Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Somu vārtsargs Rasks seko Ovečkina un Flerī pēdās un atsakās no dalības NHL Zvaigžņu spēlē

Somu vārtsargs Rasks seko Ovečkina un Flerī pēdās un atsakās no dalības NHL Zvaigžņu spēlē
Tūka Rasks pret Metjū Barzelu. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālā hokeja līga savā mājaslapā pavīestījusi, ka Atlantijas divīzijas komandā Zvaigžņu spēlē Bostonas "Bruins" vārtsarga Tūkas Raska vietā piedalīsies Andrejs Vasiļevskis no Tampabejas "Lightning".

32 gadus vecajam Tūkam Raskam šī būtu bijusi otrā Zvaigžņu spēle, tomēr viņš nolēmis atteikties no iespējas, to pamatojot ar vēlmi vairāk laika veltīt ģimenei. Līdz ar to Bostonas "Bruins" vārtu vīram pirms vai pēc Zvaigžņu spēles nāksies izciest viena mača diskvalifikāciju – Rasks sliecas izlaist pirmo maču pēc Zvaigžnu spēles. Rasks šosezon 27 spēlēs ir atvairījis 92,5% metienu un ielaidis vidēji 2,27 ripas. "Bruins" tādējādi paliek ar vienu dalībnieku – Atlantijas divīzijas kapteini Davidu Pastrņāku. Raska vietā trešo gadu pēc kārtas Zvaigžņu spēlē piedalīsies 25 gadus vecais Andrejs Vasiļevskis, kurš iepriekšējā sezonā kļuva par Vezina trofejas ieguvēju. Tampabejas "Lightning" vārtsargs šosezon 33 spēlēs atvairījis 91,5% metienu un ielaidis vidēji 2,58 ripas.

Par Metropolitēna divīzijas kapteini iecelt Teodora Bļugera komandas biedrs Kriss Letangs, kurš piedalīsies sestajā Zvaigžņu spēlē. Pitsburgas "Penguins" aizsarga sākotnēji starp Zvaigžņu spēles dalībniekiem nemaz nebija, un viņš aizvietoja savainoto komandas biedru Džeiku Gencelu. 32 gadus vecais kanādietis šajā sezonā 37 spēlēs ir ticis pie 28 (10+18) punktiem un pozitīvas lietderības +7.

Metropolitēna divīzijas kapteinim bija jābūt Aleksandram Ovečkinam, bet viņš atkal atteicās no spēlēšanas. Bez attaisnojoša iemesla no Zvaigžņu spēles atteicās arī Vegasas "Golden Knights" vārtsargs Marks Andr Flerī, bet bez Gencela savainojuma dēļ no sastāva tika svītroti arī Jonass Korpisalo un Logans Kutūrs, savukārt Jākobs Silverberjs atteicās gaidāmā ģimenes pieauguma dēļ. Viņus aizvietoja Letangs, Jākobs Markstrems, Tristens Džerijs, Tomāšs Hertls un Makss Pačoreti.

Zvaigžņu spēle Sentluisā notiks 25. janvārī.

Austrumu konference

PozīcijaAtlantijas d.ValstsKlubsPozīcijaMetropolitēna d.ValstsKlubs
TrenerisBrūss KesidijsKanādaBruinsTrenerisTods ReirdensASVCapitals
VārtsargsFrēderiks AndersensDānijaMapleLeafsVārtsargsBreidens HoltbijsKanādaCapitals
Andrejs VasiļevskisKrievijaLightningVārtsargsTristens DžerijsKanādaPenguins
AizsargsViktors HēdmansZviedrijaLightningAizsargsDžons KārlsonsASVCapitals
Šejs VebersKanādaCanadiensDagijs HamiltonsKanādaHurricanes
UzbrucējsDavids PastrņāksČehijaBruinsSets DžounssASVBlueJackets
Tailers BertuziKanādaRedWingsKriss LetangsKanādaPenguins
Antonī DiklērsKanādaSenatorsUzbrucējsMetjū BarzelsKanādaIslanders
Džeks AikelsASVSabresKails PalmjēriASVDevils
Žonatans IberdoKanādaPanthersArtemijs PanarinsKrievijaRangers
Ostons MetjūzsASVMapleLeafsTreviss KoneknijsKanādaFlyers

