Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Medijs: "Sabres" var atrast lētākus ceturtās maiņas uzbrucējus nekā Girgensonu

Rolands Eliņš

Medijs: "Sabres" var atrast lētākus ceturtās maiņas uzbrucējus nekā Girgensonu
Zemgus Girgensons. Foto: PA Pictures/Scanpix

NHL kluba Bufalo „Sabres” ilggadējais apskatnieks Džons Vogls savā pēcsezonas materiālā „The Athletic”, vērtējot „Sabres” iespējas un nolūkus starpsezonā, Latvijas uzbrucēju Zemgu Girgensonu piesauc kā vienu no spēlētājiem, kuru palikšana komandā ir uz jautājuma zīmes.

Prestižā medija „The Athletic” Bufalo komandai veltītajā rakstā pašreizējie „Sabres” spēlētāji sadalīti vairākās kategorijās. Kategorijā, kuriem spēlētājiem nākamajā sezonā „Sabres” sastāvā vietas pavisam noteikti nebūs, iekļauts Mets Mulsons ar savu iztekošo piecu gadu un 25 miljonu dolāru līgumu, Vladimirs Sobotka, kuram vēl ir līgums uz nākamo sezonu, taču tiek paredzēta viņa atlaišana, kā arī Mets Tenijsons un Denijs O`Regens, kuri būs neierobežotie brīvie aģenti.

Savukārt Zemgus Girgensons kopā ar Jūhanu Lāšonu un Remi Eliju iekļauts kategorijā „Paturi vienu vai nevienu”. Girgensonam vasarā beigsies divu gadu līgums ar „Sabres”, kas bija 3.2miljonu dolāru vērtībā. Viņš būs ierobežotais brīvais aģents un varēs pretendēt uz kvalifikācijas līgumu no „Sabres”, taču Vogls norāda, ka kvalifikācijas līgumu 1.6 miljona vērtībā „Sabres” ģenerālmenedžeris Džeisons Boterils varētu nevēlēties maksāt.

„Girgensons un Lāšons – nešķirami spēlētāji laukumā, kuri kā brīvie aģenti no komandas var aiziet kopā,” raksta Vogls. „Boterils pagājušajā vasarā izvēlējās vairākiem spēlētājiem nepiedāvāt kvalifikācijas līgumus, un ĢM var izvēlēties palaist vaļā jaunos veterānus arī šovasar.”

„Vai tas ir godīgi vai nē, bet fakts ir tāds, ka Girgensons un Lāšons ir simboli „Sabres” ilgajam neveiksmju posmam,” turpina Vogls. „Viņiem nav ne vainas savās lomās ceturtajā maiņā, taču Boterils var atrast spēlētājus, kas dara to pašu par mazāku atalgojumu nekā trīs miljoni, ko vajadzētu kopā samaksāt Girgensona un Lāšona kvalifikācijas līgumos.”

Girgensons savā sestajā NHL sezonā „Sabres” sastāvā guva 18 punktus 72 spēlēs, kamēr viņa maiņas partneris Lāšons 73 spēlēs guva 14 punktus. Girgensons iepriekš 2016. un 2917. gada vasaras bija sagaidījis ierobežoti brīvā aģenta statusā, bet abas reizes saņēma kvalifikācijas līgumus no „Sabres”.

„Sabres” pēc atzīstamas sezonas pirmās puses pavasarī nospēlēja vāji un kārtējo sezonu pēc kārtas palika tālu aiz „play-off” robežas, kas noveda pie galvenā trenera Fila Hauslija atlaišanas. Jaunais treneris vēl nav nozīmēts, bet kluba ĢM Boterils medijiem apliecinājis, ka vēlas iepludināt komandā jaunus spēlētājus, kas savukārt nozīmē, ka vairākiem iepriekšējiem spēlētājiem būs jāaiziet.

