Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Blue Jackets" sagrauj Tampabeju, "Golden Knights" izlaiž 3:0, bet uzvar

"Blue Jackets" sagrauj Tampabeju, "Golden Knights" izlaiž 3:0, bet uzvar
Mets Dušeins uzbrukumā. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Kolumbusas „Blue Jackets” izcīnīja otro panākumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa Austrumu konferences ceturtdaļfinālā, pārspējot Tampabejas „Lightnig” ar 5:1. Tikmēr Sentluisas "Blues" ar 4:3 apspēlēja Vinipegas "Jets", bet Vegasas "Golden Knights" pieveca Sanhosē "Sharks" ar 5:3.

Lightning - Blue Jackets

Pirms divām dienām Kolumbusai izdevās pārsteigt regulārā čempionāta labāko komandu, atspēlēties no 0:3 un svinēt uzvaru. Šodien mačs attīstījās pēc cita scenārija, un jau sestajā minūtē viesi izvirzījās vadībā. Pēc uzvarētā iemetiena savā zonā Tampabeja zaudēja ripu, Mets Dušeins piespēlēja Kemam Atkinsonam, kurš no tuvās distances iebakstīja to vārtos – 1:0. Sešas minūtes vēlāk Dušeins kļuva par otrās piespēles autoru – uzbrucējs uzvarēja iemetienu, ripa nonāca pie aizsarga Zaka Verenski, kura metiens no tālās distances izrādījās precīzs – 2:0.

Otrā perioda beigās Dušeins panāca 3:0, izmantojot otro skaitlisko vairākumu šajā mačā. Uzbrucējs saņēma ripu vārtu priekšā un tika pie iespējas izdarīt uzreiz divus metienus. Ja ar pirmo „Lightning” vārtsargs Andrejs Vasiļevskis tika galā, tad otrajā mēģinājumā „Blue Jackets” hokejists izrādījās spēcīgāks – 3:0.

Trešajā trešdaļā mājinieku aizsargs Mihails Sergačovs meta no tālās distances, un ripa pēc rikošeta no Kolumbusas aizsarga slidas ielidoja vārtos – 3:1. Taču drīz Railijs Nešs pēc ripas saņemšanas uzbrukuma zonā pārsteidza Vasiļevski ar spēcīgu un precīzu metienu no pustālās distances – 4:1, bet punktu pielika Artemijs Panarins, kuram pēc skaistas Dušeina piespēles atlika trāpīt tukšajā vārtu stūrī – 5:1.

Dušeins atzīmējās ar vārtiem un trīs piespēlēm, maču noslēdzot ar +2 un kļūstot par pirmo spēlētāju "Blue Jackets" vēsturē, kuram "play-off" mačā izdevies tikt pie četriem punktiem. Tikmēr atkal klusēja „Lightning” līderis, regulārā turnīra rezultatīvākais uzbrucējs Ņikita Kučerovs, kuram 17 soda minūtes par pretinieka grūšanu uz apmali, un ir liela vārbūtība, ka krievu uzbrucējam tiks piemērota diskvalifikācija. Rīt notiks disciplinārās komisijas sēde, kurā arī tiks pieņemts lēmums.

Tikmēr Tampabejas kapteinis Stīvens Stemkoss, jau otro spēli pēc kārtas noslēdza ar negatīvu lietderību -1.

„Blue Jackets” atkārtoja iepriekšēja gada paveikto, kad Stenlija kausa pirmajā kārtā par sērijas pastarīti uzskatītā komanda izcīnīja divas uzvaras izbraukumā pret Vašingtonas „Capitals”. Taču turpinājumā sekoja četri zaudējumi pēc kārtas un izstāšanās no cīņas par Stenlija kausu.

Jets - Blues

Septiņu vārtu spēlē Sentluisas „Blues” apspēlēja Vinipegas „Jets” ar 4:3. Pirmajās 20 minūtēs komandas apmainījās ar vārtu guvumiem. Rezultātu atklāja „Blues” uzbrucējs Oskars Sunkvists, kurš noslēdza „Blues” pretuzbrukumu ar precīzu metienu augšējā stūrī – 1:0, bet septiņas minūtes vēlāk Bleiks Vīlers saņēma piespēli no Marka Šaiflija vārtu priekšā un ar neatvairāmu metienu panāca izlīdzinājumu 1:1.

