Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Aikels pēc savainojuma atgriežas uz ledus un trenējas vienā maiņā ar Girgensonu

Aikels pēc savainojuma atgriežas uz ledus un trenējas vienā maiņā ar Girgensonu
Džeks Aikels
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas kluba Bufalo "Sabres" uzbrucējs Džeks Aikels, kurš savainojuma dēļ laukumā nav devies kopš 10. februāra, atsācis treniņus kopā ar komandu, bet pagaidām nav drošs, kad varēs piedalīties spēlēs.

21 gadu vecais Džeks Aikels izlaidis pēdējās 14 spēles, taču joprojām ir Bufalo "Sabres" rezultatīvākais spēlētājs (53 punkti) un labākais snaiperis (22 vārti). Otrdien viņš piedalījās komandas 75 minūtes ilgajā treniņā, neizlaižot nevienu vingrinājumu. Aikels darbojās vienā virknējumā ar Zemgu Girgensonu un Džeisonu Pominvilu, kā arī piedalījās vairākuma kombinācijās.

"Tā ir smaga situācija, un tas nav pats vieglākais savainojums, no kura atgriezties ierindā," teica Aikels. "Biju dusmīgs, kad atkal iedzīvojos savainojumā, jo vienmēr vēlies būt laukumā. Gribi spēlēt. Gribi būt kopā ar komandas biedriem. Psiholoģiski nespēlēšana atstāj diezgan lielu nospiedumu."

Aikels savainojumā iedzīvojās 10. februārī, kad Bufalo "Sabres" izbraukumā pieveica Bostonas "Bruins". Pēc sadursmes ar pretinieku viņš krita un savainoja labo kāju. Neapstiprinājās sākotnējās bažas par ceļgala savainojumu, tomēr tika konstatēta potītes trauma. To viņš satraumēja otro reizi karjerā, un pirmā bija pēc sadursmes ar Girgensonu.

"Gribētu domāt, ka ikviens savainojums ir novēršams. Tomēr, paskatoties atpakaļ, jāsaka, ka tas bija ļoti neveiksmīgs nelaimes gadījums," teica Aikels. "Droši vien jāsaka, ka man paveicās, ka tikai izmežģīju potīti. Skatoties, kā nokritu, varēja būt kas daudz nopietnāks."

"Vēl nezinu, kad varēšu spēlēt. Negribu minēt termiņu vai izvēlēties kādu konkrētu maču. Gribētu atgriezties laukumā pēc iespējas ātrāk. Jāskatās, kā jutīšos pats, kā jutīsies mana potīte, kā jutīšos fiziski. Psiholoģiski jau tagad esmu gatavs," pauda Aikels.

Bufalo "Sabres" nākamo spēli aizvadīs ceturtdien, kad tiksies ar Toronto "Maple Leafs". Ja tagad bija piecas brīvdienas, tad turpinājums nebūs no vieglajiem – septiņas spēles 12 dienu laikā. Nespēlējot Aikelam, "Sabres" uzvarēja sešos no 14 mačiem.

Izmantotie resursi:
Return uncertain, but Eichel relieved to be...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
''Coyotes'' svin vārtu guvumu. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Trīs komandas iekļūst ''play-off'', ''Coyotes'' apstādina ''Predators'' iespaidīgo sēriju

Naktī uz piektdienu Nacionālajā hokeja līgā Bostonas ''Bruins'', Karolīnas ''Hurricanes'' un Floridas ''Panthers'' nodrošināja vietu Stenlija kausa izcīņā. Arizonas ''Coyotes'' ar uzvaru pār Nešvilas ''Predators'' ar 8:4 apturēja pretinieku 18 spēļu sēriju, kurā klubs izcīnīja vismaz punktu.
Teodors Bļugers. Foto: AP/Scanpix
10

Bļugeram piespēle zaudējumā pret Dalasu, Elvis paliek ''Blue Jackets'' rezervē

Naktī uz piektdienu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) zaudēja gan Teodora Bļugera un Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras ''Canucks'', gan Elvja Merzļikina Kolumbusas ''Blue Jackets''. Pirmajiem neveiksme ar 1:3 pret Dalasas ''Stars'', bet otrajiem ar 2:3 pret ''Penguins''. Spēlēja vienīgi Teodors Bļugers, kurš rezultatīvi asistēja vienīgajos ''Canucks'' gūtajos vārtos.
Artūrs Šilovs. Foto: AFP/Scanpix
8

2023. gada PČ vērtīgākais spēlētājs Šilovs svētdien varētu sargāt ''Canucks'' vārtus

2023. gada pasaules hokeja čempionāta vērtīgākais spēlētājs Artūrs Šilovs svētdien potenciāli varētu stāties Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vankūveras ''Canucks'' vārtos mačā pret Anaheimas ''Ducks''.