nevajadzēja nemaz numuru redzēt, varēja atpazīt.
Lindijs Rafs. Foto: AP/Scanpix
4

"Sabres" galvenā trenera amatā atgriežas kluba rekordists Rafs

Zemgus Girgensona pārstāvētā NHL komanda Bufalo "Sabres" par galveno treneri nolīgusi Lindiju Rafu, kurš klubu vadīja no 1997. līdz 2013. gadam.
Džordans Martinūks. Foto: AFP/Scanpix
1

"Hurricanes" atspēlējas no 0:3, Makdeividam piecas piespēles uzvarā pār "Kings"

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) aizvadītās vairākas Stenlija kausa izcīņas spēles. Karolīnas "Hurricanes" veica lielisku atspēlēšanos pret Ņujorkas "Islanders", tiekot pie otrās uzvaras sērijā, savukārt čempione Lasvegasas "Golden Knights" sēriju pret Dalasas "Stars" iesāka ar minimālu uzvaru septiņu vārtu spēlē (4:3).Citā spēlē Edmontonas "Oilers" ar 7:4 uzveica Losandželosas "Kings". Zakam Haimenam hat-trick, bet Konors Makdeivids tika pie piecām rezultatīvām piespēlēm.
Ēriks Kārlsons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
6

Latvijas pretiniecei Zviedrijai palīdzēs arī NHL dārgākais aizsargs un topošais brīvais aģents

Zviedrijas hokeja izlases galvenais treneris Sams Hallams oficiāli paziņojis pirmos trīs Nacionālās hokeja līgas spēlētājus, kuri pārstāvēs valstsvienību pasaules čempionātā Čehijā.