Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Girgensons: "Nosēdināšana rezervē lika justies kā nedaudz nederīgam"

Girgensons: "Nosēdināšana rezervē lika justies kā nedaudz nederīgam"
Zemgus Girgensons
Foto: Buffalo Sabres/NHL

Latvijas vienīgais NHL hokejists Zemgus Girgensons iepriekšējās spēlēs atgriezies Bufalo “Sabres” sastāvā un Bufalo medijiem norāda, ka vairs nekad nevēlas piedzīvot situāciju, kad tiek atstāts ārpus spēles pieteikuma, lai gan atzina, ka tā bijusi vērtīga pieredze.

Zemgus Girgensons NHL bija izlaidis daudzas spēles, taču vienmēr tas bija traumu un savainojumu dēļ, līdz beidzot iepriekšējā nedēļā treneris Fils Hauslijs nolēma ilgu punktus neguvušo latviešu uzbrucēju atstāt ārpus sastāva. Ar piekto sezonu NHL aizvadošo Girgensonu tas notika pirmoreiz, un viņš neslēpa, ka sajūtas bijušas dīvainas.

“Esmu bijis rezervē, kad biju savainots, taču tās pavisam noteikti ir citas emocijas nekā tagad, kad nebija laba sajūta par notiekošo,” sacījis Girgensons pēc aizvadītās nakts spēles. “Nosēdināšana rezervē lika justies kā nedaudz nederīgam, jo vienmēr vēlos doties laukumā. Tā ir laba mācību stunda, kuru nekad nevēlos atkārtot.”

Girgensons “Sabres” sastāvā atgriezās nedēļas nogalē, parādot ļoti aktīvu sniegumu un palīdzot komandai tikt pie punkta par zaudējumu papildlaikā, bet vakardienas mačā jau tika paaugstināts uz “Sabres” līderu maiņu kopā ar Raienu O`Railiju un Kailu Okposo.

“Girgensons bija ļoti apņēmīgs, daudz pielietoja spēka spēli,” latviešu uzbrucēja sniegumu vērtēja treneris Hauslijs. “Viņš pieprasīja ripu, pieņēma pareizos lēmumus laukuma viduszonā un kopumā deva mūsu komandai daudz enerģijas. Viņam jāturpina darīt tieši tas pats, jo, kad Girgensons slido agresīvi un spēlē spēka spēli, viņš ir spēks, ar kuru jārēķinās. Man patīk, ka tagad viņš daudz agresīvāk dodas uz vārtu priekšu, tur pret viņu ir grūti spēlēt.”

Girgensons izteicās, ka pēc atstāšanas ārpus pieteikuma treneris tieši šīs lietas no viņa pieprasījis vairāk: “Viņš vēlējās, lai spēlēju asāk, vairāk pats metu pa vārtiem. Es pavisam noteikti izdaru pārāk maz metienu.” Girgensons arī norādīja, ka vēlas ar savu spēli atvieglot partneru dzīvi un vēlas viņu vietā darīt melno darbu laukumā: “Esmu darba puisis, kurš cenšas pārspēt pārējos ar savu ieguldīto darbu, cenšos savākt ripas un nogādāt tās pie partneriem.”

Lai arī abās pēdējās spēlēs Girgensons iekrājis pozitīvu lietderības koeficientu plus divi un komanda ieguvusi trīs no četriem punktiem, viņa sezonas statistika joprojām ir pieticīga – 26 spēlēs gūti trīs punkti (1+2). Savukārt “Sabres” ar 22 punktiem joprojām ieņem pēdējo vietu Austrumu konferencē. Bufalo nākamā spēle būs parīt pret Filadelfiju.

Izmantotie resursi:
Sabres notes: Ryan O'Reilly battling...