No spēlētājiem, kuriem šovasar beidzas līgums ar „Sabres”, Girgensonam bija piektā augstākā alga, vienāga ar Džeiku Makeibu. Līgums beigsies arī Džefam Skineram, kurš šosezon saņēma 5.7 miljonus, bet viņa noturēšanu sastāvā „Sabres” uzskata par vienu no vasaras prioritātēm.

Jāatgādina, ka Girgensons pieņēmis lēmumu pasaules čempionātā nestartēt tieši savas neskaidrās līguma situācijas dēļ.

Izmantotie resursi:
https://theathletic.com/921880/2019...

1 2 37 komentāri
Slēpts komentārs: ainars_vindulis_4034643
Slēpts komentārs: Banzai
Slēpts komentārs: janis_vaivods_5482736

 +14 [+] [-]

, 2019-04-13 20:18, pirms 5 gadiem
Sabres paši būs norakuši Girgensona karjeru, vērojot kā viņš spēlēja pirmajos 2 gados un tagad ir liela atsķirība. Var jau ierēkt, bet ja Sabres paši par viņu rūpētos būtu superstārs. Pie Nolana viņam bija visas iespējas, jo viņam uzticējās, a pārējie treneri protams to nedarīja, jo kas tad latvietis ir, parasts zemnieks. Tas pats Kopitars, saņēma uzticību un re ir pat kaptenis Kings komandā.

Lai nu kā, lai Zemgum veicas atrast komandu, kur viņu novērtēs, bet tagad tas būs pagrūti, jo viņš ir kā saka, sajāts, un der vairs tikai 3 vai 4 maiņas līnijās.

 +13 [+] [-]

, 2019-04-13 20:20, pirms 5 gadiem
Banzai rakstīja: Vēl jo vairāk neizskaidrojama nespēlēšana PČ, kur var sevi apliecināt, parādīt ka esi līderis un vari samest golus.... dīvaini.
Beigās dosies uz Eiropu, NHL nepaliks.
Tu esi cirvis vai kaaa?? laikam no hokeja neko nesaproti.PC neviens neko neskatiitos jo jau sen vinsh speelee nhl... tur tikai jaunie var pieraadiit kkoo kas nhl nespeelee .. vinjam vajag liigumu un darbu , tpc vinju cienu , katram sava maize japelna.
Slēpts komentārs: Dāvis_P

 +13 [+] [-]

, 2019-04-13 20:38, pirms 5 gadiem
Nu ja 4.maiņa visvairāk vainīga komandas neveiksmēs..."Lielisks" vērtējums! Vai tad ĢM jau sezonas laikā nevarēja sameklēt citus lētākus aizvietotājus? Vai farmklubā nebija labāku kandidātu 4.maiņai? Paskatoties dažas spēles radās pat iespaids, ka kāds cits no pirmās vai otrās maiņas ar savu attieksmi pret spēli vairāk bija nopelnījis vietu 4. maiņā (ne Zemgus un Jūhans)!

  -1 [+] [-]

, 2019-04-13 20:45, pirms 5 gadiem
Niidermaiers rakstīja: Sabres paši būs norakuši Girgensona karjeru, vērojot kā viņš spēlēja pirmajos 2 gados un tagad ir liela atsķirība. Var jau ierēkt, bet ja Sabres paši par viņu rūpētos būtu superstārs. Pie Nolana viņam bija visas iespējas, jo viņam uzticējās, a pārējie treneri protams to nedarīja, jo kas tad latvietis ir, parasts zemnieks. Tas pats Kopitars, saņēma uzticību un re ir pat kaptenis Kings komandā.

Lai nu kā, lai Zemgum veicas atrast komandu, kur viņu novērtēs, bet tagad tas būs pagrūti, jo viņš ir kā saka, sajāts, un der vairs tikai 3 vai 4 maiņas līnijās.
Jebkura komanda, ja tai bijusi drafta 1., 2. vai 3. kārtas izvēle, auklēsies pirmam kārtām ar šiem izvēlētajjiem spēlētājiem, kaut vai tāpēc, lai attaisnotu savu izvēli. Visiem citiem pašiem jāprotas paņemt savu.