Otrajā periodā „Jets” uzbrucējs Patriks Laine bija precīzs vairākumā no Aleksandra Ovečkina punkta kreisajā iemetiena aplī – 1:2.

Mājinieku līdzjutēju prieki neturpinājās ilgi, jo drīz vēl viens „Blues” pretuzbrukuma ripa tika nogādāta uz vārtu priekšu, un Patriks Marūns ar otro mēģinājumu iebakstīja to Konoram Helebakam aiz muguras – 2:2, bet mača pamatlaika vidū otro reizi precīzs bija Sunkvists, kad „Blues” ātra pāreja uzbrukuma noslēdzās ar uzbrucēja stipru metienu – 3:2.

Vēl līdz trešdaļas beigām Vinipegai izdevās atspēlēties. Komandai bija vairākums, sekoja piespēle Šaiflijam un viņa metiens no iemetiena apļa – 3:3. Pēc pārtraukuma „Blues” sanāca kārtējais ātrs pretuzbrukums, un fantastiski precīzs Raiena O’Railija metiens no tālās distances sasniedza mērķi - 4:3. Atlikušajā laikā rezultāts vairs nemainījās, un "Blues" tika pie otrās uzvaras sērijā.

Sharks - Golden Knigts

Iepriekšējās sezonas fināliste Vegasas „Golden Knights” izlaida trīs vārtu pārsvaru pirmajā periodā, taču spēja izraut uzvaru pār Sanhosē „Sharks” ar 5:3. No pirmās minūtes viesi devās uzbrukumā, un 58. sekundē Vegasas uzbrucējs Kodijs Ikins bija precīzs no uzbrukuma zonas vidus – 1:0. Trīs minūtes vēlāk no noraidīto soliņa iznākušais Kolins Millers pārtvēra ripu un devās pretuzbrukumā, dubultojot „Golden Knights” pārsvaru, bet trešo reizi „Sharks” vārtsargu Martinu Džonsu sarūgtināja Makss Pačioretti – 3:0.

Sanhosē vārtos stājās Ārons Dels, bet mājinieki fantastiski aizvadīja trīs pēdējās minūtes pirmajā periodā. Divu piespēļu uzbrukums noslēdzās ar Logana Kutjūra precīzu metienu – 3:1, Tomašs Hertls pāradresēja ripu vārtos pēc Ērika Kārlsona metiena no zilās līnijas, bet 52 sekundes pirms pārtraukuma arī Džo Torntons mainīja ripas lidojuma virzienu – 3:3.

Otrās trešdaļas sākumā Marks Stouns vairākumā izcīnīja vārtsarga atvairīto ripu un otro reizi izvirzīja Vegasu vadībā – 4:3. Trešajā periodā „Golden Knights” otro reizi lieliski nospēlēja mazākumā – Reilijs Smits piespēlēja Viljamam Kārlsonam, kurš vienatnē izslidoja pret vārtsargu un panāca 5:3, atnesot Vegasai pirmo uzvaru sērijā. Mača laikā „Sharks” izdarīja 37 metienus, bet „Golden Knights” – 23.

Stenlija kausa izcīņa, 13. aprīlis

LaiksSpēleRez.
2:00Lightning - Blue Jackets1:5
2:30Islanders - Penguins3:1
4:30Jets - Blues3:4
5:30Sharks - Golden Knights3:5

Austrumu konference

Komandas1. spēle2. spēle3. spēle4. spēle5. spēle6. spēle7. spēleSērijā
Lightning (1.) – Blue Jackets (WC2)3:41:5-----0-2
Capitals (1.) – Hurricanes (WC1)4:2------1-0
Bruins (2.) – Maple Leafs (3.)1:4------0-1
Islanders (2.) – Penguins (3.)4:3 PL3:1-----2-0

Rietumu konference

Komandas1. spēle2. spēle3. spēle4. spēle5. spēle6. spēle7. spēleSērijā
Flames (1.) – Avalanche (WC2)4:0------1-0
Predators (1.) – Stars (WC1)2:3------0-1
Jets (2.) – Blues (3.)1:23:4-----0-2
Sharks (2.) – Golden Knights (3.)5:23:5-----1-1

  +1 [+] [-]

, 2019-04-13 08:04, pirms 5 gadiem
Opā
Pirms dažiem gadiem tā Kings kausu pacēla,
sezonu muļļāja, un tad play-off aiziet
Labi, vēl tik 2 spēles, viss var mainīties

  +4 [+] [-]

, 2019-04-13 08:21, pirms 5 gadiem
Pārāk liels spiediens pëc izcilās sezonas Tampas gadījumā!spēlētāji laikam nav sapratuši ka ir sācies PO

  +2 [+] [-]

, 2019-04-13 08:48, pirms 5 gadiem
Boksa terminoloģijā runājot - galvenie favorīti no Tampas atrodas dziļā nokdaunā !

