Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

"Ducks" piekāpjas pagarinājumā un piedzīvo 11. zaudējumu pēc kārtas, līdere paklūp

"Ducks" piekāpjas pagarinājumā un piedzīvo 11. zaudējumu pēc kārtas, līdere paklūp
Vinipegas "Jets" atzīmē uzvaras vārtus. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas līdervienība Tampabejas "Lightning" aizvadīja neveiksmīgu spēles ievadu un izbraukumā ar 1:5 piekāpās Ņujorkas "Islanders", piedzīvojot otro zaudējumu 12 spēļu laikā. Tikmēr 11. zaudējumu pēc kārtas cieta Anaheimas "Ducks".

Rezultāta atklāšanai Ņujorkas "Islanders" bija nepieciešama tikai 81 sekunde, kad Brokam Nelsonam izdevās rezultatīvs metiens vairākumā. Pārsvaru dubultoja ceturtās maiņas uzbrucējs Kals Klaterbaks, bet 16 sekundes vēlāk 3:0 panāca Devons Teivzs. Tādējādi laukuma saimnieki pirmajās piecās minūtēs bija ieguvuši lielu pārsvaru, un cīņas turpinājumā to izdevās nosargāt, svinot uzvaru ar 5:1.

Tomass Greiss "Islanders" vārtos tika galā ar 38 metieniem, bet ļoti produktīvu maču aizvadīja spēka virknējums – Klaterbaks un Keisijs Sizikass izcēlās ar vārtiem un piespēli, kamēr Mets Mārtins izdarīja divas rezultatīvas piespēles. "Lightning" bija uzvarējusi trīs mačos pēc kārtas, bet vēl sāpīgāks par zaudētajiem punktiem bija Viktora Hedmana savainojums – aizsardzības līderis pēdējoreiz laukumā devās otrās trešdaļas ievadā.

Ja Tampabejai šis bija viens no retajiem zaudējumiem (11 neveiksmes 46 spēlēs), tad 11. zaudējumu pēc kārtas piedzīvojusi Anaheimas "Ducks", kas izbraukumā piekāpās Vinipegas "Jets" – 3:4 pagarinājumā. Izšķirošos vārtus 11 sekundes pirms beigām iemeta Braiens Litls. "Ducks" nav izdevies uzvarēt kopš 17. decembra, tomēr komandas vadība noliedza iespēju, ka no amata varētu tikt atbrīvots galvenais treneris Rendijs Kārlails.

Uz vienu spēli no komandas diskvalificētais Sergejs Bobrovskis atgriešanās mačā palīdzēja Kolumbusas "Blue Jackets" ar 7:5 pārspēt Ņujorkas "Rangers", sagādājot sāncenšiem sesto zaudējumu septiņās spēlēs. Bobrovskis atvairīja 22 metienus. Komandas kapteinis Niks Foliņo guva divus vārtus, bet Artēmijs Panarins un Kems Atkinsons katrs izcēlās ar vārtiem un piespēli.

Regulārā sezona, 14. janvāris

SpēleRez.
Hurricanes – Predators6:3
Jets – Ducks4:3 P
Blue Jackets – Rangers7:5
Canucks – Panthers5:1
Islanders – Lightning5:1
Flames – Coyotes7:1

Ņikita Kučerovs (Nr. 86) ar komandas biedriem. Foto: Mike Carlson/AFP/Scanpix
4

Zvaigznes pirmās Rietumos, koijoti atvadās no tuksneša, "Canucks" uzzina pretinieci

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Rietumu konferences kopvērtējumā pirmo vietu nodrošinājusi Dalasas "Stars" vienība, savukārt latviešiem aktuālā Vankūveras "Canucks" uzzinājusi, ka Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā spēkosies pret Nešvilas "Predators".
Marks Andrē Flerī. Foto: NHL

Flerī pagarina līgumu ar Minesotu un paziņo: nākamā sezona būs pēdējā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Minesotas "Wild" uz vienu sezonu pagarinājis līgumu ar 39 gadus veco vārtsargu Marku Andrē Flerī, kurš pēc kontrakta iztecēšanas liks punktu karjerai.
Martēns Senluī. Foto: NHL

Stenlija kausa izcīņā neiekļuvusī "Canadiens" pagarina līgumu ar Senluī

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Monreālas "Canadiens" pēc regulārās sezonas noslēguma paziņojis par līguma pagarināšanu ar galveno treneri Martēnu Senluī. Jaunā vienošanās paredz sadarbību uz nākamajā trīs sezonām.