 +10 [+] [-]

, 2019-04-13 20:49, pirms 5 gadiem
Es domāju, ka prestižais medijs „The Athletic” var atrast lētāku un labāku apskatnieku par Voglu, ja jau viņš pat nejēdz pareizi uzrakstīt Larsona uzvārdu.

  -1 [+] [-]

, 2019-04-13 20:50, pirms 5 gadiem
neziniitis51 rakstīja: Nu ja 4.maiņa visvairāk vainīga komandas neveiksmēs..."Lielisks" vērtējums! Vai tad ĢM jau sezonas laikā nevarēja sameklēt citus lētākus aizvietotājus? Vai farmklubā nebija labāku kandidātu 4.maiņai? Paskatoties dažas spēles radās pat iespaids, ka kāds cits no pirmās vai otrās maiņas ar savu attieksmi pret spēli vairāk bija nopelnījis vietu 4. maiņā (ne Zemgus un Jūhans)!
Neatradu tekstā ka 4 maiņa tiktu vainīga Sabres zaudējumos. Vai pats izdomāji? Rakstīts ka Girgensonam "nav ne vainas" bet ir lētāki kas darīs to pašu.

  +4 [+] [-]

, 2019-04-13 20:52, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Neatradu tekstā ka 4 maiņa tiktu vainīga Sabres zaudējumos. Vai pats izdomāji? Rakstīts ka Girgensonam "nav ne vainas" bet ir lētāki kas darīs to pašu.
„Vai tas ir godīgi vai nē, bet fakts ir tāds, ka Girgensons un Lāšons ir simboli „Sabres” ilgajam neveiksmju posmam,” turpina Vogls.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-04-13 21:02, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: „Vai tas ir godīgi vai nē, bet fakts ir tāds, ka Girgensons un Lāšons ir simboli „Sabres” ilgajam neveiksmju posmam,” turpina Vogls.
Simboli jā, bet nekur nav teikts ka viņi vainīgi. Simbols neveiksmēm nebūt nenozīmē ka spēlē slikti.

  +6 [+] [-]

, 2019-04-13 21:14, pirms 5 gadiem
NHL netrūkst komandu, kas viņu labprāt paņems! Jocīgi gan šobrīd šķiet tas, ka pērn uz Las Vegasu viņi Girgensonu negribēja laist! Lai vai kā, Girgensons ir pelnījis uzkapāt kādā spēcīgākā klubā, kas tiešām reāli cīnās par vietu play-off!?

  +2 [+] [-]

, 2019-04-13 21:16, pirms 5 gadiem
arturiks1992 rakstīja: Viņš to būtu pelnījis, karma tā teikt. Ja kas viņš šobrīd atrodas vienu soli no atrašanās Bārtuļa sarakstā pie Karsuma, Skudras, Bārtuļa
Baigi gribas cerēt, ka 1992 ir... Gads, kad Tavi vecāki Tevi ieplānoja uz 2013... tad piedodami tie murgi! Parādīsi to sarakstu... tas ir tā kā goda raksts Tev istabā vai tikai digitālais formats!?

  +2 [+] [-]

, 2019-04-13 21:18, pirms 5 gadiem
Banzai rakstīja: Vēl jo vairāk neizskaidrojama nespēlēšana PČ, kur var sevi apliecināt, parādīt ka esi līderis un vari samest golus.... dīvaini.
Beigās dosies uz Eiropu, NHL nepaliks.
No kurienes tāds pieņēmums ka Zemgus PČ būtu līderis un mestu golus?

  -3 [+] [-]

, 2019-04-13 21:21, pirms 5 gadiem
Būs grūti palikt NHL vai nu jānomet cipars..

