Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

"Bruins" neatstāj cerības "viesuļvētrām", austrumu konferences finālā panākot 2-0

"Bruins" neatstāj cerības "viesuļvētrām", austrumu konferences finālā panākot 2-0
Bostonas "Bruins" hokejisti svin vārtu guvumu. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas austrumu konferences fināla otrajā mačā otro panākumu izcīnījusi Bostonas "Bruins", kas noturēja iekrāto sešu vārtu pārsvaru un ar 6:2 sakāva Karolīnas "Hurricanes" vienību.

Pirmā perioda ievadā abas komandas ieskrējās spēlē, daudz bīstamiem momentiem neizveidojoties. Pagrieziena punkts bija Zdeno Haras noraidījums 12. minūtē, kas deva iespēju vadībā izvirzīties "Hurricanes" hokejistiem, ko viesi gan neizmantoja. Mājinieki par to viņus sodīja, Metam Gželčikam 16. minūtē raidot ripu starp Petra Mrāzeka kājsargiem un panākot 1:0 "Bruins" labā. Līdz perioda noslēgumam mājiniekiem izdevās savu vadību dubultot, 19. minūtē sešu sekunžu laikā "Bruins" vienībai realizējot skaitlisko vairākumu - no vārtu priekšas ar otro izdevību precīzs bija Džeiks Debrasks.

Otrās trešdaļas ievadā "Bruins" spēja otro reizi izturēt mazākumu un pēc tam sodīt viesus par neizmantotajām iespējām - ātra pretuzbrukuma noslēgumā Markuss Juhansons izmantoja to, ka ļoti tālu no saviem vārtiem bija iznācis vārtsargs Mrāzeks, piespēlējot Konoram Kliftonam, kurš ripu raidīja praktiski tukšos vārtos (3:0). Šie Klifonam bija pirmie vārti viņa NHL karjerā.

Salīdzinoši līdzvērtīga perioda beigās otro noraidījumu šajā mačā nopelnīja pieredzējušais Džastins Viljamss, pēcāk "Bruins" vienībai turpinot perfektu vairākuma izspēli un Metam Gželčikam metienā ar nūjas lāpstiņas neērto pusi panākot jau 4:0.

Noslēdzošās 20 minūtes lielā mērā bija kļuvušas par formalitāti. Lai atgrieztu vismaz kādu intrigu par to, kurš būs mača uzvarētājs, "Hurricanes" bija jāgūst ātrus vārtus, taču notika pretējais - pēc viesu aizsargu rupjas kļūdas savā zonā 5:0 jau perioda 70. sekundē panāca Deivids Bakess. Savukārt pēc trīsarpus minūtēm Dantons Hainens pretuzbrukumā ar metienu zem Mrāzeka ķērājcimda uz tablo iededza jau 6:0.

"Hurricanes" gan nepalika bez goda vārtiem, nepilnas deviņas minūtes līdz beigām Džastinam Viljamsam veiksmīgi pielabojot Džastina Faulka tālu uzmetienu (1:6). Mača gala rezultātu uzstādīja Teuvo Teravainens, kurš uztvēra tālu no vārtiem izgājušā vārtsarga Tukas Rāska piespēli, raidot ripu tukšos "Bruins" vārtos - 2:6.

Sērijas nākamais mačs tiks aizvadīts naktī uz 15. maiju Karolīnas "Hurricanes" mājas arēnā Ralejā.

Stenlija kausa konferenču fināli

Austrumi

Komandas1. spēle2. spēle3. spēle4. spēle5. spēle6. spēle7. spēleSērijā
Bruins - Hurricanes5:26:215.05.17.05.19.05.21.05.23.05.2-0

Rietumi

Komandas1. spēle2. spēle3. spēle4. spēle5. spēle6. spēle7. spēleSērijā
Sharks - Blues6:314.05.16.05.18.05.20.05.22.05.24.05.1-0

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...


, 2019-05-13 06:01, pirms 5 gadiem
Nedrīkst sērijas vinnēt ar 4:0. Nākošā sērijā tā komanda nespēj koncentrēties. Tā tāda sakritība un novērojums austrumos.
, 2019-05-13 06:55, pirms 5 gadiem
Mača gala rezultātu uzstādīja Teuvo Teravainens, kurš uztvēra tālu no vārtiem izgājušā vārtsarga Tukas Rāska piespēli, raidot ripu tukšos "Bruins" vārtos - 2:6.

Kas ta tas???
Bruins pie 6-1 vadības nońēma vārtsargu???😳😳😳
Teodors Bļugers. Foto: AFP/Scanpix
8

Bļugeram otrā spēle pret Nešvilu, "Canucks" pamatvārtsargs izkrīt no ierindas

Nacionālas hokeja līgas (NHL) izslēgšanas spēļu turnīrā šonakt otrās spēles aizvadīs Latvijas hokejistu pārstāvētās komandas. Piecos no rīta savu pārsvaru pār Nešvilas "Predators" lūkos palielināt Teodors Bļugers un Vankūveras "Canucks". Savukārt divas ar pusi stundas agrāk sāksies Floridas komandu derbija otrā cīņa.
Lindijs Rafs. Foto: AP/Scanpix
9

"Sabres" galvenā trenera amatā atgriežas kluba rekordists Rafs

Zemgus Girgensona pārstāvētā NHL komanda Bufalo "Sabres" par galveno treneri nolīgusi Lindiju Rafu, kurš klubu vadīja no 1997. līdz 2013. gadam.
Džordans Martinūks. Foto: AFP/Scanpix
4

"Hurricanes" atspēlējas no 0:3, Makdeividam piecas piespēles uzvarā pār "Kings"

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) aizvadītās vairākas Stenlija kausa izcīņas spēles. Karolīnas "Hurricanes" veica lielisku atspēlēšanos pret Ņujorkas "Islanders", tiekot pie otrās uzvaras sērijā, savukārt čempione Lasvegasas "Golden Knights" sēriju pret Dalasas "Stars" iesāka ar minimālu uzvaru septiņu vārtu spēlē (4:3).Citā spēlē Edmontonas "Oilers" ar 7:4 uzveica Losandželosas "Kings". Zakam Haimenam hat-trick, bet Konors Makdeivids tika pie piecām rezultatīvām piespēlēm.