Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

''Hurricanes'' iznīcina Bufalo aizsardzību un uzvar, Girgensons negatīvs

''Hurricanes'' iznīcina Bufalo aizsardzību un uzvar, Girgensons negatīvs
Zemgus Girgensons un Lī Stempņaks
Foto: AP/Scanpix

Šonakt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Bufalo ''Sabres'' pirmā izvirzījās vadībā pret Karolīnas ''Hurricanes'', tomēr cieta sakāvi 2:5. Zemgus Girgensons nerealizēja izgājienu viens pret vienu, savukārt Braiens Džionta guva vārtus mazākumā.

''Sabres'' līdz šim 2017. gadā bija aizvadījusi piecas spēles, no kurām uzvaras tika izcīnītas trijās. Arī ''Hurricanes'' bija iekrājusi identisku bilanci, tomēr Metroplitāna divīzijā atradās sestajā vietā, kamēr Bufalo savā Atlantijas okeāna divīzijā ieņēma priekšpēdējo septīto vietu.

Zemgus Girgensons spēlēja ceturtajā uzbrucēju virknējumu kopā ar Metu Mulsonu un Nikolā Delorjē. Latvietis sev atvēlētajās 15:57 minūtēs trīs reizes meta pa vārtiem, izpildīja vienu spēka paņēmienu, kā arī 2:52 minūtes cīnījās skaitliskajā mazākumā. Girgensons spēli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu mīnus viens, tomēr tas nebija sliktākais rādītājs komandā. Vienīgais, kurš spēli noslēdza ar pozitīvu koeficientu bija Viljams Karjē, pieci palika neitrāli, bet Sems Reinhārts pamanījās sakrāt mīnus četri..

''Sabres'' ātri izvirzījās vadībā, kad, uz ledus atrodoties pirmajam uzbrucēju virknējumam, teicami pacīnījās Raiens O'Railijs, kurš pie pašiem pretinieku vārtiem apzaga Džeikobu Slavinu, padeva piespēli Karjē, un uzbrucējs nekļūdīgi ripu raidīja tīklā, panākot 1:0.

Uzreiz pēc tam Girgensons aizslidoja viens pret vienu ar vārtsargu un mēģināja viņu apspēlēt, taču viņa metiens bija mazliet par zemu, trāpot 600. maču aizvadījušajam Kemam Vordam pa kājsargu. ''Sabres'' turpinājumā divas reizes nācās spēlēt mazākumā, kā arī vienu vairākumā, tomēr rezultāts līdz ar pirmā perioda beigām palika nemainīgs. Jāpiebilst, ka 20 minūšu laikā no 17 iemetieniem ''Sabres'' spēja uzvarēt tikai vienu un to paveica Girgensons.

Otrās trešdaļas pirmās desmit minūtes Bufalo pārvērtās ļaunā murgā, par ko parūpējās Džefs Skiners un savā ziņā arī ''Sabres'' aizsardzība. Vispirms uzbrucējs visai brīvi ieslidoja pretinieku zonā, saņēma piespēli un ar precīza plaukstas metiena palīdzību panāca izlīdzinājumu 1:1. Tas vēl nebija viss, jo pēc 55 sekundēm, laukumā atrodoties latviešu uzbrucēja maiņai, Mulsons pienācīgi nepiesedza Skineru, kurš saņēma teicamu Džastina Folka piespēli un guva otros vārtus – 1:2.

''Hurricanes'' bija uzņēmusi labu tempu, un kādā no uzbrukumiem ''Sabres'' hokejisti nepamanīja Broku Makginu, kurš pēc komandas biedra metiena pa vārtiem iznira no aizvārtes, savāca atlekušo ripu un to raidīja tīklā, panākot jau 1:3. ''Sabres'' gan izdevās vienus vārtus atspēlēt, turklāt tas notika mazākumā, kad kapteinis Braiens Džionta izmantoja Vorda kļūdu pie ''Hurricanes'' vārtiem – 2:3.

Pēdējās trešdaļas sākums nebija patīkamāks kā iepriekšējais. Lai arī Bufalo ar visiem spēkiem metās uz priekšu, tomēr ''Hurricanes'' kādā no uzbrukumiem darbojās daudz aktīvāk un kārtējo reizi izmantoja ''Sabres'' visai pasīvo spēli aizsardzībā, kad atlēkušo ripu starp vairākiem pretinieku hokejisiem savāca un precīzi vārtos sita Viktors Rasks – 2:4.

Karolīnas spēlētāji joprojām nedeva vaļu pretiniekiem un paši jutās visai komfortabli pretinieku zonā. Sekoja kārtējais pretuzbrukums, kuru prasmīgi noslēdza Makgins, gūstot savus otros vārtus mačā un praktiski izšķirot spēles likteni – 2:5. Uzreiz pēc tam izgājienus viens pret vienu nerealizēja gan Evanders Keins, gan arī O'Railijs, mačam noslēdzoties ar nemainīgu rezultātu.

"Sabres" -"Hurricanes" 2:5 (1:0, 1:3, 0:2)

Vārti: 04:24 Karjē (O'Railijs) 1:0, 21:48 Skiners (Raiens, Stāls) 1:1, 22:43 Skiners (Folks) 1:2, 26:51 Makgins (Lindholms, Heinsijs) 1:3, 31:49 Džionta 2:3 44:15 Rasks (Hanifins, Skiners) 2:4, 47:58 Makgins (Stāls) 2:5
Metieni: 38:38
Soda minūtes: 8:4
Vārtsargi: Andešs Nilsons – Kems Vords

  +2 [+] [-]

, 2017-01-14 05:07, pirms 7 gadiem
Girgensons pārliecinoši viens no labākajiem visā komandā šodien, bet komanda kā tāda spēlēja drausmīgi

     [+] [-]

, 2017-01-14 07:20, pirms 7 gadiem
Vārtsargs tādas lažas taisīja. Visi trīs ātrie goli uz viņa pleca!

     [+] [-]

, 2017-01-14 07:36, pirms 7 gadiem
3 metieni,nu ja nejiet ieksa tad nejiet!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-01-14 08:34, pirms 7 gadiem
Schneider' rakstīja: 3 metieni,nu ja nejiet ieksa tad nejiet!
... tad ar vardarbību vajag bakstīt iekšā

  +1 [+] [-]

, 2017-01-14 09:24, pirms 7 gadiem
...toties Gvido Jansonam hattrick Aston Rebels uzvarā 3:0!!! Mitēnam vēl sausā spēle Game Summary | North American Hockey League | NAHL .

  -1 [+] [-]

, 2017-01-14 12:43, pirms 7 gadiem
All-In-One* rakstīja: Girgensons pārliecinoši viens no labākajiem visā komandā šodien, bet komanda kā tāda spēlēja drausmīgi
ha ha varbūt vēl labākais NHL?

  -1 [+] [-]

, 2017-01-14 12:44, pirms 7 gadiem
Tikmēr Vašingtona satriec pīšļos vēl vienu NHL grandu Blackhawks. Vašingtona šobrīd spēlē fantastiski.