  +3 [+] [-]

, 2019-04-13 21:24, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Es domāju, ka prestižais medijs „The Athletic” var atrast lētāku un labāku apskatnieku par Voglu, ja jau viņš pat nejēdz pareizi uzrakstīt Larsona uzvārdu.
Tu lasiji orģinālo rakstu ,ka zini ka tieši šis žurnālists uzrakstija uzvārdu nepareizi ,un tā nav Sportacentra autoru vaina ?
Slēpts komentārs: garmate
Slēpts komentārs: Karogspliivo

  +2 [+] [-]

, 2019-04-13 22:21, pirms 5 gadiem
SteveDavis rakstīja: Tu lasiji orģinālo rakstu ,ka zini ka tieši šis žurnālists uzrakstija uzvārdu nepareizi ,un tā nav Sportacentra autoru vaina ?
Nē, oriģinālo nelasīju, jo es uzticos Sportacentra autoriem, viņi tādas muļķības nerakstītu.

  +1 [+] [-]

, 2019-04-13 22:33, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Nē, oriģinālo nelasīju, jo es uzticos Sportacentra autoriem, viņi tādas muļķības nerakstītu.
Tu ir smieklīgāks par Skuteli !!!! suzpeisda un viņa veidīgie tā vien ķengā zviedru uzvārdus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-04-13 22:40, pirms 5 gadiem
a_burts_a_burts_100293474021870 rakstīja: Tu to nopietni? Visa tā Zviedru uzvārdu kropļošanas mode sākās tieši SC, vēl no tā laika, kad Rīgas Dinamo rindās parādījās uzbrucējs Vargs (Varjs, šī portāla lingvistikas karaļu versijā)
Nē, taču
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2019-04-13 23:00, pirms 5 gadiem
Būtu labāk spēlējis izlasē un mēģinājis kko parādīt nevis tupa tagad gaidīs, ka kādam viņš būs vajadzīgs

  +3 [+] [-]

, 2019-04-13 23:28, pirms 5 gadiem
ainars_vindulis_4034643 rakstīja: Girgensons uz CSKA nākamsezon
Lai viņš spēlētu CSKA, RD būtu jāpārdod tiesības uz viņu uz CSKA, jo, lai arī CSKA draftēja Girgensonu, pāris sezonas vēlāk tiesības uz Zemgu tika iemainītas uz RD, kas nozīmē, ka līdz 27 vai 28 gadu vecumam KHL Girgensons var spēlēt tikai RD, ja vien RD neveic maiņu, nepārdod vai kādā citā veidā neatdod viņu, kādam citam KHL klubam.
https://www.khl.ru/news/2016/05/30/...

  +4 [+] [-]

, 2019-04-13 23:43, pirms 5 gadiem
garmate rakstīja: Nesaprotu tiešām iemeslu nespēlēt Pasaules Čempionātā, līgums tāpat uz puņķiem karājas, tur traumu tēma garām, jo pat treniņos traumas var dabūt!!! Tieši PČ būtu vieta kur ar labiem čaļiem uzkapātu un parādīt sevi no jauna skautiem!!!
čalis jau 6 gadus spēlē NHL- diez vai NHL kāda GM domas izmainīs viens čempis- par viņu visiem NHL jau viss zināms.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-04-14 00:03, pirms 5 gadiem
kas_es_856436297640153088 rakstīja: Drīzāk cita komanda NHL , kā leģionārs KHL klubos viņš nebūs pieprasīts
Ja pieprasīts ir tas pats Karsums, arī Zemgus būs pieprasīts. KHL ir tāda īpašība (gluži kā lielākajā daļā līgu) NHL pieraksts uzreiz uzsit interesi. 400+ NHL spēles KHL viņu padarīs par pietiekami kārdinošu kumosu, tikai kā jau rakstīju - pirmtiesības tāpat ir RD. Daža laba KHL "zvaigzne" ZA nebija diži rezultatīvāka kā Zemgus.

