Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Girgensons ar rezultatīvu piespēli izkārto vārtu guvumu, Bufalo pieveic NHL līderi

Girgensons ar rezultatīvu piespēli izkārto vārtu guvumu, Bufalo pieveic NHL līderi
Zemgus Girgensons
Foto: USA TODAY Sports/Sipa USA/Scanpix

Latvijas hokejists Zemgus Girgensons NHL mačā, kurā Bufalo "Sabres" ar 5:3 pieveica Tampabejas "Lightning", atzīmējās ar savu pirmo rezultatīvo piespēli kopš 30. decembra. Savukārt Teodors Bļugers arī šoreiz netika "Penguins" sastāvā spēlē, kurā viņa komanda ar 6:3 pārspēja "Senators".

Zemgus Girgensons šonakt spēlēja ceturtajā uzbrucēju trijniekā kopā ar Nikolasu Baptisti un Jākobu Jūzefsonu un laukumā pavadīja 10:15 minūtes. Papildus rezultatīvajai piespēlei Girgensons arī tika pie pozitīva lietderības koeficienta plus viens un izdarīja vienu metienu pa vārtiem, taču arī nopelnīja četras soda minūtes.

Girgensons palīdzēja rezultātu atklāt spēles septītajā minūtē, kad kopā ar Baptisti devās uzbrukumā pret diviem aizsargiem. Girgensons saņēma ripu un ieslidoja laukuma stūrī, uzvelkot uz sevi aizsargu, un atspēlēja ripu uz vārtu priekšu, kur pilnīgi viens bija palicis Baptiste, un 22 gadus vecais kanādietis apspēlēja Tampas vārtsargu Luī Domingu.

Girgensonam šis bija sezonas 11. punkts (6+5) 51 aizvadītajā spēlē, savukārt pēdējās sešās spēlēs Girgensons ticis pie trim punktiem. Pēdējā laikā Girgensons gan bija izcēlies ar vārtu guvumiem, kamēr rezultatīva piespēle viņa rēķinā iepriekšējo reizi bija vēl 2017. gadā, 30. decembra spēlē pret "Devils". Girgensons arī turpina tuvoties 100 NHL punktu robežai - šobrīd latviešu uzbrucējam 97 punkti.

"Lightning", kas ar 79 punktiem ir līgas līderpozīcijās, neizšķirtu panāca pirmā perioda vidū, taču "Sabres" izdevās veiksmīgāks otrais periods, kad uz Tampas krievu uzbrucēja Vladislava Namestņikova vārtiem atbildēja gan Sems Reinhārts, gan Skots Vilsons, izvirzot "Sabres" vadībā 3:2. Trešā perioda sākumā "Sabres" realizēja vēl vienu vairākumu, šoreiz izceļoties Raienam O`Railijam, bet "Lightning" spēja atjaunot intrigu ar vārtiem 52. minūtē. Taču Bufalo savu pārsvaru nosargāja, un pēdējās sekundēs Reinhārts guva savus otros vārtus, raidot ripu tukšos vārtos un nokārtojot "Sabres" uzvaru ar 5:3.

O`Railijs šajā mačā izcēlās ar trim punktiem (1+2), kamēr bez Džeka Aikela traumas dēļ palikusī "Sabres" tikusi pie piektās uzvaras pēdējās desmit spēlēs. Bufalo gan tāpat ieņem pēdējo vietu Austrumu konferencē, tiesa, vairs tikai par diviem punktiem atpaliek no "Senators".

"Senators" šonakt ar 3:6 cieta neveiksmi izbraukumā Pitsburgā, kur savu NHL debiju vēl nepiedzīvoja Teodors Bļugers, atkal paliekot ārpus pieteikuma. Ar trim rezultatīvām piespēlēm "Penguins" sastāvā izcēlās Sidnijs Krosbijs, kamēr pa diviem vārtiem Zeka Estona-Rīsa un Džeika Guncela rēķinā.