Rietumu konference

PozīcijaCentrālā d.ValstsKlubsPozīcijaKlusā okeāna d.ValstsKlubs
TrenerisKreigs BerubīKanādaBluesTrenerisDžerards GallantsKanādaGoldenKnights
VārtsargsDž. BinningtonsKanādaBluesVārtsargsDārsijs KempersKanādaCoyotes
Konors HelebaksASVJetsJ. MarkstremsZviedrijaCanucks
AizsargsRomāns JoziŠveicePredatorsAizsargsMarks DžordānoKanādaFlames
Alekss PjetrandželoKanādaBluesUzbrucējsKonnors MakdeividsKanādaOilers
UzbrucējsNeitans MakinnonsKanādaAvalancheLeons DraizaitlsVācijaOilers
Patriks KeinsASVBlackhawksTomāšs HertlsČehijaSharks
Raiens O'RailijsKanādaBluesAnže KopitarsSlovēnijaKings
Marks ŠaiflīKanādaJetsMakss PačoretiASVGoldenKnights
Tailers SeiginsKanādaStarsElīass PetešonsZviedrijaCanucks
Eriks StālsKanādaWildMetjū TkačaksASVFlames

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/all-star-g...
https://www.nhl.com/news/andrei-vas...


, 2020-01-14 14:40, pirms 4 gadiem
Baigā zvaigžņu spēle, ja puse atsakās un tad meklē vietā ko ielikt. Būtu labāk taisījuši k-kādu "rising star" spēli, kur pirmā gada pret otrā gada spēlētājiem spēlē. Vai NA vs World tipa ar jaunajām uzlēcošajām zvaigznītēm spēlē. Vecajiem tas vairs nav vajadzīgs...
, 2020-01-14 15:11, pirms 4 gadiem
Betmena žvaigžnu šovs sāk buksēt, tāpēc neatlaidīgi meklē alternatīvas. PK jau 2021.gadā gribeja iebāzt šova vietā, bet NHLPA laikam strikti pret bija, ka atlika!
, 2020-01-14 15:15, pirms 4 gadiem
Nu re, speletajiem tas vairs neliekas prestizi,taka bija agrak
, 2020-01-14 15:27, pirms 4 gadiem
Maikl30 rakstīja: Nu re, speletajiem tas vairs neliekas prestizi,taka bija agrak
Līgumi pārāk lieli.. visi paēduši un apmierināti ar dzīvi.
, 2020-01-14 15:54, pirms 4 gadiem
ASG kā formāts sevi ir izsmēlusi un te pat nav jautājums par tās spēles vai, kā tagad - turnīra, saturu, bet gan par to, ka, ja agrāk tā bija iespēja redzēt visas zvaigznes kopā, tad tagad, līdz ar tehnoloģiju attīstību, to zvaigžņu jau tā ir par daudz - instagrami, tviteri utt., jebkurš sportists ir pāris klikšķu attālumā. Tas vairs nav tā, ka tagad redzēt sportistu X ir kaut kas TĀDS! Ja vien viņam ir labs noskaņojums, kādā tiešraidē viņš sveicienus nodos tāpat. Nu, vienkāršoti runājot.

Vai hokejisti ASG var parādīt kaut ko TĀDU, kas būtu WOW? Jā, bet hokeja būtība ir citā. Hokejs ir cīņa, raksturs, nepiekāpība, tāpēc to "truši" nespēlē. ASG spēlē tas viss tiek noņemts un atstāts tikai šovs. Jā, ok, bet hokejs tas vairs nav, jo hokeju, pretēji kādam basketbolam, kur noņemot cīņu, paliek daudz skatāmu elementu (visādi krosoveri, danki utt.), nevar "paspēlēt" tā, lai tas saglabātu skatāmību.