, 2017-12-13 19:02, pirms 6 gadiem
3 punkti tomēr pamaz...jāprasa Minskas nēģerim lai paskolo vārtu gūšanā!
, 2017-12-13 19:10, pirms 6 gadiem
Nu, Meija Rīgai arī ir noderīgs. Arī Pavlovs vēl noder. Gan jau Zirgu arī desās vēl nesūtīs. Priekā!
, 2017-12-13 19:28, pirms 6 gadiem
Nekad nebūs tā, ka visi ir skoreri. Komandā spēlētājiem ir dažādi uzdevumi. Zemgus tika nosēdināts ne dēļ tā, ka maz punktu viņam. Viņa uzdevums ir pretinieka neitralizācija. Laikam diemžēl ar to galā īsti netika... Izskatās, ka (un atkal diemžēl), ka Zemgus drīz atgriezīsies Eiropā. Cerams, ka gan ne KHL.
, 2017-12-13 19:32, pirms 6 gadiem
Godīgi sakot, pareizi dara. Girgensons ir ļoti talantīgs hokejists, kuram trūkst pašpārliecinātība un killera instinkts. Viņam problēma ir galvā un varbūt šis kaut kā sapurinās viņu.
, 2017-12-13 19:59, pirms 6 gadiem
Izskatās, ka Karsuma un Daugaviņa ceļš.
, 2017-12-13 20:26, pirms 6 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Izskatās, ka Karsuma un Daugaviņa ceļš.
Tie abi kopā ņemot nav tik daudz spēles aizvadījuši NHL, kāds vēl viņu ceļš? klauns tava vieta cirkā, frīku sektorā
, 2017-12-13 20:48, pirms 6 gadiem
Šveice, Krievija, Somija, Čehija. Maz variantu Girgim, bet varbūt vēl cita komanda NHL.
, 2017-12-13 21:20, pirms 6 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Šveice, Krievija, Somija, Čehija. Maz variantu Girgim, bet varbūt vēl cita komanda NHL.
Baltās sienas, slimnīca, cirks, tev to variantu vēl mazāk
, 2017-12-13 21:46, pirms 6 gadiem
Nashy rakstīja: Baltās sienas, slimnīca, cirks, tev to variantu vēl mazāk
Biroja augstie griesti.
, 2017-12-15 08:55, pirms 6 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Izskatās, ka Karsuma un Daugaviņa ceļš.
Karsums un Daugava ir cits līmenis. Viņi spēlē spēcīgos KHL klubos nevis NHL atkritumos.
, 2017-12-16 16:38, pirms 6 gadiem
Bļ,nesaprotu kāda hrena pēc tu tur vēl atrodies? Tik daudzi talantīgi džeki aiz borta,a šis!?Manā skatījumā Oļegs noteikti tev uzliktu koļu!!! Kas tur NHL Ģebilas???
Zemgus Girgensons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
88

Girgensons pasaules čempionātā nespēlēs arī šogad

Latvijas hokeja izlases ģenerālmenedžeris Rūdolfs Kalvītis portālam TVNet atklājis, ka Nacionālās hokeja līgas uzbrucējs Zemgus Girgensons valstsvienībai pasaules čempionātā nepalīdzēs.
Vinsents Troučeks. Foto: USA Today Sports/Scanpix
1

"Rangers" iegūst Prezidenta balvu, Islanders" tiek play-off, Makdeividam 100. piespēle

Nacionālajā hokeja līgā šonakt pie uzvarām tika arī Detroitas "Red Wings", Ņujorkas "Islanders", Pitsburgas "Penguins", Vašingtonas "Capitals", Ņujorkas "Rangers", Edmontonas "Oilers" un Minesotas "Wild" komandas.
Zemgus Girgensons. Foto: USA Sports Today/Scanpix
26

Girgensons 10. sezonu NHL noslēdz ar rezultatīvu piespēli un uzvaru Tampā

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) ar rezultatīvu piespēli atzīmējies Zemgus Girgensons. Viņš palīdzēja Bufalo "Sabres" viesos ar 4:2 pārspēt Tampabejas "Lightning". Latvietim šī bija 10. sezona NHL, kuras laikā viņš guva astoņus vārtus un atdeva sešas rezultatīvas piespēles.