NHL, 14. februāris

SpēleRezultāts
Bruins - Flames5:2
Sabres - Lightning5:3
Hurricanes - Kings7:3
Islanders - Blue Jackets1:4
Flyers - Devils4:5 PM
Penguins - Senators6:3
Red Wings - Ducks2:1
Wild - Rangers3:2
Predators - Blues4:3 P
Jets - Capitals4:3 P
Knights - Blackhawks5:2
Sharks - Coyotes1:2

, 2018-02-14 07:31, pirms 6 gadiem
Skaisti! Pēdējā laikā statistika uzlabojas tā turpināt!
, 2018-02-14 07:35, pirms 6 gadiem
Labs! 👍
, 2018-02-14 07:42, pirms 6 gadiem
"Latvijas hokejists Zemgus Girgensons NHL mačā, kurā Bufalo "Sabres" ar 5:3 pieveica Tampabejas "Lightning", atzīmējās ar savu pirmo rezultativitātes punktu kopš 30. decembra."

Vai tad pirms 7 dienām nebija vārti mazākumā? Vai vārti netiek autorprāt skaitīti pie rezultativitātes punktiem?
, 2018-02-14 08:02, pirms 6 gadiem
baisulis rakstīja: Vai tad pirms 7 dienām nebija vārti mazākumā? Vai vārti netiek autorprāt skaitīti pie rezultativitātes punktiem?
Arī šo izlasot,sāku domāt,cik tad ilgi galu galā esmu dzēris Nelikā,ka pēdējais punkts bija 30.dec.
, 2018-02-14 08:22, pirms 6 gadiem
Es arī- lasu un pārlasu un nesaprotu, ar kuru no mums kaut kas nav kārtībā. Roland, veseļojies!
, 2018-02-14 08:27, pirms 6 gadiem
Bij 2 vaarti mazakuma kkad.Pietiks dzert!
, 2018-02-14 08:45, pirms 6 gadiem
Pēdējā laikā Girgensons gan bija izcēlies ar vārtu guvumiem, kamēr rezultatīva piespēle viņa rēķinā iepriekšējo reizi bija vēl 2017. gadā, 30. decembra spēlē pret "Devils"

veči mieru, runa iet par asistu cik noprotu.... uzrakstijis gan izcili saprotami
, 2018-02-14 09:29, pirms 6 gadiem
markkomartins rakstīja: Pēdējā laikā Girgensons gan bija izcēlies ar vārtu guvumiem, kamēr rezultatīva piespēle viņa rēķinā iepriekšējo reizi bija vēl 2017. gadā, 30. decembra spēlē pret "Devils"

veči mieru, runa iet par asistu cik noprotu.... uzrakstijis gan izcili saprotami
Tak izlaboja pēctam !!! Ko var nesaprast ?
, 2018-02-14 10:32, pirms 6 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Tak izlaboja pēctam !!! Ko var nesaprast ?
Labi ka vēl izlaboja. Citi saraksta nezin ko un neliekas ne zinis!
, 2018-02-14 10:50, pirms 6 gadiem
97. vel 3 atlikuši.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Teodors Bļugers. Foto: AP/Scanpix
2

Bļugers pie karjeras rekorda netiek, ''Canucks'' zaudē viesos pret ''Jets''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras ''Canucks'' regulāro sezonu noslēdza ar zaudējumu viesos pret Vinipegas ''Jets'' – 2:4.
Breidijs Tkačaks. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
2

"Senators" kapteinis pārstāvēs Latvijas pretinieci ASV pasaules čempionātā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Otavas "Senators" kapteinis Breidijs Tkačaks apstiprinājis, ka pārstāvēs Amerikas Savienotās Valstis pasaules čempionātā, kas sāksies 10. maijā Čehijā.
Džefs Kārters. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
1

Divas reizes Stenlija kausu izcīnījušais Kārters liek punktu karjerai

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Pitsburgas "Penguins" centra uzbrucējs Džefs Kārters 39 gadu vecumā paziņojis par karjeras beigām. Kopā ar Losandželosas "Kings" viņš divas reizes virs galvas cēla Stenlija kausu.