Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Bļugeram astoņi spēka paņēmieni, "Penguins" bez līdera atspēlējas, taču zaudē

Bļugeram astoņi spēka paņēmieni, "Penguins" bez līdera atspēlējas, taču zaudē
Teodors Bļugers (Nr. 53) cīņā "Penguins" vārtu priekšā. Foto: Kostas Lymperopoulos/Zumapress.com/Scanpix

Divu uzvaru sērija šonakt pārtrūka uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētajai Pitsburgas "Penguins", kas atspēlējās no pirmajā periodā iekrātā 0:2 deficīta, tomēr pagarinājumā ar 2:3 atzina Ņujorkas "Rangers" pārākumu. Divus vārtus uzvarētāju labā guva līgas debitants soms Kāpo Kako.

Bļugers, kā ierasts, spēlēja ceturtajā uzbrucēju virknējumā kopā ar Zaku Estonu-Rīzu un Brendonu Tanevu. Laukumā pavadītajās 17:53 minūtēs (no tām 2:46 mazākumā) latvietis veica astoņus spēka paņēmienus, izdarīja vienu metienu, uzvarēja 38% iemetienu, bloķēja divus pretinieku metienus, kā arī vienreiz pazaudēja ripu.

"Penguins" maču aizvadīja bez savas lielākās zvaigznes Sidnija Krosbija, kurš iepriekšējā spēlē bija guvis savainojumu. Viesi pirmajā periodā divas reizes pamanījās iekrist "Rangers" ātrajā pārejā uzbrukumos, septītajā minūtē Kāpo Kako pēc filigrānas Brendana Lemjē piespēles izgājienā izrēķinoties ar Metu Mareju (1:0). Savukārt 11 sekundes līdz perioda noslēgumam viesus par haosu aizsardzībā sodīja Adams Fokss (2:0).

Tiesa pēc eksplozīvām pirmajām 20 minūtēm "Rangers" noplaka nākamajās, kurās "Penguins" izdevās sasmelt iepriekš izlieto. Divi lieliski šāvieni Aleksandra Georgijeva sargātā cietokšņa augšējos stūros padevās Džastinam Šulcam un Džaredam Makkenam - 2:2.

Arī noslēdzošajā trešdaļā iniciatīva par spīti diviem noraidījumiem turpināja piederēt viesiem, taču šoreiz viņi to pārvērst rezultātā nespēja. Tā vietā papildus punktu izdevās pagarinājumā iegūt ņujorkiešiem, vēl vienā ātrajā pārejā uzbrukumā Adamam Foksam un Kāpo Kako nokārtojot komandas trešos vārtus. Soms 3:2 panāca jau praktiski ieslidinot ripu tukšos Mareja vārtos.

Trešais panākums pēdējās četrās spēlēs ļāvis "Rangers" ar 18 punktiem 16 spēlēs nosargāt 12. vietu Austrumos. "Penguins" ar 18 mačos iekrātiem 22 punktiem šajā pašā konferencē pakāpās uz septīto vietu. Naktī uz 16. novembri pingvīni viesosies Ņūdžersijā, lai aizvadītu cīņu ar vietējo "Devils".


, 2019-11-13 08:02, pirms 4 gadiem
Atkal jau sākās spēku paņēmienu skaitīšana
, 2019-11-13 08:43, pirms 4 gadiem
Jā, likās jau daudzsološi pēc pagājušās sezonas, bet izskatās, ka mums izlasē veidojas 4. maiņa no NHL večiem vai laba mazākuma brigāde.
Artūrs Šilovs. Foto: AP/Scanpix

''Blue Jackets'' noslēgs sezonu, Šilovs pirms ''Canucks'' mača nosūtīts atpakaļ uz AHL

Naktī uz trešdienu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) gaidāmas vairākas spēles un trīs ar latviešu pārstāvēto klubu dalību. 2:00 pēc Latvijas laika sezonu pret Karolīnas ''Hurricanes'' noslēgs Elvja Merzļikina Kolumbusas ''Blue Jackets'', 30 minūtes vēlāk mājas maču pret Toronto ''Maple Leafs'' sāks Uvja Balinska Floridas ''Panthers'', bet 5:00 pēc Latvijas laika Teodora Bļugera un Artūra Šilova ''Canucks'' uzņems Kalgari ''Flames''. Šilovs gan nosūtīts atpakaļ uz AHL.
Dons Granato. Foto: AP/Scanpix
4

Pēc netikšanas Stenlija kausa izcīņā Girgensona ''Sabres'' atlaiž galveno treneri

Pēc tam, kad 13. sezonu pēc kārtas Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo ''Sabres'' nekvalificējās Stenlija kausa izcīņai, ticis paziņots par galvenā trenera Dona Granato atlaišanu.
Zemgus Girgensons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
138

Girgensons pasaules čempionātā nespēlēs arī šogad

Latvijas hokeja izlases ģenerālmenedžeris Rūdolfs Kalvītis portālam TVNet atklājis, ka Nacionālās hokeja līgas uzbrucējs Zemgus Girgensons valstsvienībai pasaules čempionātā nepalīdzēs.