Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Panthers" iemūžinās Luongo numuru

Juris Miņins
Juris Miņins

"Panthers" iemūžinās Luongo numuru
Roberto Luongo
Foto: USA Today/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Floridas "Panthers" ir paziņojusi, ka plāno iemūžināt komandas ilggadējā vārtsarga Roberto Luongo numuru.

11 gadus Floridas "Panthers" pārstāvējušais Roberto Luongo kļūs par pirmo komandas spēlētāju, kura numurs tiks iemūžināt un pacelts pie mājas arēnas griestiem – tā ir lēmusi Floridas vienības vadība un arī noteikusi datumu, kurā tas notiks, 2020. gada 7. martā, pirms spēles pret Monreālas "Canadiens".

Lai arī Luongo 1997. gada NHL draftā ar kopējo ceturto numuru izvēlējās Ņujorkas "Islanders", šajā vienībā viņš pavadīja salīdzinoši īsu laiku un aizvadīja vien 24 spēles, jo jau 2000. gada vasarā tika aizmainīts uz Floridas "Panthers". Tieši Floridā viņš sevi pieteica kā NHL elites vārtsargs, jo tolaik vienība nebija starp spēcīgākajām, tāpēc par darba trūkumu viņš nevarēja sūdzēties, to arī apliecina fakts, ka tieši Roberto Luongo kontā ir divas sezonas ar visvairāk atvairītajiem metieniem visā līgā kopš 2000. gada (03./04. - 2303 metieni, 05./06. - 2275 metieni).

Tiesa, savus liekākos panākumus Luongo sasniedza spēlējot Vankūveras "Canucks" rindās, kad ne tikai uzstādīja savu uzvaru rekordu (47 panākumi 76 2006./2007. gada sezonas spēlēs), bet 2011. gadā palīdzēja komandai tikt līdz Stenlija kausa finālam, kurā gan, sērijas septītajā spēlē, viņi zaudēja Bostonas "Bruins".

Savukārt no 2013./2014. gada sezonas viņš atgriezās Floridas komandā, kur arī aizvadīja vēl sešas sezonas.

NHL karjeru Luongo noslēdza ar 1044 aizvadītiem mačiem (otrais visu laiku labākais rādītājs), 489 uzvarām (trešais labākais rādītājs NHL vēsturē), vidēji spēlē ielaistām 2.52 ripām un atvairītiem 91.9% metienu. Tāpat viņa kontā ir 77 "sausās" spēles. Izslēgšanas maču turnīrā kanādiešu vārtsargs ir spēlējis 70 mačos, ticis pie 34 uzvarām, atvairījis 91.8% no visiem metieniem, vidēji ielaižot 2.49 vārtus.

Tāpat jāpiebilst, ka, lai arī Roberto Luongo sešas reizes ir izvēlēts NHL "All-Star" mačā, kā arī viņš bija viens no sava laika labākajiem vārtsargiem, viņa kontā nav Vezinas balvas, ko pasniedz līgas labākajam vārtu vīram. Vienībā individuālā balva, ko Luongo ir saņēmis (2011. gadā) par savu sniegumu vārtos ir Viljama Dženinga balva, ko pasniedz vārtsargam, kurš ir aizvadījis vismaz 25 spēles un ielaidis vismazāk vārtus. Tāpat viņa kontā ir Marka Mesjē vārdā nosauktā balva, ko pasniedz par īpašām līdera dotībām. Luongo to saņēma 2007. gadā.

Lai arī savas karjeras laikā ir uzstādījis vairākus rekordus kā Floridas, tā Vankūveras komandas vēsturē, interesanti ir atzīmēt, ka Luongo savulaik ir bijis arī "Canucks" kapteinis, kļūstot tikai par septīto vārtsargu NHL vēsturē, kas ir izpelnījies šādu atzinību, lai arī oficiāli NHL noteikumi neļauj vārtsargiem pildīt kapteiņa pienākumus spēļu laikā.

Savukārt starptautiskajā arēnā Luongo, kurš pārstāvēja Kanādas izlasi, spēlēja divos junioru čempionātos (labākais rezultāts – 2. vieta), četros pasaules čempionātos (divas zelta medaļas), trijās olimpiskajās spēlēs (divas zelta medaļas) un Pasaules kausā (viena zelta medaļa).

Izmantotie resursi:
https://www.thescore.com/

  +1 [+] [-]

, 2019-08-13 12:21, pirms 5 gadiem
Pelniti!

  +1 [+] [-]

, 2019-08-13 13:38, pirms 5 gadiem
Leģendārs vārtu vīrs! Iespaidīga statistika NHL (īpaši uzvaras un sausie mači) un ļoti daudz panākumu (zelta medaļas) izlases sastāvā!