Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

"Flames" hokejists Džordāno kļūst par Mesjē balvas ieguvēju

"Flames" hokejists Džordāno kļūst par Mesjē balvas ieguvēju
Marks Džordāno. Foto: The Canadian Press/PA Images/Scanpix

Kalgari "Flames" komandas kapteinis Marks Džordāno svētdien tika nosaukts par 2020. gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) Marka Mesjē balvas ieguvēju, kas pienākas spēlētājam, kurš demonstrējis unikālas līdera spējas un ieguldījumu gan sporta, gan sabiedrības attīstībā.

"Flames" veterāns šosezon līdz pandēmijas izraisītajai pauzei izcēlās ar 31 punktu 60 spēlēs, bet desmit pēcsezonas spēlēs savāca trīs punktus, palīdzot Kalgari komandai pārvarēt kvalifikācijas posmu. Viņš uz ledus vidēji bija gandrīz 23 minūtes.

Ārpus hokeja 31 gadu vecais aizsargs ar iniciatīvu "Team Giordano" turpināja apmeklēt Kalgari skolas. Tās mērķis ir palīdzēt nabadzīgākajām skolām un to audzēkņiem. Tāpat Džordāno palīdz arī vairākām citām labdarības programmām.

"Es izaugu, pielūdzot tevi kā spēlētāju un cilvēku," konferences zvanā Džordāno teica Markam Mesjē, atgādinot, ka savulaik šo balvu, kas tiek pasniegta kopš 2007. gada, ieguvis arī cits "Flames" hokejists Džeroms Iginla. "Kad ienācu līgā, viņš bija mans kapteinis un līderis - no viņa iemācījos ļoti daudz uz ledus, bet, kas svarīgāks, arī ārpus ledus."

Pērn šo balvu ieguva Veins Simondss no Nešvilas "Predators".

Izmantotie resursi:
https://www.sportsnet.ca/nhl/articl...


Teodors Bļugers. Foto: Vancouver Canucks

Liekot punktu regulārajai sezonai, Bļugeram iespēja sasniegt karjeras rekordu

Šonakt noslēgsies Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā sezona, un pulksten 3:00 laukumā dosies arī Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras "Canucks", kas izbraukumā spēkosies pret Vinipegas "Jets". Ja latviešu uzbrucējs nopelnīs vismaz vienu punktu, viņš sasniegs jaunu rekordu.
Breidijs Tkačaks. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
2

"Senators" kapteinis pārstāvēs Latvijas pretinieci ASV pasaules čempionātā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Otavas "Senators" kapteinis Breidijs Tkačaks apstiprinājis, ka pārstāvēs Amerikas Savienotās Valstis pasaules čempionātā, kas sāksies 10. maijā Čehijā.
Džefs Kārters. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
1

Divas reizes Stenlija kausu izcīnījušais Kārters liek punktu karjerai

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Pitsburgas "Penguins" centra uzbrucējs Džefs Kārters 39 gadu vecumā paziņojis par karjeras beigām. Kopā ar Losandželosas "Kings" viņš divas reizes virs galvas cēla Stenlija kausu.