  +1 [+] [-]

, 2019-04-14 00:19, pirms 5 gadiem
Joprojām uzskatu, ka Zemgus varēja un var spēlēt otrajā maiņā un savākt sezonā tos 40pt. Pie Nolana to vaŗēja redzēt, skaisti goli utt. Viņš ir labāks par 4to maiņu!! Nav paveicies ar treneriem vai kas cits, bet Zemgum talanta pietiek! Un ja arī sabres neko nepiedāvās, garantēju, ka atradīs citu nhl klubu!!

  +4 [+] [-]

, 2019-04-14 00:26, pirms 5 gadiem
kas_es_856436297640153088 rakstīja: Drīzāk cita komanda NHL , kā leģionārs KHL klubos viņš nebūs pieprasīts
Girgensons spēlē vidēji nopelna 0,28 punktus. Salīdzinājumam dažas KHL zvaigznes vai vismaz labi spēlētaji-ārzemnieki un viņu iespētais NHL vidēji spēlē gūtajos puntkos
Marsels Hossa - 0,26p
Mārtiņs Karsums - 0,25p
Braens O'Nīls - tikai 22 spēles un 0.09p
Šarls Linglē - 5 spēles un 0p
Mets Elisons - 0.33p
Patriks Toresens - 0.24
Džefs Plets - 0.3p
Alekss Šehura - 0.22
Tēmu Hartikaines - 0.25p
Niko Kapanens - 0.32p
Tas nelielam ieskatam. Lielākā daļa no šiem hokejistiem spēļu NHL ir zem 100, zema/viduvēja rezultativitāte, taču tāpat KHL ir spēlējuši pietiekami augstā līmenī un arī krievu komandās - tātad nav traucējis leģu limits. Tādi top leģi kā Bočenskis, Douss un Umarks NHL pelnīja 0.4-0.42p spēlē. Tā kā ja Zemgus izdomātu iet uz KHL, vismaz 1. sezonu viņš radītu pietiekami lielu interesi - gan no RD, kā potenciālais uzbrukuma līderis, gan no krievu komandām, kā potenciāls darījums. Pēc 1 sezonas varētu runāt savādak. Tas pats Daugaviņš NHL vidēji spēlē guva tikai 0.16 punktus, bet Eiropā jebkurā klubā (izņemot Rd lokauta laikā) ir viens no līderiem.

  +2 [+] [-]

, 2019-04-14 01:25, pirms 5 gadiem
Kopš kura laika apskatnieks nosaka kluba stratēģiju? Ja nu vienīgi ''Sabres'', kurā izskatās par tādu nav lielas saprašanas.

  +2 [+] [-]

, 2019-04-14 02:37, pirms 5 gadiem
Ja ari nedos ligumu domaju bez darba nepaliks. Bus kada komanda kas pa -+1milj iedos viena gada ligumu, un tad jau atkarigs no rezultatiem. Ir komandas kur algu griesti spiez un noderetu tads speletajs. Toronto spilgts piemers, nedomaju kad spes noturet visus kas pasreiz spele,-Marneram, Kapanenam nav ligums, bet tie speletaji velk uz +15m ligumiem.
Es ceru kad vins nomainis komandu, jo nekad nav patikusi Sabres.

  -1 [+] [-]

, 2019-04-14 16:41, pirms 5 gadiem
njā, nav jau īsti ilūziju par vidējā sporta fana intelektuālo līmeni. tad, kad angļi saka Vasidžefs, Nišviš utt, tad jūs ņirdzat, cik viņi stulbi. kad latvieši PAREIZI, pēc iespējas tuvāk oriģinālam atveido zviedru uzvārdus, tad (jo īpaši) sc autori esot stulbi. jā, un pats asprātības kalngals, protams, ir cūcīgi sakropļot sc autora uzvārdu. saukt cilvēku, kura uzvārdu izrunā kā [la:ȿɔn], par larsonu, ir faktiski necieņa. ja angļiem ir pie pakaļas, kas, ko un kā izrunā, tad mums nav
1 2 37 komentāri