Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Vudam 3+1, drafta 1. numuram Hišeram 1+2, "Devils" 12 vārtu spēlē uzvar Čikāgā

Agris Suveizda

Vudam 3+1, drafta 1. numuram Hišeram 1+2, "Devils" 12 vārtu spēlē uzvar Čikāgā
Mailzs Vuds
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas Austrumu konferencē uz otro vietu pakāpās Ņūdžersijas "Devils", kas ar 7:5 uzvarēja Čikāgā, bet pirmo vietu saglabā Tampabejas "Lightning", kas ar 2:1 viesos apspēlēja Anaheimas "Ducks".

Kamēr pārējās trīs spēlēs tika gūti vien astoņi vārti (plus vieni vārti par uzvaru bullīšos), kārtīga uguņošana notika Čikāgā, kur vietējais "Blackhawks" 12 vārtu cīņā piekāpās Ņūdžersijas "Devils" (5:7). Mājiniekiem pirmās trešdaļas beigās izdevās nepilnās trīsarpus minūtēs gūt trīs vārtus un panākt 4:1, taču 38. minūtē "Devils" jau bija priekšā ar 6:4.

Trīs sekundes līdz otrā perioda beigām Patriks Keins vairākumā deficītu samazināja līdz minimumam (5:6), tomēr jau 61. sekundē trešajā trešdaļā komandu mazākumā atstāja Rihards Pāniks, un Mailzs Vuds vairākumā nokārtoja sev hat-trick un atjaunoja divu vārtu pārsvaru (7:5). Uzvarētājiem Vuds izcēlās ar trim vārtiem un rezultatīvu piespēli, bet šā gada drafta pirmais numurs Niko Hišers tika pie vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm.

18 gadus vecajam šveiciešu uzbrucējam šosezon 17 spēlēs ir 14 (3+11) punkti, bet Vudam savā otrajā sezonā 16 cīņās – deviņi (6+3) punkti. Starp debitantiem pagaidām rezultatīvākais ir 2016. gada septītā izvēle Kleitons Kellers, kurš Arizonas "Coyotes" labā 19 spēlēs nopelnījis 17 (11+6) punktus. Mājiniekiem vārtus un divas piespēles nopelnīja čehu aizsargs Jans Ruta (18, 3+6). "Devils" vārtos 39 no 44 metieniem atvairīja amerikānis Kīts Kinkeids, kamēr Čikāgai kanādietis Korijs Krofords tika galā vien ar 19 no 25 metieniem un pēc otrās trešdaļas tika nomainīts. Zviedrs Antons Fošberjs pēcāk atvairīja 12 no 13 metieniem.

Austrumu konferences līdere Tampabejas "Lightning", pateicoties Tīdžeja Brauna vārtiem 48. minūtē, izbraukumā ar 2:1 pārspēja Anaheimas "Ducks", savukārt Sanhosē "Sharks", abus vārtus gūstot trešajā periodā, ar identisku rezultātu viesos pieveica Rietumu konferences vicelīderi Losandželosas "Kings" un Rietumu konferencē pakāpās uz piekto vietu. Visbeidzot, Vašingtonas "Capitals" pēdējā trešdaļā atspēlējās un bullīšos uzvarēja Edmontonas "Oilers" (2:1) un Austrumu konferencē no devītās pozīcijas pacēlās uz sesto. Vienīgais realizētais bullītis Tīdžeja Oušī rēķinā.

SpēleRez
Blackhawks – Devils5:7
Capitals – Oilers2:1 PM
Ducks – Lightning1:2
Kings – Sharks1:2

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...