  +3 [+] [-]

, 2019-04-13 08:57, pirms 5 gadiem
Bolts šobrīd nevis nav sapratuši, ka sācies PO, bet nezina kā tajā PO spēlēt un sāk darīt muļķības, sākot ar Kučerovu, kura dalība nākamajos mačos zem jautājuma zīmes.

Līderu pienesums pirmajās divās spēlēs ir apaļa nulle un tas viss - spēlējot savās mājās.

Bija pirms kāda laika Sharks komandas firmas zīme - uzvarēt regularajā sezonā, Torntonam savākt kosmisku statistiku, bet plejofos nolieties pusceļā. Tagad šī kaite ir piemetusies Tampai.

     [+] [-]

, 2019-04-13 09:00, pirms 5 gadiem
Un vēl.Kučerovs par savu huļigānisko izlēcienu spēles beigās var noraut diskvalifikāciju uz nākošām spēlēm,nostādot Tampu vēl draņķīgākā situācijā.https://www.championat.com/hockey/article-3729049-kucherov-provjol-grjaznyj-uda-i-ego-mogut-diskvalificirovat-video-momenta.html

     [+] [-]

, 2019-04-13 09:04, pirms 5 gadiem
Pats ta ka nedaudz vairāk no Jets gaidīju. Nav jau tā, ka viņi bezcerīgi kāstu, taču divi viena gola zaudējumi savās mājās noteikti nav labākais veids kā sākt plejofus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2019-04-13 09:42, pirms 5 gadiem
Opā... "monstrīgajai" Tampai sezona var drīz beigties! Pens nedaudz negatīvā nozīmē pārsteidz, iepriekš domāju ka tur sērija var ieilgt līdz visām 7 spēlēm tagad izskatās, ka var būt max arī tik 5-6. LV izlases sakarā jau tas protams būtu labi, bet nu gribās jau arī Tedim novēlēt tomēr par to kausu ilgāk pacīnīties!

  +7 [+] [-]

, 2019-04-13 09:56, pirms 5 gadiem
hilss rakstīja: Spilgts apliecinājums ka stenlija bundža nevienam īsti neinteresē. Kučerovam galvenais mērķis bija apdzīt krosbiju un makdeivisu tā kā sūudu, bet tampas merķis bija uzstādīt rekordu, bet bundža nav pārāk svarīga. Krievijas hokejistiem vispār galvenais ir izlase, tāpēc dauzi pat necenšas pēc regulārās sezonas beigām.
Tādas muļķības var uzrakstīt tikai kremļa trollis vai nu pamatskolnieks,kam piedodams,jo augot augs arī prātiņš,kas trollim nespīd.Putinteam kapteinis Ovečkins mīzdams skrēja no priekiem,kad izcīnīja Stenlija kausu.
Slēpts komentārs: FUNS

  +2 [+] [-]

, 2019-04-13 10:10, pirms 5 gadiem
alguns rakstīja: Tādas muļķības var uzrakstīt tikai kremļa trollis vai nu pamatskolnieks,kam piedodams,jo augot augs arī prātiņš,kas trollim nespīd.Putinteam kapteinis Ovečkins mīzdams skrēja no priekiem,kad izcīnīja Stenlija kausu.
Tu tiešām pa šiem gadiem tā arī vēl neesi sapratis, ka hilss ir krievu trollis? Jēziņ.

  +2 [+] [-]

, 2019-04-13 10:20, pirms 5 gadiem
>>>FUNS
Tu to adresēji man???Draudziņ,esi sajaucis adreses,pāradresē hilam.
>>> H.E.N.R.Y.
Man visi kremļa troļļi ir uz ignore,šoreiz intereses pēc attaisīju un izlasīju ,ko raksta.Nenocietos un atbildēju,ko parasti nedaru.

