Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Biningtons: "Pie velna ar visiem! Ir jātic saviem spēkiem"

Biningtons: "Pie velna ar visiem! Ir jātic saviem spēkiem"
Džordans Biningtons. Foto: AFP/Scanpix

Par Nacionālās hokeja līgas čempioni pirmoreiz kronēta Sentluisas "Blues", kas finālsērijas septītajā mačā viesos ar 4:1 pārspēja Bostonas "Bruins". MVP balvu saņēmušais centra uzbrucējs Raiens O'Railijs atcerējās brīdi, kad tika aizmainīts uz Sentluisu.

O'Railijs kļuva par pirmo spēlētāju Stenlija kausa vēsturē, kurš guvis vārtus fināla ceturtajā, piektajā, sestajā un arī septītajā spēlē, tādējādi viņš pelnīti saņēma vērtīgākā hokejista balvu. Vēl pagājušajā sezonā centra uzbrucējs pārstāvēja Bufalo "Sabres", taču pēc daudzajiem zaudējumiem viņš atklāti pateica, ka vairs negūst prieku no hokeja. "Sabres" rīkojās un aizmainīja viņu uz Sentluisu. Tagad O'Railijs ir Stenlija kausa čempions, bet Bufalo neko jēdzīgu pretī nesaņēma.

"Apskatījos uz sastāvu un biju ļoti priecīgs. Pateicu: aiziet, ir jāizcīna kauss," pirmās sajūtas pēc aizmainīšanas atcerējās O'Railijs. Protams, ceļš nebija no vieglajiem – vēl 2. janvārī "Blues" ieņēma pēdējo vietu līgā. "Zinājām, ka mums ir viss nepieciešamais, zinājām, ka mums ir visi puzles gabaliņi. Man tā bija laba mācība – redzēt, cik grūti tas ir, cik smagi mums jāstrādā un cik lielai jābūt apņēmībai."

Jau pēc sezonas beigām O'Railijs atklāja, ka otrajā kārtā pret Dalasas "Stars" viņš savainojis ribu. Rietumu konferences finālā pret Sanhosē "Sharks" tā cietusi atkal, tāpēc turpinājumā bijušas problēmas iemetienos, lai gan galvenais treneris Kreigs Berubī izšķirošajos brīžos uzticējās tieši viņam. "Bija pāris smagas spēles. Taču pienāk brīdis, kad adrenalīns ņem virsroku, un tad vairs nepamani savainojumu," pauda O'Railijs. Pirmajās 18 izslēgšanas spēlēs viņš izcēlās ar 3+8, bet finālā O'Railijs bija lielisks – pieci vārti un četras piespēles.

"Es nebūtu šeit, es nespēlētu NHL, man nebūtu tik labs darbs, ja ne manu vecāku, kuri ieguldīja tik daudz," pateicīgs bija O'Railijs. "Nevaru vien beigt pateikties viņiem par to, ka savas dzīves pabīdīja malā, lai mums, bērniem, būtu viss nepieciešamais." Par viņu īkšķus turēja arī 99 gadus vecā vecmāmiņa, un O'Railijs sacīja, ka mērķis ir aizvest pie viņas Stenlija kausu.

Vēl viens spēlētājs, bez kura "Blues" panākums nebūtu iespējams, bija vārtsargs Džordans Biningtons. Līdz šai sezonai viņš NHL bija aizvadījis tikai 13 spēles. Fārmkluba hokejists janvārī saņēma izsaukumu uz "Blues", un pārējais ir vēsture. "Lepojos ar savu komandu, un nevaru sagaidīt brīdi, kad kopā ar Sentluisas pilsētu varēsim nosvinēt uzvaru," teica Bostonā uzvaru izcīnījušais Biningtons, kurš izšķirošajā spēlē atvairīja 32 metienus.

"Pie velna ar visiem! Ir jātic saviem spēkiem, smagi jāstrādā un jāturpina ticēt," teica 25 gadus vecais vārtsargs, kurš atzina – pat pēc neveiksmīgām sezonām viņš nav beidzis sapņot par NHL. "Strādāju diezgan smagi. Skaidrs, ka kā komanda bijām neticami, mums saskanēja, ikviens laukumā atdeva visus spēkus blakus esošo cilvēku dēļ. Esmu diezgan priecīgs par to, kur šobrīd atrodamies."

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nhl/story/_/id...
https://www.espn.com/nhl/story/_/id...


, 2019-06-13 08:49, pirms 5 gadiem
f*ck everyone=pie velna ar visiem
, 2019-06-13 08:55, pirms 5 gadiem
Domāju, ka šobrīd Binningtons ir izvrizījies uz pirmo vietu cīņā par Kalderu! Atnāca grūtā brīdī, izvilka komandu no bedres un izcīnija kausu, turpretim Petersons pat plovos netika
, 2019-06-13 09:07, pirms 5 gadiem
Super Go Blues!
, 2019-06-13 11:29, pirms 5 gadiem
"Strādāju diezgan smagi. Skaidrs, ka kā komanda bijām neticami.
Brože, ko tu kakā? Atpakaļ uz skolu sliņķi!
Aizsargs Uvis Balinskis. Foto: AFP/Scanpix

''Blue Jackets'' noslēgs sezonu, Balinskim un arī Vankūverai spēles savā laukumā

Naktī uz trešdienu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) gaidāmas vairākas spēles un trīs ar latviešu pārstāvēto klubu dalību. 2:00 pēc Latvijas laika sezonu pret Karolīnas ''Hurricanes'' noslēgs Elvja Merzļikina Kolumbusas ''Blue Jackets'', 30 minūtes vēlāk mājas maču pret Toronto ''Maple Leafs'' sāks Uvja Balinska Floridas ''Panthers'', bet 5:00 pēc Latvijas laika Teodora Bļugera un Artūra Šilova ''Canucks'' uzņems Kalgari ''Flames''.
Dons Granato. Foto: AP/Scanpix
5

Pēc netikšanas Stenlija kausa izcīņā Girgensona ''Sabres'' atlaiž galveno treneri

Pēc tam, kad 13. sezonu pēc kārtas Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo ''Sabres'' nekvalificējās Stenlija kausa izcīņai, ticis paziņots par galvenā trenera Dona Granato atlaišanu.
Zemgus Girgensons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
137

Girgensons pasaules čempionātā nespēlēs arī šogad

Latvijas hokeja izlases ģenerālmenedžeris Rūdolfs Kalvītis portālam TVNet atklājis, ka Nacionālās hokeja līgas uzbrucējs Zemgus Girgensons valstsvienībai pasaules čempionātā nepalīdzēs.