Beigu beigās, tās ziņas, ka šogad ASG būs metienu konkurss... NO TRIBĪNĒM... nu, piedodiet, bet tas parāda kāda ideju krīze ir šī pasākuma organizatoru galvās.
, 2020-01-14 15:59, pirms 4 gadiem
Lai Elvim dod spēļu praksei. !!!
, 2020-01-14 17:45, pirms 4 gadiem
Juris Miņins rakstīja: ASG kā formāts sevi ir izsmēlusi un te pat nav jautājums par tās spēles vai, kā tagad - turnīra, saturu, bet gan par to, ka, ja agrāk tā bija iespēja redzēt visas zvaigznes kopā, tad tagad, līdz ar tehnoloģiju attīstību, to zvaigžņu jau tā ir par daudz - instagrami, tviteri utt., jebkurš sportists ir pāris klikšķu attālumā. Tas vairs nav tā, ka tagad redzēt sportistu X ir kaut kas TĀDS! Ja vien viņam ir labs noskaņojums, kādā tiešraidē viņš sveicienus nodos tāpat. Nu, vienkāršoti runājot.

Vai hokejisti ASG var parādīt kaut ko TĀDU, kas būtu WOW? Jā, bet hokeja būtība ir citā. Hokejs ir cīņa, raksturs, nepiekāpība, tāpēc to "truši" nespēlē. ASG spēlē tas viss tiek noņemts un atstāts tikai šovs. Jā, ok, bet hokejs tas vairs nav, jo hokeju, pretēji kādam basketbolam, kur noņemot cīņu, paliek daudz skatāmu elementu (visādi krosoveri, danki utt.), nevar "paspēlēt" tā, lai tas saglabātu skatāmību.

Beigu beigās, tās ziņas, ka šogad ASG būs metienu konkurss... NO TRIBĪNĒM... nu, piedodiet, bet tas parāda kāda ideju krīze ir šī pasākuma organizatoru galvās.
Tas gan.
Zgaigznes varētu aiziet uz saviem bēnības klubiem un novadīt trenińu, kas tiek filmēts. Gan jau starp vińiem būtu konkurence, kurš krutāks. Līdzīgi kā starp Deadliest Catch filmētājiem. Sīkie pēcāk varētu uzmaukt Rising Star Game.
, 2020-01-14 20:04, pirms 4 gadiem
Tagad tādi laiki, tādas tehnoloģijas, visus ātrumus fiksē, distances utt, īsti jau vairs nav ko rādīt tajās ASG.
Un pati spēle, vismaz man, liktos daudz aizraujošāka, ja būtu kā senāk pasaule pret Z-amerikāņiem, tīri tā simboliski. Bet nu neko, kā ir, tā ir
Gustavs Grigals. Foto: Atlanta Gladiators
4

Vankūveras pretiniece Nešvila pirms Stenlija kausa izsauc vārtsargu Grigalu

Nacionālās hokeja līgas komanda Nešvilas "Predators" pirmdienas rītā Vankūverā sāks Stenlija kausa izcīņu, bet šovakar pavēstījusi par 25 gadus vecā latviešu vārtsarga Gustava Grigala izsaukšanu.
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers
7

Balinska ''Panthers'' Stenlija kausa izcīņu svētdien sāks ar agro maču

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) noslēgusies regulārā sezona un noskaidrojušies Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas pāri. Uvja Balinska pārstāvētā Floridas ''Panthers'' izslēgšanas spēles sāks svētdien, aizvadot agro maču, bet Teodora Bļugera ''Cancuks'' pirmo maču aizvadīs naktī uz pirmdienu.
Neitans Makinons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
2

Makinonam divas piespēles un ''Avalanche'' rekords sakāvē pār ''Oilers''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Neitans Makinons atdeva divas rezultatīvas piespēles un uzstādīja jaunu ''Avalanche'' franšīzes rekordu, Kolorādo klubam sakaujot Edmontonas ''Oilers''.