  +2 [+] [-]

, 2019-04-13 10:32, pirms 5 gadiem
Fullback rakstīja: Pats ta ka nedaudz vairāk no Jets gaidīju. Nav jau tā, ka viņi bezcerīgi kāstu, taču divi viena gola zaudējumi savās mājās noteikti nav labākais veids kā sākt plejofus.
Jets sezonas otro pusi aizvadīja ļoti vāji, bet Blues kopš janvāra kad ielika vārtos Biningtonu sita visus kas nāca pretī. Es domāju ka no šī zara tieši Sentluisa ir favorīti uz konferences finālu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2019-04-13 11:15, pirms 5 gadiem
Kučerovs kājas aptaisīja Te jau lika viņu labāku skoreri pa Grecki viens otrs

  -2 [+] [-]

, 2019-04-13 11:20, pirms 5 gadiem
redz ka Play off mainas, regulara sez uzvaretaji, bez variantiem

  -1 [+] [-]

, 2019-04-13 11:27, pirms 5 gadiem
rudy_Latvija rakstīja: Kučerovs kājas aptaisīja Te jau lika viņu labāku skoreri pa Grecki viens otrs
Kurš lika? Vai tad krievu troļļi ir jāņem vērā?

  +2 [+] [-]

, 2019-04-13 11:46, pirms 5 gadiem
hilss rakstīja: Penzis algūnis satrakojās par patiesību heh. Kučerovam bija citi mērķi šajā sezonā. Apdzīt makdeivitu tā kā sūdu, pārsit krosbija 120 punktu rekordu un uzstādīt rekordu starp krieviem. Tā pat tampai bija savi rekordi ko vajadzēja uzstādīt, bet bundža var pagaidīt. Stanlija bundžā parasti tā pat izceļas tikai tādi spēlētāji kas visu sezonu neko nav darījuši un labi atpūtušies.
Es jau sen līdzīgi domāju kā tu, tik tagad man tāds neliels īssavienojums galvā. Kā tu izskaidro, ka SKA puikas, nu tie, kas līderi, speciāli norāva podā sēriju pret CSKA, speciāli metot garām no visizdevīgākajām pozīcijām, tagad brauc pie pendosies hoķi raut, bundža jau nav neko interesanta, reguļarka, kad jāparāda kas ir kas ir cauri, disidenti vai? Bet kāpēc apsolījās spēlēt izlasē, ja žaketes izlido? Es vēl domāju, ka pie Kučeras brauc paciemot, bet ja viņš laidīs uz izlasi, šiem tak tur jāpaliek.. kaut kāda mistika..

  -1 [+] [-]

, 2019-04-13 12:20, pirms 5 gadiem
Džonijs Bī rakstīja: Es jau sen līdzīgi domāju kā tu, tik tagad man tāds neliels īssavienojums galvā. Kā tu izskaidro, ka SKA puikas, nu tie, kas līderi, speciāli norāva podā sēriju pret CSKA, speciāli metot garām no visizdevīgākajām pozīcijām, tagad brauc pie pendosies hoķi raut, bundža jau nav neko interesanta, reguļarka, kad jāparāda kas ir kas ir cauri, disidenti vai? Bet kāpēc apsolījās spēlēt izlasē, ja žaketes izlido? Es vēl domāju, ka pie Kučeras brauc paciemot, bet ja viņš laidīs uz izlasi, šiem tak tur jāpaliek.. kaut kāda mistika..
Nu viss ir vienkārši - SKA speciāli zaudēja, lai Gusevs var nopelnīt vēl naudu amerikā.

  +3 [+] [-]

, 2019-04-13 12:32, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Putinteam kapteinis Ovečkins mīzdams skrēja no priekiem,kad izcīnīja Stenlija kausu.

Šādi var izteikties tāds, kurš laikam pilnībā neciena galveno hokeja trofeju un pašus hokejistus. Daudziem mūža sapnis ir Stenlija kauss un necienīgi izteikties kad kāds to sasniedz...tas liecina par cilvēka iekš''ejo kultūras līmeni.
Ooo, sajaucis rakstus esi Fuņa, te nav ne KHL, ne tavs svētais Juris, ne Ģinama, pat ne aldarīts, a nu ka atpūsties līdz Septembrim!

