Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Bļugeram otrs lielākais spēles laiks šosezon, Girgensonam -1 "Sabres" uzvarā

Bļugeram otrs lielākais spēles laiks šosezon, Girgensonam -1 "Sabres" uzvarā
Teodors Bļugers. Foto: Gene J. Puskar/AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) tikai ar noslēdzošo 32. metienu Elvja Merzļikina komandas biedru Kolumbusas "Blue Jackets" vārtos Jonasu Korpisalo izdevās pārspēt cita latvieša Teodora Bļugera pārstāvētajai Pitsburgas "Penguins", kas šonakt izcīnīja uzvaru pagarinājumā ar 1:0. Savukārt Bufalo "Sabres" ar Zemgu Girgensonu sastāvā ar 4:3 pieveica Nešvilas "Predators".

Trešajā uzbrucēju virknējumā ar Brendonu Tanevu un Dominiku Simonu spēlējošais Bļugers laukumā pavadīja 18:39 minūtes, kas ir latvieša otrs lielākais spēles laiks šajā sezonā. Teodors šajā laika posmā spēja izdarīt trīs metienus pa vārtiem, kā arī uzvarēt četros no 11 (36%) iemetieniem.

Mača gaitā pārsvars laukumā piederēja "Penguins" vienībai, kas pirmajā trešdaļā neizmantoja savus vienīgos divus skaitliskos vairākumus pamatlaikā. Savstarpēji līdzvērtīgākais izvērtās otrais periods, kurā mājinieki izdarītajos metienos bija pārāki ar 6:5 (pirmajā un trešajā trešdaļā pingvīni šajā komponentē dominēja ar 12:6). Otrā perioda izskaņā "Blue Jackets" komandai neizdevās izmantot savu vienīgo vairākumu šajā mačā.

Pagarinājuma otrajā minūtē liktenīgu otro noraidījumu šajā mačā nopelnīja Pjērs-Liks Dubuā, Pitsburgas labā uzvaras vārtus ar metienu ar nūjas lāpstiņas neērto pusi no Korpisalo sargātā cietokšņa priekšas izcēlās Braiens Rasts - 1:0.

"Penguins" šī bija ceturtā uzvara pēdējās piecās spēlēs, kas komandu ar kopumā 32 mačos izcīnītiem 40 punktiem pacēla uz Austrumu konferences ceturto vietu. Pitsburgieši savu nākamo cīņu aizvadīs naktī uz 15. decembri, kad savā laukumā uzņems Rietumu pastarīti Losandželosas "Kings".

Savukārt Merzļikina "Blue Jackets" (29 punkti 31 spēlē) ar piekto neveiksmi pēdējās sešās cīņās Austrumos saglabāja 13. vietu. Turpinājumā Kolumbusas vienība dosies uz Otavu, kur naktī uz sestdienu aizvadīs turnīra tabulas lejasgala komandu cīņu ar vietējo "Senators".

Pie uzvaras tika arī Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", kas savā laukumā pārspēja Nešvilas "Predators" ar 4:3. Bufalo tā bija trešā uzvara pēc kārtas.

Girgensons nospēlēja 18:13 minūtes, divas no tām mazākumā. Viņš izdarīja četrus metienus pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus un bloķēja divus pretinieku metienus. Latviešu uzbrucējam šoreiz negatīvs lietderības koeficients mīnus viens.

"Sabres" sastāvā ar diviem vārtiem izcēlās Džeks Aikels, kurš savu sezonas rēķinu pacēla līdz 22 gūtiem vārtiem. Aikels abus savus vārtus guva otrajā periodā, bet "Sabres" uzvaras vārtus 49. minūtē iemeta zviedrs Viktors Ūlofsons. Viņam tie bija 13. vārti savā debijas sezonā NHL.

Šī uzvara palīdzēja "Sabres" pakāpties uz otro vietu Atlantijas okeāna divīzijā, atpaliekot tikai no Bostonas, kurai par astoņiem punktiem vairāk.

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...


, 2019-12-13 05:46, pirms 4 gadiem
Neizskatās, ka Elvim baigie varianti tikt vārtos. Ja nu vienīgi 2 spēles 2 dienās.
, 2019-12-13 05:52, pirms 4 gadiem
rihardilio rakstīja: Neizskatās, ka Elvim baigie varianti tikt vārtos. Ja nu vienīgi 2 spēles 2 dienās.
Tā arī būs. Ja Korpisalo nesagāzīs podus pret Otavu, tad viņš stāv arī pret Caps, un Elvim mačš pret Detroitu. Un ja tur tiktu zaudēts, tad es nezinu
, 2019-12-13 08:22, pirms 4 gadiem
Panarinam cepuru triks ! Pēdējais gan tukšos vārtos, bet 2 goli smuki !
, 2019-12-13 08:51, pirms 4 gadiem
kolumbusai nākamās 2 spēles jāņem.. riskanti likt Merzļikinu, tā var netikt playoff eksperimentējot ar caurumu . no otras puses, iedot iespēju, vari vai nevari. pēdējo šansi .
, 2019-12-13 11:04, pirms 4 gadiem
Autoram jau grūti pierakstīt sezonas statistiku Tedijam uz Girgam.
Runājot par Elvi, tad liekas, ka ir DR un Gudļevska variants, komanda neuzticās un salūzt, kad šis vārtos, nav drošības sajūtas
Otavas "Senators" uzbrucējs Dreiks Batersons pēc vārtu guvuma. Foto: Timothy T. Ludwig/USA Today Sports/Scanpix
8

Bufalo pamatīgi izgāžas pirmajās minūtēs un šūdina balto karogu sacīkstē par astoņnieku

Visticamāk, 13. sezonu pēc kārtas Bufalo "Sabres" vienībai neizdosies sasniegt Stenlija kausa turnīru, komandai šonakt savā laukumā ar 2:6 kapitulējot kopvērtējumā vēl zemāk esošās Otavas "Senators" priekšā.
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers
9

Floridas ''Panthers'' nosūta Balinski atpakaļ uz AHL vienību ''Checkers''

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Floridas ''Panthers'' nosūtījusi latviešu aizsargu Uvi Balinski uz Amerikas Hokeja līgas (AHL) vienību Šarlotas ''Checkers''.
Romāns Jozi. Foto: AP/Scanpix

''Predators'' punktu sēriju pagarina līdz 18 spēlēm, ''Stars'' piektā uzvara pēc kārtas

Naktī uz trešdienu Nacionālajā hokeja līgā uzvaru pagarinājumā svinēja Nešvilas ''Predators'', kas ar 5:4 pārspēja čempioni Lasvegasas ''Golden Knights'' un pagarināja punktu sēriju līdz 18 mačiem. Piekto uzvaru pēc kārtas svinēja Dalasas ''Stars'', bet deviņu uzvaru sērija pārtrūka Kolorādo ''Avalanche''.