Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Bļugers uz ledus divos ielaistajos vārtos, "Penguins" sāk ar zaudējumu

Bļugers uz ledus divos ielaistajos vārtos, "Penguins" sāk ar zaudējumu
Džoels Ferabī un Kevins Heiss. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas jauno sezonu ievadījis latviešu centra uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētās Pitsburgas "Penguins" zaudējums izbraukumā pret Filadelfijas "Flyers" - 3:6.

Teodors Bļugers spēlēja Pitsburgas "Penguins" ceturtajā virknējumā kopā ar Semu Lafertiju un Koltonu Sīvioru. Latvietis uz ledus pavadīja 12:14 minūtes (1:35 mazākumā), izdarīja divus metienus un vienu spēka paņēmienu, uzvarēja divos no septiņiem iemetieniem un maču pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Astoņas sekundes pirms Filadelfijas "Flyers" otrajiem vārtiem Bļugers mazākumā zaudēja iemetienu. Tāpat viņš uz ledus atradās brīdī, kad laukuma saimnieki guva trešos vārtus, tomēr latvietis neatradās situācijas tuvumā.

"Penguins" rindās ar precīziem metieniem izcēlās komandas kapteinis Sidnijs Krosbijs, kurš karjeras 71 spēlē pret "Flyers" sakrājis 106 punktus, Marks Dženkovskis, kurš guva NHL sezonas pirmos vārtus, un Brendons Tanevs, pagājušās sezonas Bļugera maiņas partneris.

Tanevs 44. minūtē panāca 3:3, bet turpinājumā "Flyers" iemeta trīs bezatbildes ripas. Par mača galveno varoni kļuva Džoels Ferabī, kura kontā vārti un trīs piespēles. Filadelfijas komandas hokejistam sezonas atklāšanas mačā četrus punktus savākt nebija izdevies kopš 1982. gada.

Nedrīkst nepieminēt arī Nolana Patrika, 2017. gada drafta otrā numura, vārtus vairākumā. "Flyers" centra uzbrucējam šī bija pirmā spēle pēc 22 mēnešu pārtraukuma. Viņš visu pagājušo sezonu izlaida spēcīgu migrēnu dēļ. Patriks vārtus nebija guvis kopš 2019. gada marta.

Pēc divām dienām komandas tiksies atkārtoti. Kopumā "Penguins" un "Flyers" regulārajā čempionātā tiksies astoņas reizes.


, 2021-01-14 08:21, pirms 3 gadiem
Tedis reāli vilka uz priekšu visu komandu
Pitsburgas zvaigznes vēl nav ieskrējušās
Kad Malkins ar Krosbiju ieskriesies + Tedis = daudz uzvaru
, 2021-01-14 13:26, pirms 3 gadiem
Pitsburgai ar šādu vārtsargu līniju NEKĀDu izredžu uz play-off spēle, šī gatavās šausmas, skatīties nav iespējams , katrs mēs.. lido iekšā...
, 2021-01-14 14:06, pirms 3 gadiem
Tedis tīri zaudēja iemetienu, viss aizgāja pa ķēdīti un gols ģērbtuvē. Sūdīgāk nevar būt, varēja redzēt, pats baigi vīlies bija. Žēl, ka otrajā periodā neiemeta, variants bija diezgan labs.

Hokejs gan tāds vasarīgais, var redzēt, ka pārbaudes spēles nav bijušas un nepilnas divas nedēļas treniņi. Trešo periodu PHI-PIT nelūrēju, skatījos Toronto, nu tur uz mača beigām izskatījās, ka dažiem būs skābekļa maska jādod )))

Tāds tas sākums būs - vorotčiki laidīs taureņus, aizsargi gulēs, lielie rezultāti. Redzēs, cik lieli brīnumi pēc kāda mēneša būs tabulā. Tādam Krosbijam un Malkinam laiku, lai ieskrietos, vajag vairāk. Kaut kā neticu šim divu veterānu variantam, aiz kuriem nav baigi dziļš sastāvs. Tas tā starp citu, dikti nesekoju Pens līdzi.
Teodors Bļugers. Foto: AFP/Scanpix

Bļugeram otrā spēle pret Nešvilu, "Panthers" lūkos dubultot pārsvaru Floridas sērijā

Nacionālas hokeja līgas (NHL) izslēgšanas spēļu turnīrā šonakt otrās spēles aizvadīs Latvijas hokejistu pārstāvētās komandas. Piecos no rīta savu pārsvaru pār Nešvilas "Predators" lūkos palielināt Teodors Bļugers un Vankūveras "Canucks". Savukārt divas ar pusi stundas agrāk sāksies Floridas komandu derbija otrā cīņa.
Lindijs Rafs. Foto: AP/Scanpix
9

"Sabres" galvenā trenera amatā atgriežas kluba rekordists Rafs

Zemgus Girgensona pārstāvētā NHL komanda Bufalo "Sabres" par galveno treneri nolīgusi Lindiju Rafu, kurš klubu vadīja no 1997. līdz 2013. gadam.
Džordans Martinūks. Foto: AFP/Scanpix
4

"Hurricanes" atspēlējas no 0:3, Makdeividam piecas piespēles uzvarā pār "Kings"

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) aizvadītās vairākas Stenlija kausa izcīņas spēles. Karolīnas "Hurricanes" veica lielisku atspēlēšanos pret Ņujorkas "Islanders", tiekot pie otrās uzvaras sērijā, savukārt čempione Lasvegasas "Golden Knights" sēriju pret Dalasas "Stars" iesāka ar minimālu uzvaru septiņu vārtu spēlē (4:3).Citā spēlē Edmontonas "Oilers" ar 7:4 uzveica Losandželosas "Kings". Zakam Haimenam hat-trick, bet Konors Makdeivids tika pie piecām rezultatīvām piespēlēm.