     [+] [-]

, 2019-04-13 12:39, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Putinteam kapteinis Ovečkins mīzdams skrēja no priekiem,kad izcīnīja Stenlija kausu.

Šādi var izteikties tāds, kurš laikam pilnībā neciena galveno hokeja trofeju un pašus hokejistus. Daudziem mūža sapnis ir Stenlija kauss un necienīgi izteikties kad kāds to sasniedz...tas liecina par cilvēka iekš''ejo kultūras līmeni.
Kāpēc šādu aizrādījumi neraksti hilam, kas katrā komentārā noniecina Stenliju?

  -1 [+] [-]

, 2019-04-13 12:41, pirms 5 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Nu viss ir vienkārši - SKA speciāli zaudēja, lai Gusevs var nopelnīt vēl naudu amerikā.
.. un atvest uz dzimteni valūtu, tādejādi stiprinot valsti, jā, par šo nebiju iedomājies.. malodčiki..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-04-13 13:09, pirms 5 gadiem
alguns rakstīja: >>>FUNS
Tu to adresēji man???Draudziņ,esi sajaucis adreses,pāradresē hilam.
>>> H.E.N.R.Y.
Man visi kremļa troļļi ir uz ignore,šoreiz intereses pēc attaisīju un izlasīju ,ko raksta.Nenocietos un atbildēju,ko parasti nedaru.
Da labi, Namejs arī tā "nekad nedara"

     [+] [-]

, 2019-04-13 13:15, pirms 5 gadiem
hilss rakstīja: Gusevam un SKA jau ir KHL kauss, OS zelts, tāpēc galvenais mērķis dzīvē ir izpildīts un tagad var pievērsties otršķirīgām lietām nhl bundžai. Un nemaz nedomāju ka SKA speciāli zaudēja. CSKA vienkāŗsi ir vairāk talantu un viņi vairāk gribēja. Kas attiecas par kučerovu tad šajā sezonā viņa galvenais mērķis bija pārsists Lekavalje rekordu, paiet garām Krosbijam kā stāvošam, pārsists Torntonu, Mogilniju un viņš to visu veiksmīgi izpildīja. Nākamajās sezonās varēs koncentrēties uz bundžu ja viņam tā škitīs svarīga.
Bet kā tad ar lepnumu - sbornuju? Tu tak arī teici, ka katram kārtīgam padomju pilsonim pirmajā vietā ir valsts, kāpēc viņi kļūst tik nepatriotiski? Es saprotu, ka viņi grib destabilizēt pendosiju, lielu kaudzi valūtas atvedot uz dzimteni, bet tomēr, manuprāt, uzvilkt sborās formu ir pāri visam.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2019-04-13 13:17, pirms 5 gadiem
als rakstīja: Opā... "monstrīgajai" Tampai sezona var drīz beigties! Pens nedaudz negatīvā nozīmē pārsteidz, iepriekš domāju ka tur sērija var ieilgt līdz visām 7 spēlēm tagad izskatās, ka var būt max arī tik 5-6. LV izlases sakarā jau tas protams būtu labi, bet nu gribās jau arī Tedim novēlēt tomēr par to kausu ilgāk pacīnīties!
Beidzot vismaz viens sapratigs cilveks,kurs saprot, lai ari cik slikti PENS spele,bet tomer varbutiba,ka vini izcina stenliju ir daudz lielaka neka Latvijas izlase kadu medalu.Tomer bez vartsarga un tadiem OHL limena 4 mainas monstriem ka Simon un ZAR vadosajas mainas bus loti gruti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-04-13 14:41, pirms 5 gadiem
hilss rakstīja: Krievija ir nummur 1 valsts tanī valstu topā kuras spēlētāji neatsaka izlasei un vienmēr steidz palīgā. Ovi tam visama ir kā simbols. Izlase pāri visam.
Kāpēc tad tas pats Gusevs un Gavrikovs notinās uz NHL? Ja CBJ un Vegasai labi ies, tad uz PČ netiks. Un nez, kur ir tāds tops par "neatteicējiem"? Nav tāds redzēts. Un vai Krievijā nevar būt tā, ka vienkārši noklusē to, ka atsaka vai pagriež, ka treneris vienkārši nepaņem?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja